لوکاشنکو: ایران گواه این است که آمریکا نمی‌تواند چین را شکست دهد

رئیس جمهور بلاروس، گفت که ایران کشوری قدرتمند است و جنگ واشنگتن علیه ایران ضعف آمریکا را نشان داده است. به گزارش ایلنا به نقل از راشاتودی، «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس جمهور بلاروس، با اشاره به جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، گفت که ایران کشوری قدرتمند است و درگیری‌های آنجا ضعف ایالات متحده را نشان ... لوکاشنکو: ایران گواه این است که آمریکا نمی‌تواند چین را شکست دهد

ادامه

آمریکا, ایران, بلاروس, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, سازمان پیمان امنیت جمعی, شرق اروپا

تغییر معادله جنگ با کمک روسیه + فیلم

روسیه همکاری اطلاعاتی و نظامی خود با ایران را گسترش داده و تصاویر ماهواره‌ای و فناوری بهبود‌یافته پهپاد در اختیار ایران قرار داده است تا به هدف‌گیری نیروهای آمریکا در منطقه کمک کند. به گزارش وال اسریت ژورنال: این همکاری با هدف حفظ ایران به‌عنوان شریک نزدیک در خاورمیانه و ادامه جنگی است که برای ... تغییر معادله جنگ با کمک روسیه + فیلم

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایران, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, فیلم, مقاله, نظامی

روسیه: در حال کمک به کوبا هستیم و به تأمین نفت کوبا ادامه خواهیم داد

معاون نخست وزیر روسیه در سخنانی اعلام کرد: ما در حال کمک به کوبا هستیم، کار در حال انجام است، اما در حال حاضر نمی‌ خواهم هیچ جزئیاتی را فاش کنم. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانووستی، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه امروز یکشنبه در سخنانی اعلام کرد که مسکو در ... روسیه: در حال کمک به کوبا هستیم و به تأمین نفت کوبا ادامه خواهیم داد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, انرژی, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, کارائیب, کوبا, محاصره اقتصادی

نقشه‌های ترامپ برای کوبا

رئیس‌جمهور آمریکا با ادعای اینکه دولت کوبا در آستانه فروپاشی است، تهدید کرد عملیاتی برای ربودن «میگل دیاز کانل»، رئیس‌جمهور این کشور ترتیب خواهد داد. او با استناد به عملیات موفق در ونزوئلا گفت: چنین ماموریتی برای پنتاگون چندان سخت نخواهد بود. همزمان، وزیر امور خارجه آمریکا در حال ایجاد ارتباط با نوه رائول کاسترو ... نقشه‌های ترامپ برای کوبا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اتحاد شوروی, استراتژیک, ایدئولوژی, جنگ سرد, جهان, چین, دخالت نظامی, دکترین مونروئه, روسیه, ٰژئوپلیتیک, سوسیالیسم, کارائیب, کوبا, گزارش, ونزوئلا

پوتین تحریم‌های جدید آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول خواند

رئیس جمهور روسیه گفت که مسکو تحریم‌های جدید آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول می‌داند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین در دیدار با برونو رودریگز پاریلا وزیر امور خارجه کوبا گفت: این یک دوره خاص با تحریم‌های جدید است. شما می‌دانید که ما در این مورد چه احساسی داریم. ما چنین اقداماتی ... پوتین تحریم‌های جدید آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول خواند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, تحریم, جنگ سرد, حقوق بشر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, کارائیب, کوبا, گزارش, مقاله, منافع ملی, ونزوئلا

روایت نشنال‌اینترست از واقعیت‌های سخت جنگ اوکراین برای غرب

یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشته فارغ از اینکه چه کسی برنده جنگ اوکراین شود، آمریکا را می‌توان بازنده استراتژیک این نبرد دانست.

 

به گزارش تسنیم، نشریه نشنال‌اینترست در تحلیلی نوشته صرفنظر از اینکه کدام طرف برنده جنگ اوکراین خواهد بود، آمریکا تا اینجای کار بازنده بوده و از لحاظ راهبردی هم در آینده بازنده خواهد بود.

 

در ابتدای این مقاله به قلم «رومان مارکس» آمده است: «صرفنظر از اینکه چه کسی در جنگ اوکراین برنده می‌شود ایالات متحده بازنده استراتژیک خواهد بود. روسیه اقدام به ایجاد روابط نزدیک‌تر با چین و سایر کشورهای حوزه اوراسیا از جمله هند، ایران، عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] خواهد کرد.»

 

در ادامه این مطلب آمده است: «درست همان‌طور که رئیس‌جمهور ریچارد نیکسون و هنری کیسینجر از کارت چین برای منزوی کردن (اتحاد) شوروی در خلال جنگ سرد استفاده کردند، رئیس‌جمهوران ولادیمیر پوتین و شی‌ جین پینگ از کارت‌های خودشان برای مهار کردن رهبری آمریکا بر دنیا بهره خواهند گرفت.»

 

وی تصریح کرده است: «روسیه از زمان حمله به اوکراین به نخستین عرضه‌کننده نفت به چین تبدیل شده و جای عربستان را گرفته است. البته این صحت دارد که در بازه زمانی کوتاه تا میان‌مدت، ظرفیت انتقال موجب محدود شدن میزان توانایی فروش سوخت‌های فسیلی از سوی روسیه به چین خواهد شد.»

 

روسیه در حال حاضر تنها یک مسیر برای انتقال نفت به چین دارد که همان خط لوله ESPO است…. در سال‌های آتی چین و روسیه بدون شک سرمایه‌گذاری‌های عظیمی برای توسعه انتقال نفت و گاز میان دو کشور ایجاد خواهند کرد که این موجب خواهد شد روسیه توانمندی بیشتری خواهد داشت تا به عرضه‌کننده نخست سوخت‌های فسیلی به چین تبدیل شود.»

 

نویسنده پیش‌بینی کرده روابط نزدیک انرژی میان روسیه و چین موجب خواهد شد این دو کشور نزدیکی‌های بیشتری به یکدیگر به عنوان متحدان استراتژیک پیدا کنند. چین با داشتن یک عرضه‌کننده قابل اعتماد در زمینه انرژی در حیات خلوت خود ناگزیر از فراغ بال راهبردی بیشتری برای مقابله با ایالات متحده و متحدان منطقه‌ای این کشور در منطقه ایندوپاسیفیک خواهد داشت که این به زیان کشورهای غربی خواهد بود.

 

روسیه از زمان حمله به اوکراین، تجارت انرژی خود را با هند نیز افزایش داده است. به گفته مرکز پژوهش انرژی و هوای پاک «هند به خریدار عمده محموله‌هایی از آتلانتیک تبدیل شده که اروپا دیگر خواهان آن‌ها نیست.» هند تا قبل از حمله به اوکراین تقریبا نفتی از روسیه نمی‌خرید. اکنون این کشور روزانه بیش از ۷۶۰ هزار بشکه نفت در روز وارد می‌کند.

 

مطابق این تحلیل، هند به عنوان بزرگترین دموکراسی دنیا، در برابر حمله روسیه به اوکراین موضع خنثی گرفته است. این کشور در سازمان ملل متحد به قطعنامه‌هایی که حمله روسیه به اوکراین را محکوم می‌کرد رأی ممتنع داد. فراتر از رابطه فزاینده میان هند و روسیه در خصوص تأمین انرژی، روسیه از مدت‌ها پیش اصلی‌ترین عرضه‌کننده سلاح به نیروهای مسلح هند بوده است.

 

رومان مارکس تصریح کرده است: «واکنش هند به جنگ روسیه با اوکراین این واقعیت را نشان می‌دهد که هند احتمالاً به طور کامل در یک ائتلاف پاسیفیک غربی ادغام نخواهد شد.»

 

نویسنده تصریح کرده خبر بدتر برای غرب این است که هند تنها کشوری نبود که به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای محکوم کردن حمله به اوکراین رأی ممتنع داد: ۳۴ کشور دیگر از موضع غرب جانبداری نکردند. دو سوم جمعیت دنیا در کشورهایی زندگی می‌کنند که از محکوم کردن روسیه خودداری کرده‌اند.»

 

نویسنده این موارد را «واقعیت‌های سخت راهبردی» برای آمریکا دانسته است.

جانسون در کی‌یف: نمی‌توانید با پوتین مذاکره کنید

بوریس جانسون، نخست‌وزیر مستعفی انگلیس روز چهارشنبه در جریان سفرش به کی‌یف گفت که با هرگونه تلاش برای مذاکره و عادی‌سازی روابط با روسیه بر سر عملیات نظامی این کشور در اوکراین مخالف است.

ادامه

انگلستان, اوکراین, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, گزارش

اجتناب کشورهای آسیا-اقیانوس آرام از جانبداری از آمریکا

ایالات متحده در اقدامی برای آهسته کردن روند رشد و شکوفایی چین (اگر نگوییم بازداشتن)، سعی کرده چین را به عنوان یک متجاوز که در حال مختل کردن نظم بین‌المللی قانون‌مدار و به عنوان یک قلدر که مشغول زورگویی و ارعاب همسایگان منطقه‌ای خود است، ترسیم کند.

ادامه

آ. سه. آن, اروپا, استرالیا, اسیا, اقیانوسیه, امریکا, امنیتی, انگلستان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, ژئوپلیتیک, سنگاپور, شرق آسیا

کاخ سفید: در جنگ با روسیه، زمان علیه اوکراین است

به گزارش خبرگزاری فارس، «جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات استراتژیک در شورای امنیت ملی کاخ سفید بامداد امروز (چهارشنبه) گفت که در عملیات روسیه در منطقه دونباس، زمان علیه اوکراین است.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا

آسوشیتدپرس: ۳ میلیارد دلار اسلحه؛ هدیه آمریکا برای «روز استقلال» اوکراین

در ادامه سیاست‌های جنگ‌افروزانه آمریکا و تداوم جنگ در اوکراین، واشنگتن قصد دارد ۳ میلیارد دلار تسلیحات نظامی دیگر برای ارتش اوکراین ارسال کند.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شرق اروپا