هائیتی، هندوراس، و هژمونی ایالات متحد آمریکا

هائیتی و هندوراس در هفته‌های اخیر خبرساز شده‌اند. خوآن اورلاندو اِرناندز (Juan Orlando Hernández) رئیس‌جهمور سابق هندوراس، به‌تازگی در دادگاهی در ایالات متحد به‌اتهام قاچاق مواد مخدر مجرم شناخته شده و ممکن است به حبس ابد محکوم شود. به‌نوبهٔ‌خود، هائیتی در حال حاضر کشوری بدون دولت است: گروه‌های مسلح علیه نخست‌وزیر کنونی که با معیارهای ... هائیتی، هندوراس، و هژمونی ایالات متحد آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استبداد, امپریالیسم, تروریسم, جهان, حقوق بشر, فرانسه, کانادا, کوبا, مقاله, هائیتی, هژمونیسم, هندوراس

کمونیست‌‌ستیزی همراه با انتقام جویی به شیلی بازگشته است

شیلی در هفته‌های اخیر افزایش نگران‌کننده‌ حمله‌های کین‌توزانهٔ رسانه‌ای علیه اعتبار حزب کمونیست را شاهد بوده است. این امر موجب شد که رئیس‌جمهور، گابریل بوریک، وادار به دفاع علنی از این حزب شود و این موضوع در سرمقاله‌ روزنامه “ال سیگلو” در روز دوشنبه ۴ مارس/ ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۲مورد بحث قرار بگیرد. رویارویی و بحث ... کمونیست‌‌ستیزی همراه با انتقام جویی به شیلی بازگشته است

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, استبداد, تروریسم, دیدگاه, زنان, سازمان ملل, شیلی, فاشیسم, کارگری, کلمبیا, کمونیسم, مارکسیسم, ونزوئلا

چرا تجارت جنگ‌افزارها وجود دارد؟

امروز، صنعت تسلیحات در قلب نظام سرمایه‌داری قرار دارد. پژوهشگران کتابخانه یادبود مارکس استدلال می‌کنند که ما باید با هر دو پدیده مقابله کنیم. درگیری‌ها و کشورگشایی‌های نظامی و همچنین تولید و فروش جنگ‌افزار همیشه در کانون نظام سرمایه‌داری بوده‌اند. در سال ۱۵۷۷/ ۹۵۶ خورشیدی فرانسیس دریک که در پی طلا و نقره بود، به‌غارت ... چرا تجارت جنگ‌افزارها وجود دارد؟

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسپانیا, استثمار, استعمار, افغانستان, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, بحرین, برونئی, پرتغال, ترکیه, جهان, خاورمیانه, دیدگاه, ژاپن, سرمایه‌داری, غارتگری, فرانسه, کره جنوبی, کنیا, کویت, مقاله, ناتو

اکنون بیش از هر زمانی دیگر، پایدار باد همبستگی با فلسطین!

به‌قلم رفیق “جرمی کرونین”، سیاستمدار و رهبر سرشناس حزب کمونیست آفریقای جنوبی یافته‌های دیوان بین‌المللی دادگستری مبتنی بر اینکه یورش هولناک اسرائیل به مردم غزه مورد نسل‌کشی‌ای پذیرفته شده است رویدادی برجسته‌ به‌شمار می‌رود. این حکم، تلاش اسرائیل را برای جلوگیری از آنچه اکنون به رسیدگی قضایی‌ای بنیادی در مورد ارتکاب جنایت علیه بشریت از ... اکنون بیش از هر زمانی دیگر، پایدار باد همبستگی با فلسطین!

ادامه

آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, استرالیا, اسراییل, انگلیس, جنایات جنگی, جنوب آفریقا, جهان, خاورمیانه, دیدگاه, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, صهیونیسم, فلسطین, کانادا

حزب کمونیست ایرلند: سخنی در ضرورت مبارزه برای استقلال و وحدت ایرلند!

