نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

راهبردِ (استراتژیِ) امپریالیسم برای احیای خود

سیاست خارجی دونالد ترامپ مفسران را به‌شدت سردرگم کرده است. موضع‌گیری‌های بسیار متفاوت او در برابر اوکراین و غزه که در مورد اول گویا به‌دنبال صلح است و در مورد دوم پاک‌سازی قومی را درخواست می‌کند مفسران را به این فکر واداشته که آیا تأثیرگذاری او بر امور جهانی “مثبت” است یا خیر. با این ... راهبردِ (استراتژیِ) امپریالیسم برای احیای خود

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, صلح, غرب, فقر, فلسطین

با تشدید و گسترش اعتصاب‌های کارگری برای افزایش عادلانهٌ مزد مبارزه کنیم!

مصوبهٌ شورای عالی کار در خصوص حداقل دستمزد سال آینده تحمیل فقر و فلاکت به‌زحمتکشان است شورای عالی کار طی نشست سی‌صد و سی‌و پنجم خود حداقل دستمزد کارگران مشمول قانون کار برای سال ۱۴۰۴ را در چارچوب برنامهٌ جراحی اقتصادی و تداوم سرکوب مزدی تعیین کرد. برپایهٌ این تصمیم حداقل حقوق کارگران مشمول قانون ... با تشدید و گسترش اعتصاب‌های کارگری برای افزایش عادلانهٌ مزد مبارزه کنیم!

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, تورم, حقوق بشر, سرمایه داران, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, فلاکت, مبارزه طبقاتی, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: کاهش سن مصرف مواد مخدر به ۱۱ سال!

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به کاهش سن مصرف مواد مخدر به ۱۱ سال از نبود آموزش‌های پیشگیرانه در مدارس انتقاد کرد.

 

حسن لطفی در گفت‌وگو با «خانه ملت» نسبت به کاهش سن مصرف مواد مخدر به ۱۱ سال و افزایش تمایل دانش‌آموزان به مصرف هشدار داد و گفت: متاسفانه تاکنون راهکارهای مسئولان برای جلوگیری از گرایش نوجوانان و جوانان به سمت مصرف مواد مخدر کارآمد نبوده و کاهش سن مصرف مواد مخدر نیز نشانه عدم موفقیت سیاست‌های مبارزه با مواد مخدر است.

 

نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی با یادآوری افزایش میل به مصرف مواد دخانی و مخدر در میان دانش‌آموزان، افزود: متاسفانه ارائه آموزش‌های پیشگیرانه در تمامی مقاطع تحصیلی به دانش‌آموزان که می‌تواند عاملی موثر در پیشگیری از گرایش دانش‌آموزان به سمت مصرف مواد مخدر باشد، مغفول مانده است.

 

وی با تاکید بر اینکه ارتباط صمیمی خانواده با فرزندان در عدم گرایش دانش‌آموزان به سمت مواد مخدر می‌تواند بسیار موثر واقع شود، ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر رابطه عاطفی میان فرزندان و خانواده‌ها کاهش یافته بنابراین دانش آموزان با غفلت از خانواده‌ها به سمت مصرف مواد دخانی و مخدر روی می‌آورند.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم با انتقاد از اینکه آموزش و پرورش عملکرد و برنامه مناسبی برای پیشگیری از اعتیاد دانش آموزان ندارد، تصریح کرد: بی‌شک فرزندان خانواده‌هایی که با معضل مواد مخدر درگیر هستند، در حاشیه‌های شهر زندگی و با فقر اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و بیشتر به سمت مصرف مواد مخدر گرایش دارند.

 

لطفی با بیان اینکه دانش آموزان افرادی منفک از جامعه نیستند و انواع آسیب‌های اجتماعی آنها را تهدید می‌کند، گفت: اعتیاد دانش‌آموزان باید جدی گرفته شود؛ برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به ویژه مواد مخدر تمامی دستگاه‌ها باید همکاری و هماهنگی لازم را با هم داشته باشند.

