تجمع کارگران رسمی شاغل در شرکت فلات قاره در خارک

اعتراضات کارگران رسمی این مجموعه در اعتراض به تعرضات معیشتی و عدم پاسخگویی به مطالباتشان ادامه دارد. روز پنجم فروردین این کارگران در شرکت فلات قاره تجمع کردند. اهم مطالبات این کارگران عبارتند از: ➖حذف کامل سقف‌حقوق➖حذف تفکیک نادرست مشاغل در مناطق عملیاتی➖حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی➖عودت کسورات مازاد مالیات➖اجرای کامل ماده۱۰ با وجود ظرفیت‌های قانونی و اختیاراتی مانند افزایش ... تجمع کارگران رسمی شاغل در شرکت فلات قاره در خارک

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که رییس جمهور آرژانتین قصد دارد تا ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج کند. به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه تلویزیونی بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که خاویر میلی، رییس جمهور آرژانتین در اقدامی دیگر با هدف نمایش رویکرد افراطی‌اش که خود آن را «اره برقی» خوانده است، قصد دارد تا ... بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اتحادیه اروپا, جهان, فساد, کارگری, نئولیبرالیسم

شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

در سال گذشته وضع معیشت اکثر مردم کشور، یعنی طبقۀ کارگر و دیگر زحمتکشان شاغل در شهرها و روستاها و بازنشستگان، نه‌تنها بهتر نشد، بلکه بدتر هم شد. شواهد حاکی از آن است که این روند امسال نیز ادامه خواهد داشت. همهٔ وعده‌های دولت رئیسی، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، سراپا پوچ بود و اَبَربحران‌های چندوجهی ... شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

ادامه

آمریکا, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بانک جهانی, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

«قراردادهای سفیدامضا» نمادی از تحمیل بی‌حقوقی مطلق به کارگران

امضا گرفتن به جبر و برخلاف اراده کارگران، مسیر احقاق حق کارگران را مسدود کرده و آنها را در مسیر مطالبه گری با محدودیت مواجه کرده است. به گزارش خبرنگار ایلنا، «بعد از پایان هر سه ماه، یک قرارداد از پیش نوشته شده مقابل ما کارگران می‌گذارند و از ما می‌خواهند امضا کنیم یعنی به ... «قراردادهای سفیدامضا» نمادی از تحمیل بی‌حقوقی مطلق به کارگران

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

نشست فوق‌العاده همبستگی با فلسطین فدراسیون WFTU

کمپین همبستگی بین‌المللی «WFTU» با مردم فلسطین تا نیمه فروردین تشکیل و در آن جمع آوری کمک برای غزه مورد تاکید قرار گرفت. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از WFTU، اعضای فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، طی نشستی با پخش یک کلیپ ویدیویی درباره وضعیت غزه، بر همبستگی با مردم فلسطین تاکید کردند. جلسه ... نشست فوق‌العاده همبستگی با فلسطین فدراسیون WFTU

ادامه

اشغالگری, جهان, حقوق بشر, خبر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, فلسطین, کارگری, همبستگی

دست رژیم کارگرستیز ولایی در جیب کارگران

محاسبات نشان می‌دهد که سازمان تأمین اجتماعی به‌طور میانگین در فاصله سال‌های ۹۲ تا ۹۸، ۱۴.۵ درصد منابع مالی را به دلیل افزایش اشتغال غیررسمی از دست داده است.

 

به گزارش ایران؛ افزایش میزان اشتغال غیررسمی درکشور این سازمان را در معرض ریسک‌های مخاطره‌آمیزی قرار می‌دهد. یکی از این ریسک‌ها، کسری در تراز مالی این سازمان خواهد بود و موجب از دست رفتن منابع درآمدی این سازمان می‌شود. به‌طوری که ادامه روند رو به رشد بخش غیررسمی بازار کار می‌تواند عامل ورشکستگی سازمان تأمین اجتماعی شود. سازمان تأمین اجتماعی مهمترین نهاد حمایتی از نیروی کار در ایران محسوب می‌شود. این سازمان برای انجام وظایف حمایتی خود نیاز به منابع درآمدی پایدار دارد که در این میان یکی از کلیدی‌ترین منابع درآمدی سازمان تأمین اجتماعی ایران مبالغی است که بر اساس درصدهایی از پیش تعیین شده به ازای یک نیروی کار رسمی توسط فرد بیمه شده، کارفرما و دولت به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود.

