سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم

برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا از ایالت ورمونت در بیانیه‌ای با اشاره به صدور حکم بازداشت نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت: با تصمیم دادگاه بین‌المللی کیفری در مورد بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت موافق هستم. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، در بیانیه سناتور ایالت ورمونت آمده است: موافقت‌نامه‌های ژنو پس از ... سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سوئیس, فلسطین, گرسنگی

تولسی گابارد؛ آزمایشگاه‌های آمریکا در اوکراین باید «فوراً بسته شوند»

مدیر پیشنهادی ترامپ برای منصب ریاست اطلاعات ملی ایالات متحده ضمن انتقاد از دولت بایدن خواستار بسته شدن آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در اوکراین شد. سرهنگ تولسی گابارد، مدیر پیشنهادی دونالد ترامپ برای منصب ریاست اطلاعات ملی ایالات متحده گفت که دولت بایدن از ۲۵ تا ۳۰ آزمایشگاه بیولوژیکی با پاتوژن‌های خطرناک در اوکراین و بیش از ... تولسی گابارد؛ آزمایشگاه‌های آمریکا در اوکراین باید «فوراً بسته شوند»

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اوکراین, بیولوژیکی, تحلیل, جهان, روسیه, صلح, ناتو

سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینی‌ها ببندد

برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی گفت که ایالات متحده نباید چشم خود را به روی نقض حقوق فلسطینی‌ها توسط اسرائیل ببندد. به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، این سناتور ایالت ورمونت چهارشنبه در صحن سنای آمریکا اظهار کرد: بسیاری از افراد به صحن می‌آیند درباره حقوق بشر صحبت می‌کنند. نمی‌توان نقض حقوق بشر در ... سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینی‌ها ببندد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین

فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است

اندیشمند آمریکایی می‌گوید ایالات متحده پشت آرمان‌های انسانی دروغین پنهان شده و رنجی که به دیگر ملت‌های جهان تحمیل کرده را توجیه می‌کند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای به بررسی کتاب جدید «نوآم چامسکی» اندیشمند برجسته آمریکایی و منتقد سفت و سخت سیاست خارجه ایالات متحده پرداخته است. به گزارش فارن پالسی، بیش ... فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, تحلیل, جهان, خاورمیانه, صربستان, عراق

تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه

رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا گفت این کشور باید قانونی را تصویب کند که اگر دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو یا دیگر مقام‌های صهیونیست پیگرد قانونی صادر کرد، علیه این دادگاه تحریم وضع کند. به گزارش ایسنا، «جان ثون» رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اگر دیوان کیفری بین‌المللی و ... تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحریم, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, صهیونیسم, لبنان, هلند

جهت‌دهی رأی زنان و سیاهپوستان به سمت دموکرات‌ها

تحلیلگر مسائل آمریکا گفت: انتخاب یک آفریقایی – آمریکایی‌ که طیف زیادی از اتباع آسیایی را با خود همراه دارد، می‌تواند بحران پس از کشته شدن شهروند سیاه‌پوست در شهر مینیاپولیس را به نفع اردوگاه دموکرات‌ها رقم بزند.

 

«مهدی مطهرنیا» تحلیلگر مسائل آمریکا در تشریح دلایل انتخاب سناتور دموکرات به عنوان معاون جو بایدن در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: انتخاب «کامالا هریس» توسط جو بایدن به عنوان معاون خود را از مناظر متفاوتی می‌تواند مورد تحلیل قرار داد. واقعیت این است که با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، آخرین آرایش‌های سیاسی در حال شکل گرفتن است و به همین دلیل بایدن به عنوان نامزد حزب دموکرات، صراحتاً اعلام کرد که کامالا هریس را به عنوان معاون خود انتخاب کرده است. پس از اعلام این خبر باراک اوباما، هیلاری کلینتون، برنی سندرز و بسیاری از سناتورهای دموکرات این انتخاب را تایید کرده و آن را تبریک گفتند. در همین راستا باید توجه داشت که هریس از جمله کسانی بود که با حمایت اوباما توانست به عنوان دومین سیاه‌پوست آمریکایی وارد مجلس سنای ایالات متحده شود و این موضوع برای بسیاری از طرفداران دموکرات‌ها بسیار مهم و حائز اهمیت است. حمایت اوباما و چهره‌هایی مانند نانسی پلوسی (رئیس مجلس نمایندگان آ‌مریکا) به خوبی نشان می‌دهد که انتخاب او یک انتخاب درون‌حزبی با پاس‌کاری سیاسی اوباما و بایدن بوده است.