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر به دنبال جامعه‌ای عاری از فقر و اعتیاد هستیم باید زیرساخت‌های مناسب را فراهم کرد؛ البته متاسفانه خانواده‌ها بیشتر از آنکه فقر اقتصادی داشته باشند با فقر فرهنگی مواجه هستند این در حالی است که فقر فرهنگی بسیار خطرناک‌تر از فقر اقتصادی است.

 

وی فقر فرهنگی خانواده‌ها را عاملی موثر در اعتیاد دانش آموزان دانست و گفت: ممکن است برخی خانواده‌ها وضعیت مالی و اقتصادی مناسبی داشته باشند اما از وضعیت فرهنگی مطلوب برخوردار نباشند بنابراین این وضعیت نامناسب فرهنگی در اقشار مرفه باعث شده مصرف مواد مخدر را نوعی سرگرمی بدانند و به چرخه اعتیاد وارد شوند.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه اگر به دنبال پیشگیری از اعتیاد دانش آموزان هستیم باید علل گرایش آنها به مواد مخدر مورد بررسی دقیق قرار گیرد، افزود: عوامل موثر در افزایش گرایش دانش آموزان به معضل اعتیاد باید به طور دقیق بررسی شود؛ به عنوان مثال زمانی که بیماری برای درمان به پزشک مراجعه می‌کند در وهله اول باید نوع بیماری وی مشخص شود سپس برای درمان اقدام کرد.

 

لطفی با انتقاد از اینکه تحقیقات علمی، پژوهش و آموزشی کشور در حوزه آسیب‌های اجتماعی بسیار پایین است، تصریح کرد: ضعف اطلاعات، نبود زیرساخت‌ها و آموزش‌های مناسب باعث شده با کاهش سن اعتیاد در کشور روبرو شویم.

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از خرید و فروش مواد مخدر در اطراف برخی مدارس انتقاد کرد و گفت: در موضوع مواد مخدر برخورد قهری و پلیسی به هیچ وجه موفق نبوده بلکه باید به سمت ریشه‌کن کردن فقر اقتصادی و فرهنگی گام برداشت؛ در واقع ریشه تمامی آسیب‌های اجتماعی بیکاری است که باید به صورت ریشه‌ای رفع شود؛ بسیار دیده شده که دانش آموزی برای تامین معیشت خانواده وارد گروه‌هایی می‌شود که به ناچار با معضل اعتیاد درگیر می‌شود.

ایسنا

نداری و مظلومیت” برای عشایر، “آسایش و سعادت” برای دلالان/ گله‌ها هر سال کوچک‌تر

“عشایر با کمترین هزینه بیشترین منفعت را برای کشور دارند”. “عشایر رسانه‌ای برای بیان مسائل و مشکلات خود ندارند”. این جملات از کرمعلی قندالی (رئیس سازمان امور عشایر کشور) بیانگر شرایط بغرنجی است که عشایر در آن به‌ سختی به حیات متمایز خود ادامه می‌دهند و مهر تاییدی است بر مظلومیت و محجوریت آنها در ... نداری و مظلومیت” برای عشایر، “آسایش و سعادت” برای دلالان/ گله‌ها هر سال کوچک‌تر

ادامه

ایران, عشایر, فقر, گزارش

سازمان ملل متحد: مردم یمن هر ۴۸ ساعت، یک وعده غذا می‌خورند

به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، «لیز گراندی» مسئول هماهنگ کننده کمک های بشر دوستانه سازمان ملل متحد در اظهاراتی که در پایگاه اطلاعی رسانی این سازمان منتشر شد، افزود: زمانی که ما صحبت از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار یمنی می کنیم که دچار گرسنگی حاد هستند، این بدان معناست که آنها روزانه یا ... سازمان ملل متحد: مردم یمن هر ۴۸ ساعت، یک وعده غذا می‌خورند

ادامه

جنوب غرب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, فقر, یمن

مردم لیبی با اعتراض به اوضاع معیشتی خواستار برکناری فائز السراج، نخست وزیر دولت توافق ملی شدند

به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، شهروندان لیبیایی در تظاهرات مسالمت‌آمیز خود شعارهایی علیه شورای ریاستی لیبی سر دادند.

ادامه

جهان, خبر, شمال افریقا, فساد, فقر, لیبی