چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

آمریکا، اروپا را درهم شکست

اروپا به یک رعیت کامل تبدیل شده است. به گزارش اسپوتنیک، والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روسیه به اسپوتنیک گفت که آمریکایی‌ها اروپا را درهم شکستند و آن را دست نشانده خود کردند، آنها به سادگی اروپایی‌ها را “سرکوب” کردند. وی در ادامه افزود: «آمریکایی‌ها به سادگی اروپا را زیر پا گذاشتند. آن را به ... آمریکا، اروپا را درهم شکست

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, تحلیل, جهان, روسیه

کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

رئیس موسسه کریبروم روسیه با اشاره به موفقیت بریکس در پیاده سازی ارز دیجیتال خود، این گروه را در برابر استعمار دیجیتال مقاوم دانست. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایگور آشمانوف، رئیس موسسه کریبروم و عضو شورای حقوق بشر روسیه تاس گفت که کشور‌های عضو بریکس قادر خواهند بود مشترکاً در برابر استعمار ارزدیجیتال مقاومت کنند. ... کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

ادامه

استعمار, اقتصادی, تحلیل, جهان, خبر, روسیه

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

بر اساس پیش‌بینی «بلومبرگ»، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت، به طوری که سهم چین از مجموع کشورهای G7 فراتر رفته و تقریباً دو برابر ایالات متحده خواهد بود. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ محاسبات بلومبرگ در این هفته بر اساس آخرین داده‌های پیش‌بینی اقتصادی «صندوق بین‌المللی ... بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان

رئیس داووس خواستار «پیمان جهانی» برای مقابله با چالش‌ها شد

در آستانه آغاز «اجلاس داووس»، بورگه بِرندِه رئیس مجمع جهانی اقتصاد خواستار «پیمان جهانی» برای مقابله با چالش‌های مشترک شد.

 

رئیس مجمع جهانی اقتصاد در مصاحبه تلفنی با الشرق الاوسط، نسبت به وضعیت «گسست» جهانی و رشد فزاینده اختلافات اقتصادی، اقلیمی و اجتماعی بین کشورها هشدار داد.

 

وی همچنین با اشاره به برجسته‌ترین محورها و اهداف «دستور کار داووس» گفت که نتایج آن زمینه را برای اجلاس فوق‌العاده در سنگاپور در ماه مه فراهم می‌کند.

 

علاوه بر این، بِرندِه امیدوار است که دولت جدید آمریکا نشانه‌هایی از تعهد خود به چند جانبه گرایی و اقدامات مشترک بین‌المللی را به جهان مخابره کند.

 

وی بر اهمیت بازگشت سطح تولید جهانی نفت خام به آنچه قبل از همه‌گیری وجود داشت تأکید کرد و گفت که رشد باید پایدارتر و فراگیرتر باشد.

 

بِرندِه همچنین به اهتمام گسترده مدیران عامل و رهبران تجاری به فرصت‌های سرمایه‌گذاری سعودی ارائه شده توسط شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در یک جلسه گفتگوی استراتژیک اشاره کرد.

 

مهم‌ترین بخش‌های این مصاحبه را می‌خوانید:

 

– اعتمادسازی دوباره

 

با سازماندهی دیجیتالی «دستور کار داووس» در سال جاری، مجمع جهانی اقتصاد قصد دارد اعتماد را بازسازی کند، «زیرا اعتماد اساس پیشرفت است».

 

بورگه در مورد «عدم همکاری رهبران و ادامه وضعیت گسیختگی که جهان شاهد آن است» هشدار داد و گفت که این امر منجر به روبرو شدن با مشکلات در یافتن راه حل برای تغییرات اقلیمی، مبارزه با اپیدمی و همچنین تضمین استمرار بهبود اقتصادی شده‌است.

 

بورگه ابراز امیدواری کرد که دولت جدید ایالات متحده با تجدید تعهد خود به همکاری بین‌المللی، نشانه ای قوی از تعهد به چندجانبه گرایی مخابره کند.

 

وی توضیح داد: «پیوستن مجدد ایالات متحده به توافق‌نامه پاریس و همچنین سازمان بهداشت جهانی، سیگنال روشنی مبنی بر وابستگی بزرگترین اقتصاد جهان به سازمان‌های بین‌المللی و توافقات چندجانبه به عنوان مبنای همکاری ارسال خواهد کرد».

 

وی ابراز امیدواری کرد که این امر برخی از «انگیزه‌ها» را در موارد دیگر به خصوص هیئت تجدیدنظر سازمان تجارت جهانی که به دلیل عدم تعیین قضات خود از کار افتاده‌است، از بین ببرد.

 

– فراخوان برای پیمانی جهانی

 

علی‌رغم تأکید دولت جدید ایالات متحده بر اهمیت اقدام مشترک و تقویت نقش سازمان‌های بین‌المللی، رئیس مجمع جهانی اقتصاد در خوش‌بینی در این باره محتاط است. او با اشاره به ادامه اختلافات بین اقتصادهای بزرگ گفت: «من فکر نمی‌کنم که ما از این بحران عبور کرده‌ایم. شکی نیست که شاهد تشدید رقابت بین اقتصادهای بزرگ خواهیم بود. من فکر می‌کنم که در برخی زمینه‌ها نیز می‌توانیم اختلافات واضحی را شاهد باشیم، از طرف دیگر، اراده مشخص طرفین مختلف برای یافتن راه حل‌های مشترک نیز وجود دارد».

 

بورگه از بحران سلامت پیش روی جهان به عنوان نمونه ای از زمینه‌های همکاری بین‌المللی یاد کرد و توضیح داد، «ما می‌دانیم که Covid-19 مرزها را به رسمیت نمی‌شناسد، و اگر در جایی منتشر شود، به همه جا سرایت یافته‌است. ما همچنین می‌دانیم که تغییر اقلیم مرزها را به رسمیت نمی‌شناسد؛ بنابراین، ما به یک پیمان جهانی مقابله با چالش‌ها احتیاج داریم».

 

وی افزود که راه بازگشت اقتصاد به مسیر درست و بازگرداندن سطح تولید جهانی نفت خام به آنچه قبل از همه گیر بود، «از راه سرمایه‌گذاری در کشورهای یکدیگر و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی می‌گذرد، که در سال گذشته به‌طور چشمگیری کاهش یافته‌است».

 

وی افزود: «ما همچنین می‌دانیم که زنجیره ارزش جهانی و تجارت در تلاشند تا به سطح قبل از دوره کرونا برگردند».

 

او بر لزوم حمایت از مبادلات تجاری جهانی تأکید کرد و گف: «این مبادلات در طی سه دهه گذشته موتور محرکه رشدی بود که باعث شد میلیون‌ها نفر از فقر شدید خارج شوند».

 

– سطوح بالای فقر شدید

 

در این زمینه، رئیس مجمع جهانی اقتصاد هشدار داد که برای اولین بار در دو دهه گذشته، جهان شاهد افزایش سطح فقر شدید در جهان است، نه کاهش.

 

وی با اشاره به اینکه تأثیر همه‌گیری در کشورهای فقیر و در حال توسعه و همچنین کشورهای در حال ظهور بسیار شدید بود، گفت: «حقیقت این است که در یک سال و نیم گذشته، نزدیک به صد میلیون نفر در گروه فقر شدید قرار گرفته‌اند».

 

– نشست «سرنوشت‌ساز» سعودی

 

رئیس مجمع جهانی اقتصاد دربارهٔ جلسه استثنایی با موضوعٔ خاورمیانه و انقلاب چهارم صنعتی که قرار بود در بهار سال ۲۰۲۰ در ریاض پایتخت سعودی برگزار شود، اما به دلیل همه‌گیری‌ها به تعویق افتاد، گفت که این جلسه با «اهتمام گسترده» و استقبال روبرو شده‌است.

 

بورگه گفت: «استقبال گسترده‌ای از این جلسه مهم و سرنوشت‌ساز در پادشاهی سعودی صورت گرفت، بنابراین، ما تصمیم گرفتیم که حداقل در حال حاضر، فرصتی به مدیران اجرایی حاضر در این جلسه، فراهم کنیم تا به صورت مجازی با ولیعهد سعودی در چارچوب جلسه گفتگوی استراتژیک در ۱۴ ژانویه دیدار کنند».

 

وی ادامه داد: «پیگیری کلیه سوالات مدیران عامل از تنوع بخشیدن به منابع انرژی گرفته تا اصلاحات با هدف توانمندسازی زنان و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در دسترس خارجی‌ها جالب توجه بود».

چین زودتر از پیش‌بینی‌ها از اقتصاد آمریکا پیشی می‌گیرد

شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی در گزارشی با اشاره به رشد تولید ناخالص داخلی چین و پیش‌بینی‌های انجام‌گرفته نوشت: برآوردهای جدید نشان می‌دهد این کشور آسیایی زودتر از انتظارات از آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان پیشی می‌گیرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

ونزوئلا و کوبا تولید مشترک واکسن کووید ۱۹ را بررسی می‌کنند

وزیران امور خارجه ونزوئلا و کوبا در نشستی با هدف ارزیابی همکاری‌های اقتصادی دو کشور، تولید مشترک واکسن کرونا را نیز مورد بررسی دقیق قرار دادند.

ادامه

اقتصادی, اکوادور, امریکای لاتین, ایران, بولیوی, جهان, خبر, دومینیکن, سوریه, کوبا, نیجریه, هائیتی, هندوراس, ونزوئلا

چپ و جنبش کارگری بریتانیا به توافق‌نامهٔ برگزیت چه واکنشی باید نشان بدهند؟

پروفسور جان فاستر، عضو هیئت سیاسی حزب کمونیست بریتانیا، در رابطه با شرایط جدید ایجاد شده پس از امضای قرارداد تجاری بین بریتانیا و اتحادیه اروپا معتقد است در شرایطی که قطب‌بندی‌های دروغین در خلال سال‌های دهه گذشته که باعث تقسیم کارگران شده است کم‌رنگ‌تر می‌شوند، موضع‌گیری طبقاتی اتحادیه اروپا و جانسون برای همه مشخص‌تر ... چپ و جنبش کارگری بریتانیا به توافق‌نامهٔ برگزیت چه واکنشی باید نشان بدهند؟

ادامه

اتحادیه اروپا, اسکاتلند, اقتصادی, المان, انگلستان, جهان, غرب اروپا, کارگری