 

وی ادامه داد: بر اساس داده‌های فعلی پس از آن‌که کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری چهار سال پیش شکست خورد، بسیاری معتقد بودند که نقش زنان در ساختار قدرت ایالات متحده با شکست و از هم گسستگی‌های متعدد روبه‌رو شده است؛ چراکه کلینتون در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۶ شکست خورد و به این جهت افکار عمومی نیاز به ترمیم در حوزه زنانِ سیاسی آمریکا داشت. به همین جهت انتخاب کامالا هریس آن هم در آستانه یکی ازمبهم‌ترین و جنجالی‌ترین انتخابات ریاست جمهوری تاریخ آمریکا تا حدودی می‌تواند نگاه افکار عمومی به نقش و جایگاه زنان در ساختار قدرت ایالات متحده را ترمیم کند. باید توجه داشت که جو بایدن به خوبی می‌داند که هریس با سیاست‌های اوباما از گذشته تاکنون هماهنگ بوده است؛ به عنوان مثال در مورد برجام بارها مواضعی اتخاذ کرده که تایید کننده سیاست‌های باراک اوباما است و به همین دلیل انتخاب او می‌تواند بسیاری از دموکرات‌ها را پای صندوق رای بکشاند. هریس یک سناتور زیرک به حساب می‌آید که به خوبی می‌داند در چه مقاطعی باید دست به مانور رسانه‌ای بزند و در چه مواقعی سکوت اختیار کند. به همین دلیل دموکرات‌ها کسی را به عنوان معاون بایدن انتخاب کردند که بتواند مقابل گفتمان و بی‌پروایی‌های دونالد ترامپ در مناظره‌های تلویزیونی آینده بایستد.

 

این استاد دانشگاه گفت: شرایط داخلی آمریکا به سمت و سویی رفته است که دولت ترامپ علناً علیه سیاهپوستان و حتی لاتین‌تبارها اعلام جنگ کرده است. به همین دلیل انتخاب کامالا هریس به عنوان یک آفریقایی – آمریکایی‌ که طیف زیادی از اتباع آسیایی را با خود همراه دارد، می‌تواند بحران فعلی پس از کشته شدن جورج فلوید در شهر مینیاپولیس را به نفع تیم بایدن رقم بزند. از منظری دیگر حمله ترامپ به زنان آمریکا که عموماً در توئیت‌ها و اظهارنظرهای وی آشکار می‌شود یکی از مسائلی است که کامالا هریس به خوبی می‌تواند آن را به نفع خود و بایدن مهندسی کند. این در حالی است که جامعه ایالات متحده یک بحران معنادار اقتصادی با درونمایه ویروس کرونا را تجربه می‌کند و تبعات آن باعث شده تا دونالد ترامپ زیر سنگین‌ترین فشارها طی سه سال و نیم اخیر قرار بگیرد. نظرسنجی‌های چند هفته پیش نشان می‌دهد که بایدن و ترامپ از یکدیگر فاصله دارند اما تیم ترامپ سعی کرده تا بتواند وضعیت موجود را حفظ کرده و جایگاه خود را ارتقا دهد که همین موضوع موجب شده فاصله ترامپ و بایدن با یکدیگر نسبت به هفته‌های گذشته کمتر شود.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: انتقاد جامعه روشنفکران آمریکا از سیاست‌های ترامپ باعث شده تا این فرصت برای کامالا هریس به وجود بیاید تا او بتواند طیف روشنفکران و دانشگاهیان ایالات متحده را به سمت خود جذب کند. به همین دلیل تیم ترامپ با آمدن کامالا هریس و پیوستن وی به بایدن از همین امروز سعی خواهد کرد تا بتواند با استفاده از هر ابزاری رقبای دموکرات خود را مورد هدف قرار دهد. اتهام‌هایی که به ترامپ وارد شده بخشی از دستور کار دموکرات‌ها برای برتری علیه جمهوری‌خواهان خواهد بود، اما به هر ترتیب ترامپ می‌تواند روی موضوع اشتغال مانور بدهد و با دموکرات‌ها سرشاخ شود. در مقابل، تیم بایدن هم تلاش می‌کند تا ضعف‌های جمهوری‌خواهان به رهبری ترامپ را با ادبیات خود برجسته کند که بخشی از آن سناریو را کامالا هریس بر عهده خواهد داشت. بنابراین معتقدم با توجه به شرایط کنونی او به عنوان یک سناتور دموکرات که اتفاقاً سیاه‌پوست است و از دل جامعه زنان آمریکا بیرون آمده، می‌تواند میدان‌دار خوبی برای بایدن و حزبش باشد اما باید توجه کرد که در مقابل آن شخصی قرار دارد که از هیچ‌گونه اظهارنظری ترس ندارد و بی‌پروا لب به سخن می‌گشاید.

صدای بلند گام‌های فاشیسم در آمریکا

رها کردن پلیس مخفی آمریکا با لباس‌های استتاری ارتشی در خیابان‌های شهر پورتلند در ایالت اورگِان در روزهای اخیر و انداختن آنها به جان مردم را می‌توان نشانهٔ خوابی دید که دولت ترامپ برای همهٔ مردم آمریکا دیده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تبعیض‌نژادی, جهان, خبر, فاشیسم

فائوچی: واکسن کرونا حداکثر تا ۷۵ درصد موثر خواهد بود

آنتونی فائوچی  رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا ضمن ابراز خوش‌بینی درمورد تولید واکسن کرونا در اواخر سال ۲۰۲۰ یا اوایل سال ۲۰۲۱، میزان اثرگذاری این واکسن را تقریبا زیر سوال برد و اعلام کرد که میزان تاثیرگذاری واکسن احتمالا ۷۰ تا ۷۵ درصد خواهد بود.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, خبر

سازمان سیا دسترسی دولت چین به اطلاعات کاربران «تیک تاک» را رد کرد

آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا در گزارشی اعلام کرد هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد دولت چین تلاش کرده از طریق یک شبکه اجتماعی به اطلاعات شهروندان آمریکایی دسترسی پیدا کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا