کیم جونگ اون خواستار آمادگی رزمی محکم و قوی شد

رسانه دولتی کره شمالی امروز دوشنبه، گزارش کرد، کیم جونگ اون یک واحد تانک را مورد بازرسی قرار داد و خواستار افزایش آمادگی رزمی آن از جمله «قدرت ایدئولوژیک و ذهنی» بیشتر شده است. به گزارش ایسنا، این واحد اولین لشکر زرهی کره شمالی است که در سال ۱۹۴۸ راه اندازی شد و در استان ... کیم جونگ اون خواستار آمادگی رزمی محکم و قوی شد

ادامه

جنگ سرد, جهان, خبر, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره شمالی

مجارستان: ناتو بزودی نیرو به اوکراین اعزام می‌کند

نخست‌وزیر مجارستان افشا کرد که کشورهای غربی احتمالا طی ۲ الی سه ماه آینده نیروهایشان را به اوکراین اعزام کنند. به گزارش ایسنا، جنجال و احتمال اعزام نیروهای غربی به اوکراین از اظهارات ماه گذشته «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه آغاز شد و همچنان پس‌لرزه‌های آن ادامه دارد و طبق آن چیزی که نخست‌وزیر مجارستان می‌گوید ... مجارستان: ناتو بزودی نیرو به اوکراین اعزام می‌کند

ادامه

آلمان, اتحادیه اروپا, اوکراین, تحریم, جنگ سرد, جنگ نیابتی, خبر, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, مجارستان

جنگ اقتصادی آمریکا و چین به پهپادها کشیده شد

گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا در نامه‌ای به کاخ سفید از دولت کشورشان خواستند بر پهپادهای چینی وارد شده به آمریکا تعرفه‌های بیشتری وضع کند. به گزارش ایرنا از رویترز، گروهی از اعضای کنگره آمریکا روز چهارشنبه از دولت بایدن خواستند تا با وضع تعرفه‌های بیشتری را بر هواپیماهای بدون سرنشین ساخت چین، مشوق های ... جنگ اقتصادی آمریکا و چین به پهپادها کشیده شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ سرد, چین, شرق آسیا, گزارش

همزمان با حضور بلینکن در سئول؛ کره شمالی موشک بالستیک شلیک کرد

کره شمالی همزمان با حضور وزیر خارجه آمریکا در سئول، یک موشک بالستیک به سوی آب‌های شرق شبه‌جزیره کره پرتاب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، ارتش کره جنوبی مدعی شد که کره شمالی برای نخستین بار در دو ماه اخیر و همزمان با حضور آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در سئول، ... همزمان با حضور بلینکن در سئول؛ کره شمالی موشک بالستیک شلیک کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, خبر, ژاپن, شبه جزیره کره, کره جنوبی, کره شمالی

استقرار نیرو‌های ویژه آمریکا در ۱۰ کیلومتری چین

وزیر دفاع تایوان روز شنبه تایید کرد که نیرو‌های ویژه آمریکا در برخی از جزایر دور افتاده تایوان نزدیک به چین مستقر هستند. وزیر دفاع تایوان روز شنبه تایید کرد که نیرو‌های آمریکایی در حال آموزش ارتش این جزیره هستند و برخی از آنها در ۱۰ کیلومتری مرز با چین مستقر شده‌اند. به گزارش وبگاه ... استقرار نیرو‌های ویژه آمریکا در ۱۰ کیلومتری چین

ادامه

آمریکا, تایوان, جنگ سرد, چین, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا

شینهوا؛ پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو تبعاتی فراتر از بحران فعلی دارد

“پیشرفت احتمالی فنلاند و سوئد در مسیرشان برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ناشی از ترس در این کشورها در قبال جنگ روسیه و اوکراین است اما تحلیلگران می‌گویند که این تحول می‌تواند عواقبی فراتر از بحران فعلی داشته باشد.”

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری شینهوا، فنلاند و سوئد از سال ۱۹۹۳ عضو اتحادیه اروپا بوده‌اند، اما در عین حال تاکنون جزو اقلیت کوچکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا که در ائتلاف نظامی ناتو عضو نیستند، بوده‌اند. در صورت پیوستن آنها به ناتو، تنها چهار کشور از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا شامل اتریش، قبرس، ایرلند و مالت خارج از ناتو باقی خواهند ماند.

 

همچنین این اتفاق موجب خواهد شد که ۲۴ عضو از ۳۲ عضو مفروض ناتو از اعضای اتحادیه اروپا باشند.

 

تحلیلگران می‌گویند که عضویت این دو کشور در ناتو باعث تقویت این ائتلاف خواهد شد: طبق داده‌های بانک جهانی، هر دو کشور جزو ثروتمندترین کشورهای جهان هستند و بودجه نظامی هر دو کشور به طور کلی در راستای میانگین‌های اعلام شده از سوی ناتو به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی اعضا است.

 

النا سیسو، استاد حقوق بین‌الملل در دانشگاه لوییس شهر رم به خبرگزاری شینهوا گفت: “این به این معنی است که روابط بین ناتو و اتحادیه اروپا حتی نزدیک‌تر خواهد شد. در نظر بگیرید که معاهده لیسبون اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۹ شامل یک بند در مورد دفاع متقابل و جمعی است همانطور که ناتو چنین کاری را انجام می‌دهد.”

 

نیکولای فون اوندارزا، یک کارشناس علوم سیاسی و رئیس بخش اتحادیه اروپا در مؤسسه آلمانی امور بین‌الملل و امنیت، گفت فنلاند و سوئد در مورد مسائل امنیتی هرگز “کاملاً بی‌طرف” نبوده‌اند. او متذکر شد، نیروهای مسلح آن‌ها سابقه هماهنگ کردن فعالیت‌های خود با نیروهای مسلح کشورهای عضو در ناتو را داشته و تبادل اطلاعاتی کرده‌اند.

 

در عوض، آن‌ها چیزی را که او “بی‌طرفی مسلحانه” می‌نامید، تمرین کردند – به این معنی که در صورت نیاز حاضرند از نیروی نظامی خود برای حفظ بی‌طرفی خود استفاده کنند.

 

فون اوندارزا در ادامه مصاحبه خود گفت: “یکی از نتایج این اتفاق این است که دریای بالتیک عمدتاً به یک دریای تحت تسلط ناتو تبدیل خواهد شد.

 

او ادامه داد: من همچنین فکر می‌کنم در سیاست خارجی و نظامی شاهد تغییری خواهیم بود که تمرکزش را از مدیریت بحران به دفاع ارضی تغییر خواهد داد.

 

به گفته سیسو از دانشگاه لوییس، این اقدام می‌تواند تأثیراتی بسیار فراتر از اروپا داشته باشد. وی خاطرنشان کرد که حوزه دریای قطب شمال – یک منطقه تقریباً خالی از جمعیت بدون توده زمینی عمده که تصور می‌شود حاوی ۱۶۰ میلیارد بشکه نفت و ۳۰ درصد از ذخایر گاز طبیعی کره زمین باشد، در حال حاضر توسط هشت کشور دارای مرز با آن که پنج تایشان عضو ناتو هستند شامل کانادا، دانمارک، ایسلند، نروژ، و آمریکا اداره می‌شود. هنگامی که فنلاند و سوئد به ناتو بپیوندند، این تعداد از پنج تا به هفت تا خواهد رسید و سبب خواهد شد که از میان آنها تنها روسیه خارج از ائتلاف ناتو باقی مانده باشد.

 

سیسو بیان داشت: این مهم است زیرا کشورهای حاکم بر منطقه تحت سلطه ناتو خواهند بود. کشورهای دخیل موظف به رعایت قوانین توافق شده برای این منطقه در قبال مواردی همچون حقوق مربوط به ماهی گیری گرفته تا آزمایش هسته‌ای هستند، اما آنها همچنان دارای حاکمیت خودشان هستند و دو مورد از آنها بزرگترین قدرت‌های هسته‌ای جهان به حساب می‌آیند.

اینترسِپت؛ رئیس سیا در دیدار محرمانه با «محمد بن‌سلمان» از او چه خواست؟

«”ویلیام برنز”، در جریان سفر به عربستان و ملاقات با محمد بن سلمان، وی را در موضوعاتی نظیر ضرورت افزایش تولید نفت عربستان، آزاد شدن هر چه سریع‌تر افراد برجسته‌ای از شاهزادگان سعودی که بن سلمان آن‌ها را زندانی کرده، و خودداری عربستان از توسعه روابط با چین، تحت فشار قرار داده است».

ادامه

اقتصادی, امارات, امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, عربستان سعودی, عمان, قطر, یمن