 

عمده‌ترین منابع درآمد سازمان به میزان ۲۰ درصد مزد یا حقوق بیمه‌شده سهم کارفرما؛ ۷ درصد مزد یا حقوق به عهده بیمه‌شده و ۳ درصد آن بر عهده دولت است. علاوه بر ۳۰ درصد بیمه گفته شده چنانچه بیمه شده مشمول قانون کار باشد، کارفرما مکلف است ۳ درصد مزد و حقوق بیمه شده را به عنوان حق بیمه بیکاری به سازمان پرداخت کند. در عین حال در مشاغل سخت و زیان‌آور نیز کارفرما مکلف است ۴ درصد مزد و حقوق را علاوه بر اصل حق بیمه و حسب مورد بیمه بیکاری به سازمان پرداخت کند.

 

رشد سهم اشتغال غیررسمی

 

مطابق آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سهم اشتغال در بخش غیررسمی در‌ سال‌های ۹۸ و ۹۹ چشمگیر بوده است.

 

سهم جمعیت شاغل ۱۵ساله و بیشتر به تفکیک وضع اشتغال سال ۹۸ حاکی از این است که حدود ۵۹.۲ درصد از اشتغال را اشتغال غیررسمی و حدود ۴۰.۷ درصد از اشتغال را اشتغال رسمی تشکیل می‌دهد.

 

همچنین سهم شاغل ۱۵ ساله و بیشتر به تفکیک وضع اشتغال در سال ۹۹ بیانگر این است که ۵۸ درصد از سهم اشتغال در سال مذکور اشتغال غیررسمی و ۴۲ درصد اشتغال رسمی بوده است. این در حالی است که بر اساس یافته‌های پژوهشی مراکز غیررسمی، سهم اشتغال غیررسمی از کل اشتغال در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۸ از ۷۳.۶ درصد در سال ۹۲ به ۷۵ درصد در سال ۹۸ افزایش یافته است.

 

این نرخ در سال‌های ۹۲ تا ۹۷ نیز به ترتیب، ۷۳.۴ درصد، ۷۳.۹ درصد، ۷۳.۲ درصد، ۷۳.۹ درصد، ۷۴.۳ درصدو ۷۲.۸ درصد بوده که در سال ۹۸ به اوج خود رسیده و به ۷۵ درصد رسیده است.

 

همچنین با پردازش داده‌های خام طرح هزینه و درآمد خانوارها در سال‌های ۹۲ تا ۹۸، سهم اشتغال غیررسمی در بخش‌های کشاورزی در دو سال ۹۲ و ۹۳؛ ۹۵.۹ درصد بوده و در سال‌های ۹۴ تا ۹۸ به ترتیب ۹۵.۶ درصد، ۹۵.۷ درصد، ۹۵.۴ درصد، ۹۵ و ۹۵.۷ درصد بوده است.

 

در بخش صنعت این میزان در سال های ۹۲ تا ۹۸ به ترتیب، ۵۵.۹ درصد، ۵۶ درصد، ۵۶.۳ درصد، ۵۶.۶ درصد، ۵۸.۲ درصد، ۵۴.۹ درصد و در سال ۹۸؛ ۵۵.۸ درصد بوده است.

 

در بخش ساختمان نیز از سال ۹۲ تا ۹۸ میزان اشتغال غیر رسمی به ترتیب، ۸۳.۷ درصد، ۸۳.۸ درصد، ۸۳.۸ درصد، ۸۳.۷ درصد، ۸۲.۸ درصد، ۸۲.۳ درصد بوده و در سال ۹۸ به ۸۳.۵ درصد رسیده است.

