بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
رژیم ولایی و فساد کلانِ صاحبانِ قدرت و متنفذها
یک استاد دانشگاه گفت: اقداماتی از قبیل مالیات بر خانههای خالی و خودروهای لوکس خیلی نمیتواند ضعف کشور در زمینهی درآمدهای مالیاتی را رفع کند. باید جلوی فرار مالیاتی را که عمدتا در بخش فعالیتهای دلالی است، گرفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دولت، کاهشِ نرخ تورم طی سه ماه گذشته را نشانهی خوبی برای بهبود وضعیتِ اقتصادی طی ماههای آینده میداند. به گفتهی وزیر اقتصاد «با مراقبتهایی که در سه ماه گذشته انجام شده است، نرخ تورم نقطه به نقطه از قله حدود ۵۵درصدی در ماههای ۶ و ۷ و ۸ امسال، روند کاهشی خود را ادامه داد و به ۴۱درصد کاهش یافت.» منظور وزیر اقتصاد از مراقبتهای اقتصادی کاهش میزان استقراض دولت از بانک مرکزی است. خاندوزی میگوید: «ادامه این سیاستهای اقتصادی، اثر خود را بر سفره مردم و کنترل و ثبات اقتصادی، نشان میدهد.»
ابزار دولت برای کاهش نرخ تورم خیلی کارساز نیست
با مرتضی افقه (استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز) در خصوص سیاستهای دولت برای کاهش نرخ تورم مصاحبه کردیم. افقه با اشاره به آمارهای رسمی اعلام شده در مورد نرخ تورم سه ماه گذشته میگوید: به هر حال ما جز این آمار رسمی به آمار دیگری دسترسی نداریم، اما میتوانیم همین آمار ارائه شده توسط مراجع رسمی را تحلیل کنیم. ببینید مهمترین نکته این است که تورم ۴۵درصدی تورم بسیار بالا و غیرقابل تحملی برای جامعه است و اینکه نرخ آن را از ۴۵ درصد به ۴۲ یا ۴۳درصد برسانیم خیلی چیزی را تغییر نمیدهد.
وی ادامه داد: همچنین کاهش نرخ تورم به معنای کاهش قیمت کالاها نیست، بلکه به این معنی است که سرعت افزایش قیمتها مقداری کم شده است. یعنی همچنان قیمتها با سرعت بالای ۴۰درصد افزایش پیدا میکنند ولی این سرعت به جای ۴۴درصد به ۴۲درصد رسیده است.
افقه تاکید کرد: بنابراین کاهش نرخ تورمی که اعلام شده است، نباید این انتظار را ایجاد کند که وضعیتِ معیشتِ مردم بهتر شده است.
این استاد دانشگاه البته با اشاره به سیاستهای دولت در زمینهی کاهش نرخ تورم گفت: ابزاری که دولت برای کاهش نرخ تورم استفاده میکند خیلی کارساز برای تداوم کاهش نرخ تورم نیست و با این ابزار نمیتوان انتظار داشت که نرخ تورم حتی به محدودهی ۱۵درصد برسد.
افقه ادامه داد: دولت با سیاستهای پولی به دنبال کنترل نقدینگی است اما باید توجه کنیم که دولت نه میتواند خیلی از این ابزار استفاده کند و نه این ابزار در شرایط فعلی توان این را دارد که تورم را به زیر ۱۰ – ۱۵درصد برساند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: صحبت کردن در مورد اینکه نرخ تورم کاهش پیدا کرده خیلی کمک کننده نیست و وقتی مردم میبینند در قدرت خرید و وضعیتِ معیشتِ آنها بهبودی حاصل نشده، سرمایه دولت از بین میرود.
دولت باید با چه سیاستهایی به دنبال کاهش نرخ تورم باشد؟
اگر کاهش نقدینگی نمیتواند نرخ تورم را آنچنان که باید پایین بیاورد دولت باید با چه سیاستهایی به دنبال کاهش نرخ تورم باشد؟ افقه در پاسخ به این سوال گفت: برخلاف تئوریهای موجود، اصل تورم ریشه در کاهش عرضه و به عبارتی ریشه در کاهش تولید دارد. سیاستهای پولی و مالی که در علم اقتصاد برای کنترل تورم و یا کنترل رکود تجویز میشود برای زمانی است که عرضه و تقاضا در تعادل هستند و بنا به دلایلی نقدینگی بیشتر شده است. در این شرایط با کاهش نقدینگی میشود تورم را کنترل کرد.
افقه ادامه داد: اما در شرایط فعلی از نظرِ من تورم حاصلِ کاهش شدید تولید است. در واقع از طرفی به دلیلِ مشکلاتِ داخلی و وجود موانع کسب و کار، تولیدکننده پایینتر از توانِ خود تولید میکند و از طرفی دیگر با کاهش وارداتِ کالاهای مصرفی و مواد اولیه و سرمایهای مواجه هستیم. پس اگر دولت به دنبال کاهش تورم است باید به سرعت موانع کسب و کار را رفع کند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: اگرچه تاکنون بارها در مورد افزایش تولید و برداشتنِ موانع کسب و کار صحبت شده اما در عمل اتفاقی که باید نیفتاده است.
