به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این روزها نام جورجیا ملونی رهبر جناح راست تندرو «برادران ایتالیا» سر زبانهاست که برای نخست وزیری این کشور خیز برداشته است. منتقدان او اما میگویند که وی هدایت حزبی را برعهده دارد که فاشیستها در آن نفوذ کردهاند.
نشریه پولیتیکو به همین بهانه، در شرح رویدادهای ایتالیا به موضوع قتل یک فروشنده خیابانی نیجریهای در ایتالیا اشاره داشت که در کانون توجهات قرار گرفت. این نشریه در نوشتار خود اینگونه آورد: جنایاتی وجود دارند که لحظهای از تاریخ را مشخص میکنند. قتل وحشیانه یک فروشنده خیابانی نیجریهای در ایتالیا نیز ممکن است یکی از این موارد باشد. قتل این فروشنده در یک شهر ساحلی ایتالیا در حالی که مردم این کشور برای انتخابات زودهنگام ماه آینده آماده میشوند، اختلاف ها در جامعه را آشکار کرده است.
از نظر برخی، این قتل نتیجه سال ها لفاظیهای ضد مهاجرتی سیاستمداران جناح راست با پژواک نگران کننده فاشیسم است. برخی نیز جناح چپ را متهم میکنند که می کوشد از یک فاجعه، سرمایه سیاسی بسازد.
به نوشته این رسانه، این مناقشه تلخ، حائز اهمیت است، زیرا طبق نظرسنجیها، این احزاب ضد مهاجرتی جناح راست در سیاست ایتالیا هستند که اکثریت حمایت در انتخابات برای تشکیل دولت جدید را به دست آوردهاند.
در راس آنها، جورجیا ملونی رهبر جناح راست تندرو «برادران ایتالیا» قرار دارد که در مسیر تبدیل شدن به نخست وزیر بعدی ایتالیا است.
براساس این گزارش، این یک تغییر رادیکال در سیاست ایتالیاست که خطرات بالقوهای را برای اقتصاد این کشور پس از یک دوره ثبات تحت زمامداری ماریو دراگی نخست وزیر مستعفی ایجاد میکند.
همچنین نگرانیهایی وجود دارد که ائتلاف جناح راست ایتالیا ممکن است اتحاد اروپایی را در برهههای حساس تضعیف کند.
منتقدان ملونی با اعلام اینکه جهان باید در برابر افراطی بودن دیدگاههای وی بیدار شود، نسبت به بازگشت روزهای تاریک فاشیسم سالهای ۱۹۳۰ هشدار میدهند.
ملونی ۴۵ ساله در سن ۱۵ سالگی به عنوان فعال «جبهه جوانان جنبش اجتماعی ایتالیا» وارد عرصه سیاست شد. این گروهی است که پس از جنگ جهانی دوم توسط فاشیست های سابق شکل گرفت.
ملونی بعدها حزب راست میانه سیلویو برلوسکونی موسوم به «مردم آزادی» را در مخالفت با حمایت از ماریو مونتی تکنوکرات در انتخابات ۲۰۱۳ ترک و حزب برادران ایتالیا را تاسیس کرد.
در این میان، با کاهش موج همه گیری کرونا، مهاجرت به عنوان تکیه گاه اصلی جنبشهای سیاسی جناح راست در سراسر جهان، بار دیگر به موضوع مهم در سیاست ایتالیا بازگشته است.
ماتئو سالوینی رهبر تندرو ضد مهاجرتی حزب لیگ، متحد ملونی و شریک احتمالی ائتلاف وی است.
سالوینی در حالی که وزیر کشور ائتلاف قبلی ایتالیا بود، کارزاری را علیه کشتیهای امدادرسان به مهاجران به راه انداخت. وی به دلیل نگه داشتن پناهجویان در قایقها محاکمه شد و بسیاری از تلاشهایش برای به چالش کشیدن سازمان های غیردولتی، در محافل قضایی ناکام ماند.
اما در جریان این کارزار انتخاباتی، سالوینی به موضوع مهاجرتهای غیرقانونی پرداخته است.
پولیتیکو در ادامه نوشت: با این همه، دلایلی وجود دارد که تصور کنیم حتی اگر این گروه، قدرت را در ایتالیا به دست بگیرد، طرح های حزب برادران ممکن است هرگز محقق نشود. در اصل پیشنهادهای مهاجرتی این حزب در تضاد با قوانین بینالمللی، دریایی و اتحادیه اروپاست.
بعلاوه، نهادهای دموکراتیک ایتالیا و تعهدات بینالمللی این کشور ممکن است به خودداری این گروه از دنبال کردن کج روی چشمگیرش کمک کند.
با این وجود، برخی معتقدند ظهور حزب برادران ممکن است منادی دوره اقتدارگرایی جناح راست باشد.
به گفته مائورو ماگاتی استاد جامعه شناسی دانشگاه کاتولیکا دل ساکرو کوئوره در میلان، حزب برادران ایتالیا از حمایت قشر تحصیل کرده که در مشکلات اقتصادی گرفتارند، برخوردار است درضمن راهکارهایی که دستیابی به آن بعید به نظر میرسد، ارائه میدهد.
ماگاتی افزود: اگر دولت جناح راست به قدرت دست یابد، برادران ایتالیا باید نارضایتیها را مدیریت کند. این واقعیت که سیاست های آنها بسیار ضعیف است، به منزله آن است که این بی کفایتی میتواند نتایج غیرقابل پیشبینی را به همراه داشته باشد.