آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

کارشناسان به ترامپ: برنامه اتمی ایران نابود نشده

حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران موفقیت کامل نداشت و برنامه هسته‌ای ایران فقط موقتاً متوقف شد. باشگاه خبرنگاران جوان؛ به گزارش فارن پالیسی، همزمان با ادامه کشمکش‌ها پیرامون ارزیابی موفقیت حملات اخیر آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، مقام‌های ارشد آمریکایی در نشست‌های مطبوعاتی بر دستاوردهای این عملیات تأکید می‌کنند، در حالی که گزارش‌های اطلاعاتی ... کارشناسان به ترامپ: برنامه اتمی ایران نابود نشده

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اروپا, ایران, برنامه هسته‌ای, چک, صلح, گزارش, ناتو

صنعت فضایی تجاری چین در مسیر نوآوری و رشد

بر فراز آب‌های استان «شان‌دونگ» در شرق چین، موشکی با قدرت به آسمان پرتاب شد و ردی درخشان بر پهنه آسمان به‌جا گذاشت. به گزارش CGTN : این پرتاب که توسط «شرکت فضایی گالاکتیک انرژی» انجام شد، با موفقیت چهار ماهواره را به مدار زمین فرستاد و پنجمین پرتاب موفق متوالی این شرکت از سکوهای ... صنعت فضایی تجاری چین در مسیر نوآوری و رشد

ادامه

اقتصادی, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

فضاپیمای ژاپنی از فرود بر روی ماه ناکام ماند

مقامات ژاپنی از ناکام ماندن ماموریت فرود فضاپیمای این کشوربر روی ماه خبر دادند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، تاکیشی هاکامادا رئیس شرکت فضایی ژاپنی Ispace، اعلام کرد که مأموریت فرود فضاپیمای Hakuto-R که با نام Resilience نیز شناخته می‌شود، با شکست مواجه شده است. وی در یک نشست خبری گفت: این ... فضاپیمای ژاپنی از فرود بر روی ماه ناکام ماند

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, دانش, ژاپن, شرق آسیا

الجزایر از سامانه اس ۴۰۰ رونمایی کرد+ فیلم

وزارت دفاع الجزایر برای نخستین بار از سامانه دفاعی اس۴۰۰ روسی رونمایی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزارت دفاع الجزایر برای اولین بار از سامانه پدافندی اس ۴۰۰ روسیه رونمایی کرد. الجزایر چهارمین کشور در دنیاست که این سامانه پیشرفته را در اختیار دارد. این سامانه روسی در خلال رزمایش «استقامت ... الجزایر از سامانه اس ۴۰۰ رونمایی کرد+ فیلم

ادامه

الجزایر, دانش, روسیه, شرق اروپا, شمال آفریقا, فیلم

در همکاری با کوبا در حوزه سلامت یکی از بی‌خطر‌ترین و ایمن‌ترین واکسن‌های کووید ۱۹ در ایران عرضه شد

رییس انستیتو پاستور ایران گفت: پاستوکووک به همراه دوز یادآور حدود ۹۲ درصد پیشگیری از بیماری شدید کرونا و بستری ایجاد می‌کند که باعث افتخار انستیتو پاستور است.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا، «علیرضا بیگلری» رییس انستیتو پاستور ایران در نشست خبری خود با عنوان «گزارش پیشرفت مطالعه و تولید واکسن پاستوکووک در ایران» گفت: در بحران کرونا انستیتو پاستور با راه‌اندازی و هدایت شبکه تشخیص آزمایشگاهی کشور باعث شد کشور، در زمینه تشخیص دچار مشکل نشود. انستیتو بعد از آن وارد حوزه واکسن شد. از آنجا که با بیماری پیچیده‌ای رو به رو بودیم و واکسنی با فناوری پیچیده تولید کردیم.