 

در بخش خدمات نیز میزان سهم اشتغال غیررسمی بین سال‌های ۹۲ تا ۹۸، به ترتیب، ۵۴.۶ درصد، ۵۵.۹ درصد، ۵۵.۹ درصد، ۵۷.۶ درصد، ۵۸.۶ درصد و در سال ۹۸ به بیشترین میزان خود یعنی ۶۱.۲ درصد رسیده است.

 

ملاحظه می‌شود که بیشترین میزان سهم اشتغال غیررسمی در بخش‌های کشاورزی و ساختمان بوده است، جایی که به نوعی خود پیشران‌های اقتصادی هستند.

 

این میزان بالا از اشتغال غیررسمی در این دو بخش می‌تواند مربوط به وجود کارگران روزمزد و سوءاستفاده کارفرماها از موقعیت شغلی کارگران به دلیل فضای نامناسب کسب و کار بوده باشد.

 

مسأله‌ای که از یک سو موجب تضعیف رشد اقتصادی، از دست رفتن منابع تأمین اجتماعی و زیرسؤال رفتن کار شایسته می‌شود و در دیگر سو درآینده برای دولت بار مالی به همراه خواهد داشت.

 

البته ۱۴.۵ درصد منابع از دست رفته تأمین اجتماعی بین سال‌های ۹۲ تا ۹۸ رقم قابل توجهی است. با توجه به اینکه کارفرماها و دولت در این مدت به تعهدات خود مبنی بربازگرداندن معوقات خود به تأمین اجتماعی اقدام نکردند.

 

منابع مالی از دست رفته سازمان تأمین اجتماعی در کل کشور در سال ۹۲، ۱۷.۹ درصد بود که در سال‌های ۹۳ و ۹۴ به ۱۵.۳ و ۱۵.۴ درصد کاهش یافت. این روند در سال‌های ۹۵ و ۹۶ نیز ادامه داشت و به ۱۵ و ۱۴.۳ درصد رسید.

 

در سال ۹۷ این میزان ۱۳.۷ درصد و در سال ۹۸ نیز به ۱.۹ درصد رسید.

 

اگرچه روند آماری نشان از نزولی بودن منابع مالی از دست رفته این سازمان را نشان می‌دهد؛ اما به دلیل آنکه اشتغال غیررسمی از روند افزایشی برخوردار است این نگرانی وجود دارد در صورت اتخاذ تصمیمات لازم منابع مالی از دست رفته روند افزایشی به خود بگیرد.

کودکان کار در دامِ متجاوزان، در شرایط نامطلوب حاکمیت رژیم ولایی

اگر از موضوعات حقوقی و قوانین موجود در حوزه کودک آزاری بگذریم، نکته‌ی مهم در این زمینه آسیب روحی و روانی است که کودکان بعد از کودک آزاری و تجاوز به خود می‌بینند. موضوع «کودک‌آزاری» می‌تواند از لحاظ روحی و روانی چنان صدماتی به کودک وارد کند که آثارش تا سالیان سال نیز پابرجا خواهد ... کودکان کار در دامِ متجاوزان، در شرایط نامطلوب حاکمیت رژیم ولایی

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق کودک, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, گزارش

رژیم کارگرستیز ولایی ۶۰ شرکت پیمانکاری را به جان کارگران مجتمع مس سونگون انداخته است

مدیر مجتمع مس سونگون پیشتر از وجود حدود ۶۰ شرکت پیمانکاری در این مجتمع خبر داده بود. این یعنی در معدن مس سونگون به ازای هر ۸۰ نفر یک شرکت پیمانکاری وجود دارد و این یعنی رشد عجیب پیمانکاری‌ها در این معدن هرچه هست، به نفع کارگران نبوده است زیرا در حقیقت بار اصلی بر ... رژیم کارگرستیز ولایی ۶۰ شرکت پیمانکاری را به جان کارگران مجتمع مس سونگون انداخته است

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش