گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

به گزارش بلومبرگ، آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات غیردلاری است و به دلیل تنش‌های تجاری درخواست برای ارز‌های جایگزین شتاب گرفته است. باشگاه خبرنگاران به گزارش بلومبرگ، بانک‌ها و دلالان در آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات ارزی هستند که دلار را دور می‌زنند، زیرا تنش‌های تجاری، ضرورت تغییر سال‌ها استفاده از دلار را ... گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

ادامه

آسیا, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, امارات, خلیج فارس, سنگاپور, فیلیپین, گزارش, مصر, هنگ کنگ

سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

جهان هفتهٔ گذشته شاهد نمایش بی‌شرمانهٔ قدرت‌نمایی امپریالیسم آمریکا بود که دونالد ترامپ و گروهی از میلیاردرهای بدنام آمریکایی در کنار رهبران مستبد عربستان سعودی، قطر، و امارات متحدهٔ عربی اجرا کردند. برخورداری از ثروت‌های افسانه‌یی، سابقهٔ خشونت و آدم‌کشی، و اعتقاد به حکومت اقتدارگرایانه تا گرایش‌های فاشیستی از جمله نقاط اشتراک این بازیگران است. ... آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اقتصادی, امارات, امپریالیسم, ایران, تروریسم, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, عراق, عربستان, غرب آسیا, فاشیسم, قطر, مارکسیسم, نئولیبرالیسم

سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

استدلال این است: چون دلار نداریم ارز ترجیحی گوشت قرمز را قطع می‌کنیم، چون دلار نداریم ارز ترجیحی خوراک دام را قطع می‌کنیم؛ خب این یعنی شریان حیات مردم را به بازی گرفته‌اند؛ باید بدانند طبقه مزدبگیر دیگر نایی ندارد که اشتباهات دولت را بیش از این گردن بگیرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، جدالِ ناکام ... سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معیشت

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

شکاف عظیم طبقاتی در حاکمیت رژیم ولایی در ایران: بیشترین تعداد ثروتمندِ منطقه همزمان بیشترین میزان فقر

یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: پرونده‌های قطوری برای شخصیت‌های سیاسی وجود دارد که متاسفانه به تعطیلی رفته است و به نظر می‌رسد اقدام اساسی در این مورد صورت نگرفته است.

 

حسین راغفر در گفت‌وگو با ایلنا در مورد گزارش نشریه فوربس مبنی بر افزایش تعداد میلیادرهای ایرانی در سال‌های اخیر اظهار داشت: دلیل این موضوع کاملا روشن است. الیگارشی داخل کشور یعنی گروه قلیلی که در قدرت نشسته‌اند و سیاست‌ها را به نفع منافع خود تنظیم می‌کنند، عامل اصلی این موضوع هستند. این افراد از مریخ نیامده‌اند، آنها داخل قدرت بوده و یا به نوعی به قدرت متصل هستند.

 

وی ادامه داد: متاسفانه نظام قدرت نیز برای این افراد تصمیم می‌گیرد نه برای مردم. از همین روی امروز با این بحران بزرگ روبه‌رو هستیم که از یک سو بیشترین تعداد ثروتمند منطقه در ایران است و از سویی بیشترین میزان فقر را داریم.

 

وی تصریح کرد: مسئله اساسی در این شکاف را باید در نظام تصمیم‌گیری‌های اساسی جستجو کرد اما متاسفانه این آمادگی وجود ندارد. وقتی رئیس بانک مرکزی در مناظره انتخاتی لیست ۱۱ نفر از ابربدهکاران بانکی را به رئیس قوه قضاییه می‌دهد یعنی قوه قضاییه قبلا از آنها اطلاع داشته و این تلقی ایجاد می‌شود که اراده‌ای در راستای مبارزه با دانه‌درشت‌هایی که به نظام سیاسی وصل هستند شاید وجود ندارد و مادامی که این اراده وجود نداشته باشد، رشد نابرابری‌ها نیز ادامه خواهد داشت.

 

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا متذکر شد: با ادامه این روند چنین جامعه‌ای چشم‌انداز روشنی نخواهد داشت و در کوتاه‌مدت با بی‌ثباتی، ناآرامی، اعتراض و اعتصاب مواجه خواهد شد. بنابراین هر اقدامی برای حل مشکلات اقتصادی و کاهش نابرابری‌ها وابسته به اقدام قاطع در برخورد با مفسدین دانه‌درشت‌ها است چون بدون این برخورد امکان اصلاحات اقتصادی منتفی است.

 

راغفر با اشاره به وجود پرونده‌های متعدد فساد در کشور مدعی شد: پرونده‌های قطوری برای شخصیت‌های سیاسی وجود دارد که متاسفانه به تعطیلی رفته است و اقدام اساسی در این مورد صورت نگرفته است.

 

وی با اشاره به راه‌حل‌های مبارزه با نابرابری گفت: اولین اقدام، برخورد قاطع با مفسدین اقتصادی است. نباید اینگونه گفته شود که برخورد با مفسدین، راه‌حل نیست در حالی که قطعا برخورد با این مفسدین، اعتماد به نظام سیاسی را تقویت می‌کند. راه‌حل دیگر اصلاح نظام تصمیم‌گیری‌های اساسی است که منافع عموم مردم را با نگاه به آینده در بستر نظم جهانی دنبال کند.

 

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا متذکر شد: قطعا راه‌حل‌های مشخصی برای این موضوع وجود دارد منتهی عزم سیاسی آنگونه که انتظار می‌رود، دیده نمی‌شود. همانطور که گفتم یکی از نمادهای آن برخورد با مفسدین دانه‌درشت است؛ کسانی که این ثروت‌های بزرگ را از جیب مردم اندوخته‌اند. این الیگارشی با زد و بند، ثروت‌های مردم را به بیرون از کشور منتقل کرده و هنوز هم چشم به ته‌مانده آن در نظام تصمیم‌گیری‌های اساسی دارد.

 

اخیرا نشریه فوربس، یکی از مشهورترین مجله‌های اقتصادی جهان مدعی شد: تعداد میلیاردرهای ایران در یک سال گذشته رشد ۲۱ درصدی داشته است و به تعداد سه برابر میانگین جهانی رسیده است.

 

این در حالی است که متوسط رشد ثروت جهانی در سال میلادی گذشته ۶.۳ درصد بوده است. به این ترتیب ، ایران چهاردهمین کشور ثروتمند جهان و حتی بالاتر از عربستان ایستاد که در رده هفدهم جهان قرار دارد.

 

براساس این گزارش از جمله دلایل اصلی افزایش ثروت برخی ایرانی ها ، رشد بی سابقه ۶۲۵ درصدی شاخص بورس و سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتالی بود.

دمینوی اعتصابات سراسری کارگران، کشاورزان، معلمان و … بالاخره به کارگران صنایع نفت و گاز رسید

دمینوی اعتصابات سراسری کارگران از معلمان و رانندگان، کارگران فولاد اهواز، کشاورزان و… بالاخره به کارگران صنایع نفت و گاز رسید. اعتراض‌هایی که روز به روز بیشتر می‌شود و شاید بتوان گفت در تاریخ ایران بی‌سابقه بوده است.

ادامه

اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, دهقانی, سیاسی, فقر, کارگری, معلمان