 

بیگلری گفت: این واکسن با مهندسی مجدد با چندین جهش مختلف مقابله می‌کند و همین باعث شد از شاخص‌ترین واکسن‌ها به شمار رود. کارآزمایی‌های فازها با موفقیت انجام شد و در هشت شهر کشور برروی ۲۴ هزار نفر مورد مطالعه قرار گرفت. واکسنی که در دسترس مردم است، علاوه بر اینکه ایمنی خوبی را ایجاد کند یکی از بی‌خطر‌ترین و امن‌ترین واکسن‌های کووید است.

 

او افزود: تزریق یک دوز یادآور این واکسن می‌تواند در کسانی که قبلا به کرونا مبتلا شده‌اند، ایمنی ایجاد کند و به عنوان دوز یادآور واکسن‌های دیگر ایمنی خوبی دارد. پاستوکووک به همراه دوز یادآور حدود ۹۲ درصد پیشگیری از بیماری شدید و بستری ایجاد می‌کند که باعث افتخار انستیتو پاستور است.

 

بیگلری گفت: در کودکان فقط به دو دوز نیاز است و به یادآور نیاز نداریم و می‌شود با دو دوز در کودکان به این حد از ایمنی رسید. خوشبختانه به اندازه کافی واکسن در اختیارمان خواهد بود.

 

او افزود: برای فناوران عرصه واکسن در کشور آرزوی موفقیت می‌کنم که افتخارآفرین‌های کشور و تاریخ سلامت کشور هستند و خواهند بود.

 

بیگلری گفت: نشست‌های انستیتو پاستور و انستیتو فیلای کوبا بیش از یک سال هر هفته طول کشید. آن‌ها هم همکاری صادقانه و نزدیکی داشتند و هم اعتماد و بحث‌های علمی بسیاری ارزشمندی وجود داشت.

 

او افزود: وقتی گزارش این واکسن به رییس جمهور کوبا رسید، دستور داد بالاترین مدل علمی کشور به پاس همکاری ما به بنده اهدا شود. این باعث افتخار کشور است که در تولید یکی از مهم‌ترین واکسن‌های دنیا نقش داشتیم و فناوری‌هایی که وارد کشور شده در ساخت واکسن‌های متعددی هم به کار خواهد گرفته شد.

 

بیگلری گفت: پارسال حدودا در همین موقع ما به فکر دُز بوستر بودیم، الان تازه اسرائیل می‌گوید کارایی فایزر کاهش پیدا می‌کند و از یک دوز فایزر معمولی برای بوستر استفاده شود، درحالی که پاستوکووک اینگونه نیست.

 

بیگلری در ادامه گفت: همکاران حوزه تشخیص انستیتو پاستور در کمال گمنامی ایثار بیشماری را ایفا کردند که در ایران ماندگار خواهد بود. به همین خاطر اولین باری بود که کارآزمایی فاز سه به این حجم در کشور انجام شد. فراموش نکنیم که کارآزمایی در هشت شهر کشور انجام شد. در این کارآزمایی حدود یک سوم افراد یعنی حدود ۲۹ درصد افراد بیماری زمینه‌ای داشتند. این مساله کار پیگیری و اداره کارآزمایی را سخت می‌کند اما اعتماد به واکسن را بالا می‌برد.

 

او افزود: این کارآزمایی در شرایطی انجام شد که سوش غالب دلتا بود و این سویه واکسن گریز ترین سوشی است که در ایران مشاهده شده است.

 

او درارتباط با تولید انبوه این واکسن گفت: در هفته گذشته یکصدمیلیون و دویست هزار دوز از یک بچ هفت میلیونی تحویل وزارت بهداشت دادیم و اواخر این هفته حدود یک میلیون دوز از این واکسن تحویل وزارت میشود. هفته ای حدود یک میلیون دوز را تحویل می‌دهیم. فعلا برنامه به این صورت حداقل ماهی چهار یا پنج میلیون دوز را تحویل می‌دهیم اما این ظرفیت قابل ارتقا خواهد بود.