پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه یکشنبه گفت که جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده و آینده به کشورهای در حال رشد تعلق دارد و این کشورها باید استفاده از ارزهای ملی را افزایش دهند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، پوتین در سخنرانی خود در نشست سران بریکس در ریودوژانیروی برزیل که از طریق تماس ویدیویی ... پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ادامه

آفریقای جنوبی, اتیوپی, اقتصادی, امارات, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, گروه ۷, مصر, هندوستان

مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد که این تحریم‌ها از نظر حقوق بین‌الملل غیرقانونی هستند. به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، زاخارووا با بیان اینکه هرگونه تحریم‌های یکجانبه علیه کشورهای مستقل که ناقض منشور ... مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, گردشگری

اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

پژوهشگران و مقام‌های دانشگاهی در شیلی معتقدند که پیوستن این کشور به بریکس می‌تواند به گسترش نقش‌آفرینی جهانی آن و حرکت به سوی نظمی عادلانه‌تر در عرصه سیاست و اقتصاد بین‌الملل کمک کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، در نشست «بریکس؛ چالش‌های منطقه‌ای» که در دانشگاه سانتیاگو، پایتخت شیلی برگزار شد، ... بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, جهان چند قطبی, چین, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, سلاک, شیلی, عادلانه, کارائیب, کشاورزان, گردشگری, گزارش, مرکوسوز

فساد درحاکمیت سرمایه؛ دولت گذشته حدود۳۲۰۰ معدن میان خودی‌ها توزیع کرد

راغفر؛ نقش نهادهای موثر و تعیین کننده در قانون اساسی به دلیل حاکمیت سرمایه در کشور و تسخیر دولت و نظام تصمیم گیری توسط صاحبان نظام سرمایه به شدت تضعیف شده است.

 

حسین راغفر در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه مصوباتی که وارد مرحله اجرا نمی شود بیانگر این موضوع است که نقش مجلس به عنوان یک حوزه قانونگذاری و ناظر در اجرای قوانین تضعیف شده است، افزود: نقش قدرتمند نهادهای سیاسی اقتصادی باعث شده تا کانون های گوناگونی تصمیات اصلی در حوزه های متفاوت را اتخاذ کنند و این در حالی است که این کانون ها هیچ ارتباطی با مقررات و قانون جاری کشور ندارند.

 

مجلس از ظرفیت قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین تهی شده است

 

این اقتصاد دان با اشاره به اینکه بعضی از افراد امورات کشور را بر اساس تمایلات شخصی پیش می‌برند، ادامه داد: متاسفانه مدت‌هاست که مجلس شورای اسلامی از ظرفیت قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین تهی شده است و این در حالی است که دیگر نقش نهادهای موثر و تعیین کننده در قانون اساسی هم به دلیل حاکمیت سرمایه در کشور و تسخیر دولت و نظام تصمیم گیری توسط صاحبان نظام سرمایه به شدت تضعیف شده است.

 

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا افزود: با این شرایط نمی‌توان امید زیادی به تصمیمات و مصوبات مجلس برای حل مشکلات کنونی اقتصادی کشور داشت.

 

در مقطعی از زمان ، دولت گذشته حدود ۳۲۰۰ معدن میان خودی ها توزیع کرد

 

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا با اشاره به اینکه در مرحله برزخی انتقال دولت قبلی به دولت کنونی، اقدامات وحشتناکی در اقتصاد کشور انجام شد، افزود: در مقطعی از زمان دولت گذشته حدود ۳۲۰۰ معدن میان خودی ها توزیع کرد و به‌رغم اینکه دادستانی مربوطه دستور توقف و بررسی این انتقال را صادر می کند متاسفانه هیچ گونه گزارشی در این باره منتشر نشد و مشخص هم نشد که چه کسانی در این رابطه تخلف کردند و اگر تخلفی هم صورت گرفته مجرمان کجا هستند.

 

راغفر در ادامه با اشاره به اینکه اگر مسئولان قرار است به این موضوع واکنش نشان دهند چرا با تاخیر این اتفاق رخ می‌دهد، ادامه داد: در جریان قرار نگرفتن مردم در این باره از نکات مهمی است که جای سئوال و بررسی دارد.

 

در دوران انتقال دولت دوازدهم به سیزدهم برخی سیمان کشور را خریداری و گران کردند

 

این اقتصاد دان با اشاره به اینکه در دوران انتقال دولت دوازدهم به سیزدهم حدود ۱۵ نفر تمام سیمان کشور را خریداری و نرخ سیمان را به صورت یک شبه ۵ برابر افزایش می‌دهند، افزود: قطعا این مورد مصداق بارز اخلال در نظام اقتصادی کشور است اما ماسفانه هیچ فردی در این رابطه به دادگاه فراخوانده نشد.

 

راغفر در ادامه با اشاره به اینکه تمام این موارد سبب می‌شود که شائبه‌ای در جامعه ایجاد شود که مردم باید هزینه این اتفاقات را بپردازند، ادامه داد: قطعا این مهم سبب بی اعتمادی مردم و سست شدن اعتماد عمومی جامعه شود.

 

اعتماد مردم به عنوان بزرگترین سرمایه هر نظام

 

وی با اشاره به اینکه اعتماد مردم به عنوان بزرگترین سرمایه هر نظام به شمار می‌رود، افزود: قطعا افرادی که به اشکال مختلف پول‌های بزرگی را از جیب مردم خارج و درون جیب خود می‌ریزند دارای مصونیت سیاسی هستند این در حالی است که متاسفانه دستگاه‌های قضا نسبت به این اتفاقات به صورت منفعلانه عمل می‌کند که در نهایت تمام این موارد باعث تضعیف سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم می‌شود.

 

این اقتصاد دان با بیان اینکه اگر قوه قضائیه هرچه سریع‌تر با اقدامات فساد بر انگیز برخورد کند سبب می‌شود تا فسادهای بعدی کنترل شود، بیان کرد: در نهایت این موارد سبب بازسازی اعتماد عمومی و موفقیت حاکمیت قانون می‌شود که متاسفانه شواهد روشنی در این بخش مشاهده نمی‌شود.

ورق برگشت؛ مردم انگلیس خواستار بازگشت به اتحادیه اروپا هستند

نتایج یک نظرسنجی جدید نشان داد اکثریت مردم انگلیس خواستار بازگشت کشورشان به اتحادیه اروپا هستند و برای الحاق مجدد به این اتحادیه رای می دهند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, انگلستان, جهان, غرب اروپا, گزارش

حسین راغفر و سیاست‌های ضد ملیِ ویرانگر دلالان حکومتی

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: در اسفند سال ۹۶ انتقال آب از دریای عمان به صنایع مرکزی ایران تصویب شد که یک فاجعه بزرگ است و با حیله‌گری بزرگ از آن به عنوان موفقیت صنعتی یاد شد در حالی که صنایع فولادی باید به حاشیه خلیج فارس منتقل شود.

ادامه

اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, فساد, محیط زیست, نئولیبرالیسم

وال استریت ژورنال؛ همراه کردن روسیه و چین برای فشار بر ایران مشکل است

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره مذاکرات وین اذعان کرد همراه کردن روسیه و چین برای فشار بر ایران مشکل خواهد بود.

ادامه

اقتصادی, امارات, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, ایران, تایوان, تحریم, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, ژئوپلیتیک, شرق آسیا, شرق اروپا, عربستان سعودی, مذاکرات اتمی, مقاله