در حالی که تنشها در تنگه تایوان در پی خبر سفر احتمالی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره بالا گرفته، چین برای اولین بار ویدئویی را به نمایش گذاشت که به نظر پرتاب موشک مافوق صوت DF-۱۷ را نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری فارس، اندکی پیش از نود و پنجمین سالگرد تأسیس ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) در روز دوشنبه (اول اوت)، چین برای اولین بار ویدئویی را به نمایش گذاشت که به نظر پرتاب موشک DF-۱۷ را نشان میدهد؛ اقدامی که کارشناسان معتقدند نشاندهنده انعطاف پذیری این سلاح مافوق صوت «قاتل ناو هواپیمابر» است که رهگیری آن تقریبا غیرممکن است.
این اقدام همچنین در زمانی انجام شده که تنش در تنگه تایوان به دلیل سفر احتمالی «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به جزیره تایوان افزایش یافته است.
به گزارش روزنامه چینی «گلوبال تایمز»، تلویزیون مرکزی چین روز شنبه ویدیویی را با عنوان «نمایش تواناییهای سربازان چینی در ۸۱ ثانیه» منتشر کرد و روز ارتش چین را که در اول اوت است جشن گرفت.
طبق این گزارش، صحنهای در این ویدئو که پرتاب زنده موشک از یک پرتابگر در بزرگراهی در یک بیابان را نشان میدهد، توجه ویژه علاقهمندان نظامی را به خود جلب کرد و گفتند این موشک شبیه موشک مافوق صوت DF-۱۷ است که به طور عمومی در رژه نظامی روز ملی در اول اکتبر ۲۰۱۹ در پکن به نمایش گذاشته شد.
به گفته ناظران، اگر موشک نشان داده شده در ویدئو واقعاً از نوع DF-۱۷ باشد، اولین باری است که چین به صورت علنی فیلمی از پرتاب آن به صورت زنده را به نمایش میگذارد. «سونگ ژونگپینگ» کارشناس نظامی چینی و مفسر تلویزیونی به گلوبال تایمز گفت که توانایی پرتاب در بزرگراهی در بیابان نشان داد که موشک نوع جدید برای پرتاب نیازی به موقعیت پرتاب از پیش تعیین شده ندارد.
وی افزود: این موشک میتواند به طور مستقل در هر زمان و هر مکان پرتاب شود و آن را بسیار چابک و انعطافپذیر میکند.
به گفته تحلیلگران، این همچنین بدان معناست که دشمنان برای یافتن این موشک متحرک جادهای و زدن آن قبل از پرتاب مشکل خواهند داشت. آنها همچنین گفتند که پس از پرتاب، از آنجایی که DF-۱۷ از یک گلایدر مافوق صوت به عنوان سرجنگی خود استفاده میکند که سریعتر از پنج ماخ در یک مسیر غیرقابل پیشبینی حرکت میکند، رهگیری آن برای سیستمهای دفاع موشکی حال حاضر تقریبا غیرممکن است.
«یانگ چنگجوون» کارشناس موشکی چینی به گلوبال تایمز گفت که DF-۱۷ نقشی حیاتی در حفاظت از تمامیت ارضی چین ایفا خواهد کرد، زیرا مناطقی از جمله دریای چین جنوبی، تنگه تایوان و شمال شرق آسیا همگی در محدوده هدف قرار دارند.
سونگ با اشاره به ناوهای هواپیمابر گفت، علاوه بر اهداف ثابت، این موشک احتمالاً میتواند اهدافی را که به آرامی در حال حرکت هستند نیز مورد اصابت قرار دهد. با نزدیک شدن سفر احتمالی پلوسی به جزیره تایوان، تنش در تنگه تایوان افزایش یافته است. این کارشناس افزود ارتش چین در نشان دادن تواناییهای خود به ایالات متحده این پیام را میدهد که اگر بر تحریک اصرار داشته باشد، هر گونه اقدام متقابل را انجام خواهد داد. وی تاکید کرد تایوان بخشیجدایی ناپذیر از چین است و ارتش در این مورد صریح است که توانایی جنگیدن و پیروز شدن را دارد.
وبگاه خبری «ایژیا نیکی» گزارش داده پیش از سفر پیشبینی شده اما تایید نشده نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، ارتش ایالات متحده در حال نزدیک کردن ناوهای هواپیمابر و هواپیماهای بزرگ خود به این جزیره است.
طبق این گزارش، ارتش آمریکا در ابتدا با سفر پلوسی مخالف بود، اما اکنون به نظر میرسد که در حال ایجاد یک منطقه حائل برای هواپیمای پلوسی است. به نوشته این رسانه ژاپنی، با تهدید چین به انجام اقداماتی برای مقابله با این سفر، تنشها در شرق آسیا تشدید شده است.