نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

راهبردِ (استراتژیِ) امپریالیسم برای احیای خود

سیاست خارجی دونالد ترامپ مفسران را به‌شدت سردرگم کرده است. موضع‌گیری‌های بسیار متفاوت او در برابر اوکراین و غزه که در مورد اول گویا به‌دنبال صلح است و در مورد دوم پاک‌سازی قومی را درخواست می‌کند مفسران را به این فکر واداشته که آیا تأثیرگذاری او بر امور جهانی “مثبت” است یا خیر. با این ... راهبردِ (استراتژیِ) امپریالیسم برای احیای خود

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, صلح, غرب, فقر, فلسطین

با تشدید و گسترش اعتصاب‌های کارگری برای افزایش عادلانهٌ مزد مبارزه کنیم!

مصوبهٌ شورای عالی کار در خصوص حداقل دستمزد سال آینده تحمیل فقر و فلاکت به‌زحمتکشان است شورای عالی کار طی نشست سی‌صد و سی‌و پنجم خود حداقل دستمزد کارگران مشمول قانون کار برای سال ۱۴۰۴ را در چارچوب برنامهٌ جراحی اقتصادی و تداوم سرکوب مزدی تعیین کرد. برپایهٌ این تصمیم حداقل حقوق کارگران مشمول قانون ... با تشدید و گسترش اعتصاب‌های کارگری برای افزایش عادلانهٌ مزد مبارزه کنیم!

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, تورم, حقوق بشر, سرمایه داران, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, فلاکت, مبارزه طبقاتی, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

فائو: جهان عرب شاهد افزایش ۹۱درصدی گرسنگی از سال ۲۰۰۰ بوده است

گزارش منتشر شده توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد نشان می‌دهد کشور‌های درگیر جنگ در جهان عرب از ناامنی شدید غذایی رنج می‌برند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از میدل ایست آی، گزارش جدید سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد موسوم به فائو نشان می‌دهد که جهان عرب شاهد افزایش ۹۱.۱ درصدی گرسنگی از سال ۲۰۰۰ بوده است. این افزایش چشمگیر بر زندگی ۱۴۱ میلیون نفر تأثیر گذاشته است.

 

گزارش امنیت غذایی و تغذیه خاورمیانه و شمال آفریقا که در سال ۲۰۲۱ منتشر شده بیان می‌کند: «این افزایش درنتیجه بحران‌های طولانی، ناآرامی‌های اجتماعی و قرار گرفتن در معرض شوک‌ها و استرس‌های متعدد مانند درگیری‌ها، فقر، نابرابری، تغییرات اقلیمی، کمیاب شدن برخی منابع طبیعی و پیامد‌های اقتصادی منفی مرتبط با همه‌گیری ویروس کرونا بوده است.»

 

عبدالحکیم الوائر، دستیار فائو و نماینده منطقه‌ای غرب آسیا و شمال آفریقا در این سازمان گفت: «درگیری و تنش‌ها همچنان یکی از علل اصلی گرسنگی در منطقه است، به طوری که تقریباً ۵۳.۴ میلیون نفر در کشور‌ها و مناطق پرتنش با گرسنگی مواجه هستند. این مقدار ۶ برابر بیشتر از کشور‌هایی است که در آن‌ها تنش و درگیری وجود ندارد.»

 

وی در ادامه افزود ممکن است امسال هیچ بهبود قابل توجهی در وضعیت تغذیه مردم این کشور‌ها وجود نداشته باشد، زیرا عاملان اصلی گرسنگی همچنان وضعیت را به سمت بدتر شدن پیش می‌برند.

 

سومالی، عراق و یمن جنگ زده بیشترین شیوع سوء تغذیه را بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ داشته‌اند. این در حالی است که برای کشورهایی مثل لیبی، فلسطین یا سوریه آماری در دسترس نبوده است.

 

سومالی، لیبی و سودان بالاترین نرخ ناامنی غذایی را دارند و این گزارش نشان می‌دهد که کشور‌های درگیر جنگ و تنش تقریباً ۲.۵ برابر بیشتر از کشور‌هایی که از ثبات برخوردار هستند، از این ناامنی رنج می‌برند.

 

پیش‌تر نیز برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد، اعلام کرده بود تعداد مناطق یمن که از گرسنگی رنج می‌برند در دو سال اخیر ۳ برابر شده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی این سازمان، یمن یکی از نگران‌کننده‌ترین بحران‌های انسانی را پشت سر می‌گذارد. جنگ ادامه‌دار در یمن باعث ویرانی زیرساخت‌ها، سقوط اقتصادی و فقر شده است.

 

گفتنی است جنگ یمن در سال ۲۰۱۵ میلادی و توسط ائتلاف سعودی آغاز شد. سازمان ملل متحد سال ۲۰۱۹ با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد شاخص‌های اجتماعی و اقتصادی یمن درپی جنگ ائتلاف سعودی و امارات علیه این کشور، ۲۰ سال به عقب بازگشته است. همچنین شورای حقوق بشر سازمان ملل سال گذشته اعلام کرد از ابتدای جنگ یمن تاکنون بیش از ۱۸ هزار غیر نظامی کشته شده‌اند.

رونمایی از یک بحرانِ قریب الوقوع در خاورمیانه

«در سوریه، ۱۲ میلیون نفر از مردم این کشور در شرایط ناامن از حیث تغذیه و امنیت غذایی قرار دارند. در مورد یمن نیز حدودا ۳۰ میلیون نفر از جمعیت این کشور که بالغ بر ۸۰ درصد از جمعیت آن را تشکیل می‌دهند، در سال ۲۰۲۱ از عدم امنیت غذایی رنج برده اند و بیش ... رونمایی از یک بحرانِ قریب الوقوع در خاورمیانه

ادامه

اردن, امریکا, برزیل, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سوریه, عراق, فقر, فلسطین, کارگری, کانادا, گزارش, لبنان, یمن

فروش کودکان در افغانستان؛ هشدار نهادهای حقوق بشری درباره یک فاجعه انسانی در آستانه زمستان

افغانستان از زمان تسلط طالبان در آشوب است و به دلیل خشکسالی نیز وضعیت اقتصادی این کشور هر روز بدتر می‌شود. در چنین شرایطی خانواده‌های فقیر که متحمل بیشترین آسیب شده‌اند، گاه مجبورند همه چیز حتی فرزندانشان را برای امرار معاش بفروشند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق کودک, فقر, گزارش

گسترش فقر در کشور و ژرف‌تر شدن شکاف طبقاتی

رویدادهای چند سال اخیر از کودتای انتخاباتی ۱۳۸۸ و پایمال کردن خشن و قهرآمیز آرا و سرکوب خواست‌های آزادی‌طلبانهٔ میلیون‌ها ایرانی به‌فرمان ولی فقیه، و سرکوب خشن و خونین اعتراض‌های توده‌ای در دی‌ماه ۱۳۹۶ و آبان‌ماه ۱۳۹۸ گرفته تا خیزش اخیر در اعتراض به بی‌آبی در خوزستان، اصفهان، و شهرکرد که با ورود نیروهای انتظامی ... گسترش فقر در کشور و ژرف‌تر شدن شکاف طبقاتی

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فقر, مقاله

محرومیت ۱۰ میلیون کودک در افغانستان از تحصیل و مدرسه

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی از وضعیت بد انسانی در افغانستان، تاکید کرد که میلیون‌ها کودک در این کشور با ترک تحصیل و عدم دسترسی به آموزش روبرو هستند.

ادامه

اسلام سیاسی, اسیای مرکزی, افغانستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, حقوق کودک, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش