هزاران مغربی با برگزاری تظاهرات خواهان لغو عادی سازی روابط با اسرائیل شدند

هزاران مغربی (مراکش) با برگزاری راهپیمایی در رباط پایتخت این کشور ضمن محکوم کردن جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، خواهان لغو توافق عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی اسرائیل شدند. به گزارش یکشنبه شب ایرنا به نقل از پایگاه خبری «صوت المغرب» (صدای مغرب) در ادامه سلسله راهپیمایی‌های مغرب در همبستگی با مردم ... هزاران مغربی با برگزاری تظاهرات خواهان لغو عادی سازی روابط با اسرائیل شدند

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویان, سوسیالیسم, فلسطین, کارگران, مراکش, نسل‌کشی

نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثی‌ها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنی‌ها و رفع تهدید از کشتی‌های مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, افریقا, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, شمال افریقا, غرب آسیا, فلسطین, یمن

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت نشانه‌ها درباره اینکه آمریکا خواستار توافق جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران همراه با شروط سیاسی است، نگران‌کننده است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیه‌ای ... لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امارات, انگلس, اوکراین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سودان, سوریه, صلح, عراق, فرانسه, گرینلند, لبنان, ناتو

شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

گروه حقوق بشری آمریکایی در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه بایدن به دلیل کمک به جنایات جنگی اسرائیل اقدام حقوقی کرد. به گزارش ایسنا، سازمان حقوق بشری «داون» خواستار تحقیق درباره «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و سایر مقامات آمریکایی به دلیل کمک و مشارکت در جنایات جنگی صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه، یک گروه ... شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, عربستان

عبدالمجید تبون، نخست وزیر پیشین الجزایر، به ریاست جمهوری این کشور برگزیده شد

عبدالمجید تبون نخست وزیر پیشین الجزایر است که در سال ۲۰۱۷ به دستور عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهور سابق الجزایر از سمت خود برکنار شده بود.

 

به گزارش رادیو فرانسه؛ عبدالمجید تبون، وزیر و نخست وزیر پیشین الجزایر، با کسب ۵٨٬١۵ درصد آراء در دور اول انتخابات ریاست جمهوری این کشور به پیروزی دست یافت. در حالیکه مردم الجزایر در تظاهرات خود همواره خواستار کنار رفتن کلیۀ سیاستمردانی هستند که در دو دهۀ اخیر ادارۀ این کشور را بر عهده داشته‌اند، کلیۀ نامزدهای شرکت کننده در این انتخابات در دورۀ ریاست جمهوری عبدالعزیز بوتفلیقه مناصب عالیۀ دولتی داشته‌اند. از همین رو بسیاری از نیروهای سیاسی و مردم پیشاپیش این رای گیری را تحریم کرده بودند. میزان مشارکت در این انتخابات به ۴٠ درصد نرسید.

 

عبدالمجید تبون در حالی به ریاست جمهوری الجزایر می‌رسد که مردم این کشور از ده ماه پیش به اینسو جنبش اعتراضی گسترده‌ای را در مخالفت با همۀ دست اندرکارانِ حکومت این کشور در بیست سال اخیر براه انداخته‌اند. عبدالمجید تبون بدون تردید یکی از آنان است. او که اینک ٧۴ سال دارد، پیش از این بمدت ٢۶ سال پیاپی وزیر تقسیمات کشوری، فرهنگ و ارتباطات، تجارت و مسکن و شهر سازی بوده و ٢ ماه و ٢٠ روز نیز به نخست وزیری رسیده است. او کار خود را با دبیرکلی در استانداری آغاز کرده و سپس به مدت ٩ سال نیز در مقام استاندار به مناطق مختلف کشور اعزام شده است.

 

عبدالمجید تبون که در مدرسۀ عالی مدیریت اداری الجزیره آموزش دیده به هنگام اعلام نامزدی خود در انتخابات اخیر ریاست جمهوری، از سوی رقبای خود به عنوان «نامزد ارتش» معرفی شد، اما اندکی بعد با انتقادات روزنامۀ «النّهار» که نزدیک به قدرت تلقی می‌شود، این برچسب کم رنگ تر شد.

 

او در دورۀ کارزار انتخاباتی وعده داد وام‌های بانک‌های دولتی به شمار بسیاری از شرکت‌ها را که هرگز بازپرداخت نشده، بازپس گیرد و نیز دولت‌های غربی را به همکاری برای بازپس گرفتن پول‌هائی که شهروندان الجزایر به خارج منتقل کرده‌اند، وادار سازد.

 

در انتخابات روز گذشته، پنجشنبه ١٢ دسامبر، نامزد اسلام گرا، عبدالقادر بن قرینه، وزیر پیشین و نمایندۀ مجلس، در ردۀ دوم تنها ١٧٬٣٨ درصد آراء را بدست آورد. علی بن فلیس، نخست وزیر پیشین و از نزدیکان سیاسی رژیم بوتفلیقه ١٠٬۵۵ درصد آراء را از آن خود کرد. دو نامزد دیگر، عزالدین میهوبی، وزیر پیشین و دبیرکل «اجتماع ملی دموکراتیک» ٧٬٢۶ درصد و عبدالعزیز بالعید، نمایندۀ مجلس، ۶٬۶۶ درصد آراء را بدست آوردند.

 

جنبش اعتراضی مردم الجزایر موسوم به «الحِراک» که از فوریۀ سال جاری با برگزاری تظاهرات گسترده و مسالمت آمیز خواستار «برچیدن نظام حاکم بر این کشور از سال ١٩۶٢» به اینسوست، انتخابات را بازی قدرت خواند و تنها هدف از برگزاری آن را با شرکت نامزدهای دست چین شده، تداوم بخشیدن به قدرت حاکم دانست. این جنبش با انتشار اعلامیه‌ای نامزدهای شرکت کننده در انتخابات را «محصولات همین نظام» توصیف کرد و اعلام داشت که تظاهرات با دنبال کردن همان مطالبات همچنان ادامه خواهد داشت.

سختی‌های اجتماعی و اقتصادی، سایه‌ای سنگین بر آیندۀ الجزایر افکنده است

هزاران تن در الجزایر،۱۰ آبان‌ماه ۹۸ (ا ماه نوامبر ۲۰۱۹)،  به خیابان‌ها آمدند تا در اعتراض به دولت الجزایر و انتخابات پیشنهادی ارتش و متحدان عبدالعزیز بوتفلیقه (رئیس‌جمهور تازه استعفا دادهٔ این کشور) راهپیمایی کنند. آنان خواستار “دولتی غیرنظامی” هستند.

ادامه

الجزایر, جهان, خبر, شمال افریقا