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد: سیاستهای پولی و مالی دولت حتی اگر منجر به کاهش نرخ تورم شود با هزینهی افزایش رکود و بیکاری خواهد بود. در هر حال قدرت خرید مردم و رفاه آنها تغییر خاصی نمیکند، البته اگر بدتر از این نشود.
افقه همچنین با تاکید بر اهمیتِ لغو تحریمها و برقراری ارتباط با کشورهای دیگر گفت: تحریمها باید هرچه سریعتر برداشته شود و ما ناچار به انجام این کار هستیم چراکه با ابزار پولی و مالی نمیتوان مشکل را ریشهای حل کرد.
تاثیرِ ناچیزِ مالیات بر خانههای خالی و خودروهای لوکس، بر درآمدهای مالیاتی
افقه در پاسخ به این سوال که افزایش درآمد مالیاتی که در بودجهی امسال به آن اشاره شده تا چه حد میتواند مانع استقراض دولت از بانک مرکزی و کاهش نقدینگی شود، گفت: ببینید خود دولتیها مدعی هستند که هدف ما از افزایش درآمد مالیاتی بالا بردنِ نرخ مالیاتِ مالیاتدهندگانِ فعلی نیست بلکه به دنبال افزایش پایههای مالیاتیِ جدید هستیم. ادعای آنها هم همین مالیات بر خانههای خالی و خودروهای لوکس است.
وی ادامه داد: این دست مالیاتها خیلی نمیتواند ضعف کشور در زمینهی درآمدهای مالیاتی را رفع کند. باید جلوی فرار مالیاتی را که عمدتا در بخش فعالیتهای دلالی است، گرفت که البته شناسایی آنها سخت است. بنابراین من خیلی خوشبین نیستم که پیشبینیِ درآمدهای مالیاتی کشور در بودجه ۱۴۰۱ محقق شود.
استاد دانشگاه شهید چمران به فساد حاکم بر بخشهای اداری کشور اشاره کرد و گفت: فساد کلان از طرف صاحبانِ قدرت و متنفذها اتفاق میافتد و بعضا حتی دولت توانِ لازم برای مقابله با آنها را ندارد. کما اینکه بارها شنیدهایم قرار بوده با فساد در سطح کلان مقابله شود اما در نهایت این مسیر به جایی نرسیده است.
افقه در پایان اظهار کرد: در این مقطع، وعدهها و اخبار امیدوارکننده نمیتواند دردی را دوا کند و همراه با از دست رفتنِ امید مردم، سرمایهی اجتماعی نیز از بین خواهد رفت که این تبعات بسیاری به همراه دارد.
ماه سردِ تلخ برای کولبران؛ طی ۱۰ روز گذشته، ۹ کولبر کشته، مجروح و مفقود شدند
۱۰ روز اخیر، روزهایی تلخ و پرحادثه برای کولبران نواحی شمال غرب و غرب کشور بود. طبق بررسیهای «اعتماد» طی ۱۰ روز اخیر، ۹ کولبر که از معابر غیررسمی در استانهای آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه تردد کردهاند، به دلیل انفجار مین، شلیک مرزبانی و وقوع کولاک و بهمن در نوار مرزی، دچار حادثه شدهاند.
یک مدیر دولت؛ مردم اعتماد خود را نسبت به قانون مالیات بر خانههای خالی از دست دادهاند
مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الکترونیک گفت: «یکی از مهمترین وعدههای دولت یعنی ساخت ۴ میلیون مسکن برای کم درآمدها برعهده افرادی است که نتوانستند سامانه ملی املاک و اسکان را با موفقیت اجرایی کنند و اعتماد و امید مردم را تخریب کردند.»
ضرورت سازماندهی، همبستگی، و احیای حقوق سندیکایی در جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان
دور جدید اعتصاب و اعتراض گسترده و سراسری فرهنگیان در هفتههای اخیر که میتوان آنرا گامی بسیار امیدوارکننده در جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان بهشمار آورد، ضرورت سازماندهی و حق تشکلیابی مستقل زحمتکشان را به بحثی جدی در مقطع زمانی کنونی تبدیل کرده است.
چرا «کارت نان»؟ سقوط به زیر خط فقر تشدید میشود
بیشناسنامهها اگر کاری گیر بیاورند، دستمزدش را به صورت نقدی و بسیار ناچیز دریافت میکنند؛ با این دستمزدهای کم، اتاقکهای اشتراکی در حاشیهی شهرها اجاره و با نان، شکم خانواده را سیر میکنند؛ حالا با طرحِ کارت نان برای این گروه چه فکری میشود؟