شروع کار دوبارهٔ پارلمان ایرلند شمالی (استورمونت) و انتخاب میشل اونیل به‌مقام “وزیر اول” برای بی‌پاسخ گذاشتن مسئلهٔ ضرورت مبارزه برای وحدت ایرلند است. حزب کمونیست ایرلند هشدار می‌دهد تحولات اخیر نشان دهندهٔ راهی به‌سوی اتحاد ایرلند و جنبش آزادی‌بخش ایرلند نمی‌باشد. انتخاب خانم میشل اونیل، معاون رهبر حزب شین- فِین، به‌مقام “وزیر اول” مجلس ... حزب کمونیست ایرلند: سخنی در ضرورت مبارزه برای استقلال و وحدت ایرلند!

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, استثمار, استعمار, امپریالیسم, ایرلند, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غرب اروپا, کارگری, کمونیسم, مقاله

روزنامه خلق چین: سرمایه‌داری افراطی بلای جان آمریکاست

خودخواهی و حرص از جمله امراض مزمن نظام سرمایه‌داری است و سبب شده که آمریکا نه تنها نتواند به دیگر کشورها کمک کند بلکه سبب شده که به مردم خود نیز آسیب بزند.

 

به گزارش فارس، روزنامه خلق چین در یادداشتی به سیاست کرونایی دولت آمریکا و توزیع واکسن از سوی این کشور پرداخت و آمریکا را دارای دو رویی و نفاق توصیف کرد.

 

در این یادداشت آمده است که واکسینه کردن اولین خط دفاعی در برابر بیماری کووید-۱۹ است و چین نیز به برنامه اجرایی واکسن کووید-۱۹ که سازمان بهداشت جهانی آغاز کرده، پیوسته و به شکل کاملا رایگان به ۶۹ کشوری که نیاز دارند، واکسن داده و به ۴۳ کشور نیز صادر کرده است و در توزیع واکسن رتبه اول جهان را دارد.

 

روزنامه خلق چین سپس نوشت: «در شرایطی که چین و جهان در حال مبارزه با کرونا هستند، آمریکا به عادات همیشگی خود بازگشته و “جن ساکی” سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری گفته است که آمریکا از تلاش‌های چین و روسیه برای استفاده از واکسن به عنوان ابزار دیپلماتیک نگران است.»

 

این روزنامه افزود: «برخی کشورها از آمریکا خواسته‌اند تا واکسن کرونا در اختیار آن‌ها قرار دهد، اما دولت آمریکا به هیچ کشوری واکسن نداده و جن ساکی گفته است که اولویت، واکسینه شدن مردم آمریکاست و پس از اینکه مردم خودمان واکسینه شدند، با کمال میل واکسن را در اختیار جامه جهانی قرار می‌دهیم؛ این سخن در شرایطی که سرنوشت تمامی بشریت در این میان مشترک است، بسیار سنگدلانه به نظر می‌رسد.»

 

«تدروس ادهانوم» مدیرکل سازمان بهداشت جهانی اخیرا گفته است که ۱۳۰ کشور تاکنون یک دوز واکسن کرونا نیز دریافت نکرده‌اند و جمعیت این کشورها بیش از ۲.۵ میلیارد نفر است؛ این در حالی است که به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا قصد دارد تا پایان ماه می میلادی تمامی جمعیت خود را واکسینه کند و «جو بایدن» ۱۰۰ میلیون دوز واکسن اضافی خریداری کرده تا در موارد پیش‌بینی نشده به کار برده شود.

 

به نوشته این روزنامه چینی، رفتار آمریکا «خودخواهانه» و «منافقانه» است و موجب در معرض خطر قرار گرفتن مردم کشورهای فقیر و ضعیف می‌شود. به طوریکه کشور «پرو» یکی از کشورهایی است که میانگین مرگ و میر بالایی به دلیل شیوع کرونا را تجربه کرده و از این کشور ۳۲ میلیون نفری بیش از ۴۰ هزار نفر فوت کرده‌اند و نیاز شدیدی به واکسن دارد، از این رو در اوایل ماه فوریه گذشته، پرو و شرکت فایزر قراردادی برای خرید ۲۰ میلیون دوز واکسن امضاء کردند، اما «ویکتور زامورا» وزیر بهداشت پرو در این باره گفته است که شرکت فایزر شروط بسیاری را برای فروش واکسن مطرح کرده و خواستار صدور اسناد حاکمیتی برای تضمین پرداخت بدهی شده است، بنابراین مشاهده می‌کنیم که برای شرکت فایزر در درجه اول سود مهم است و سپس غلبه بر کرونا و همه این‌ها از تبعات سیستم سرمایه‌داری افراطی است.

 

روزنامه خلق چین در ادامه نوشت: «ایالات متحده آمریکا گمان می‌کند که سیستم اقتصادی و سیاسی‌‍‌اش بیشترین کاربرد و نفع را برای مردم دارد و دیگر کشورها باید از آن کپی‌برداری کنند، اما در واقع سرمایه‌داری و سودسالاری در تمامی شئونات جامعه آمریکایی خود را مجسم کرده است. در سال ۲۰۱۱ موجی از برف و بوران موجب قطعی برق گسترده در تگزاس شد و همان تراژدی پس از ۱۰ سال در نیمه فوریه ۲۰۲۱ تکرار شد. فروپاشی سیستم برق‌رسانی نتیجه سرمایه‌داری افراطی و سیاست بازار آزاد این کشور است. سیاستی که به مثابه یک ویروس و بیماری بر جان آمریکا ریشه دوانده است.»

کمون پاریس، تحوّلی به دست زحمتکشان که تجربهٔ دموکراتیک و نوینی را در تاریخ ثبت کرد

حکومت ۷۲ روزهٔ کمون پاریس از ۱۸ مارس ۱۸۷۱ تا ۲۸ مه ۱۸۷۱ واکنش انقلابی مهمی به شکستِ فرانسه در جنگ میان فرانسه و پروس در سال ۱۸۷۰، محاصرهٔ پاریس، و سرنگونی امپراتوری لویی ناپلئون و برقراری جمهوری سوّم فرانسه بود.

ادامه

اختلاف طبقاتی, المان, تاریخ, جهان, دیدگاه, سرمایه‌داری, فرانسه, کارگری, کمونیسم

زنان برزیل در مبارزه برای استیضاح بولسونارو پیش‌قدم می‌شوند

سائوپائولو – امروز، زنان در برزیل، با گسترش نولیبرالیسم ویرانگر، امپریالیسم، نظام ضد دموکراتیک، سیاست مرگ و نابودی مردم روبرویند که با شیوع ویروس کرونا گسترده‌تر شده‌اند.

ادامه

امریکای لاتین, برزیل, جهان, زنان, سرمایه‌داری, مقاله, نئولیبرالیسم

«پایان تاریخ» به سبک چینی/ سوسیالیسم شرقی چالش لیبرال دموکراسی

علیرغم تلاش‌های آمریکا در بسط هژمونی خود در صحنه اقتصاد جهانی، امروز با پدیده‌ای به نام سوسیالیسم چینی مواجه هستیم که قدرت نظری و عملی لیبرال دموکراسی غرب را به چالش کشیده است.

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استرالیا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایتالیا, ایدئولوژیک, تایلند, جهان, چین, دیدگاه, ژئوپلیتیک, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شرق آسیا, فیلیپین, مقاله, ویتنام

فرخنده باد ۸ مارس، روز همبستگی جهانی زنان برای دستیابی به برابری جنسیتی، رفع تبعیض و رهایی زنان از قوانین قرون وسطایی

اعلامیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز همبستگی جهانی زنان – فرخنده باد ۸ مارس، روز همبستگی جهانی زنان برای دستیابی به برابری جنسیتی، رفع تبعیض و رهایی زنان از قوانین قرون وسطایی

ادامه

اروپا, اسیا, افریقا, ایران, برابری اجتماعی, بیانیه, حقوق بشر, دیدگاه, زنان, سیاسی, کارگری