دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

«الکساندر گروشکو» معاون وزیر امورخارجه روسیه سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس را به دوگانه گویی متهم کرد و گفت که آنها خواهان پایان جنگ اوکراین نیستند و سیاست گسترش این درگیری را دنبال می‌کنند. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، گروشکو اظهار نظر در مورد سخنان سیاستمداران اروپایی را دشوار دانست، چرا ... دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, ترکیه, جنگ سرد, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, لهستان

روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت که رقبای ژئوپلیتیکی این کشور با حمایت مالی سران غربی در حال برنامه ریزی برای تقسیم روسیه به بخش های مختلف هستند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تاس، «سرگئی نارشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تصریح کرد که مخالفان ژئوپلیتیکی مسکو از شکوه روسیه، ثروت عظیم انسانی و ... روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

ادامه

اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شرق اروپا, غرب

هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

درحالی‌که آمریکا از یک دهه پیش در حفره‌ عمیقی در زمینه توانمندی دفاع در برابر موشک‌های هایپرسونیک و دیگر تسلیحات پیشرفته قرار داشت، اما تحلیلگران می‌گویند این حفره به میزان چشمگیری عمیق‌تر شده است. به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه «واشنگتن تایمز»، مدیر سابق پژوهش و مهندسی نوسازی پنتاگون در راس یک کمیته نیروی ... هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, گزارش

سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

سفیر چین در آمریکا گفت واشنگتن نمی‌تواند پکن را با تصمیماتش در راستای تجارت دوجانبه بترساند. به گزارش ایسنا، جنگ تجاری که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده با وضع تعرفه‌های بالای تجاری جدید خود علیه تعداد زیادی از کشورها به راه انداخته باعث متوقف شدن حجم عظیم تجارت بین ۲ اقتصاد اول جهان شده است؛ ... سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

نشریه نیوزویک نوشت: در شرایطی که اقتصاد آمریکا زیر فشار تورم، بدهی‌های کلان و کاهش رشد قرار دارد، چین با عبور موفق از تحریم‌ها و فشارهای واشنگتن، جهشی چشمگیر در شاخص‌های اقتصادی ثبت کرد و توازن قدرت جهانی را به سوی شرق سوق داد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی، در هفته‌ای ... نیوزویک: در شرایطی که پکن درسایه فشارهای آمریکا با جهش روبروست، اقتصاد واشنگتن زمین خورد

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اروپا, تحریم, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

در بحبوحه تنش‌ها در تنگه تایوان؛ چین «قاتل ناو هواپیمابر» را پرتاب کرد + فیلم

در حالی که تنش‌ها در تنگه تایوان در پی خبر سفر احتمالی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره بالا گرفته، چین برای اولین بار ویدئویی را به نمایش گذاشت که به نظر پرتاب موشک مافوق صوت DF-۱۷ را نشان می‌دهد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، اندکی پیش از نود و پنجمین سالگرد تأسیس ارتش آزادی‌بخش خلق چین (PLA) در روز دوشنبه (اول اوت)، چین برای اولین بار ویدئویی را به نمایش گذاشت که به نظر پرتاب موشک DF-۱۷ را نشان می‌دهد؛ اقدامی که کارشناسان معتقدند نشان‌دهنده انعطاف پذیری این سلاح مافوق صوت «قاتل ناو هواپیمابر» است که رهگیری آن تقریبا غیرممکن است.

 

این اقدام همچنین در زمانی انجام شده که تنش در تنگه تایوان به دلیل سفر احتمالی «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به جزیره تایوان افزایش یافته است.

 

به گزارش روزنامه چینی «گلوبال تایمز»، تلویزیون مرکزی چین روز شنبه ویدیویی را با عنوان «نمایش توانایی‌های سربازان چینی در ۸۱ ثانیه» منتشر کرد و روز ارتش چین را که در اول اوت است جشن گرفت.

 

طبق این گزارش، صحنه‌ای در این ویدئو که پرتاب زنده موشک از یک پرتابگر در بزرگراهی در یک بیابان را نشان می‌دهد، توجه ویژه علاقه‌مندان نظامی را به خود جلب کرد و گفتند این موشک شبیه موشک مافوق صوت DF-۱۷ است که به طور عمومی در رژه نظامی روز ملی در اول اکتبر ۲۰۱۹ در پکن به نمایش گذاشته شد.

 

به گفته ناظران، اگر موشک نشان داده شده در ویدئو واقعاً از نوع DF-۱۷ باشد، اولین باری است که چین به صورت علنی فیلمی از پرتاب آن به صورت زنده را به نمایش می‌گذارد. «سونگ ژونگ‌پینگ» کارشناس نظامی چینی و مفسر تلویزیونی به گلوبال تایمز گفت که توانایی پرتاب در بزرگراهی در بیابان نشان داد که موشک نوع جدید برای پرتاب نیازی به موقعیت پرتاب از پیش تعیین شده ندارد.

 

وی افزود: این موشک می‌تواند به طور مستقل در هر زمان و هر مکان پرتاب شود و آن را بسیار چابک و انعطاف‌پذیر می‌کند.

 

به گفته تحلیلگران، این همچنین بدان معناست که دشمنان برای یافتن این موشک متحرک جاده‌ای و زدن آن قبل از پرتاب مشکل خواهند داشت. آن‌ها همچنین گفتند که پس از پرتاب، از آنجایی که DF-۱۷ از یک گلایدر مافوق صوت به عنوان سرجنگی خود استفاده می‌کند که سریعتر از پنج ماخ در یک مسیر غیرقابل پیش‌بینی حرکت می‌کند، رهگیری آن برای سیستم‌های دفاع موشکی حال حاضر تقریبا غیرممکن است.

 

«یانگ چنگ‌جوون» کارشناس موشکی چینی به گلوبال تایمز گفت که DF-۱۷ نقشی حیاتی در حفاظت از تمامیت ارضی چین ایفا خواهد کرد، زیرا مناطقی از جمله دریای چین جنوبی، تنگه تایوان و شمال شرق آسیا همگی در محدوده هدف قرار دارند.

 

سونگ با اشاره به ناوهای هواپیمابر گفت، علاوه بر اهداف ثابت، این موشک احتمالاً می‌تواند اهدافی را که به آرامی در حال حرکت هستند نیز مورد اصابت قرار دهد. با نزدیک شدن سفر احتمالی پلوسی به جزیره تایوان، تنش در تنگه تایوان افزایش یافته است. این کارشناس افزود ارتش چین در نشان دادن توانایی‌های خود به ایالات متحده این پیام را می‌دهد که اگر بر تحریک اصرار داشته باشد، هر گونه اقدام متقابل را انجام خواهد داد. وی تاکید کرد تایوان بخشی‌جدایی ناپذیر از چین است و ارتش در این مورد صریح است که توانایی جنگیدن و پیروز شدن را دارد.

 

وبگاه خبری «ایژیا نیکی» گزارش داده پیش از سفر پیش‌بینی شده اما تایید نشده نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، ارتش ایالات متحده در حال نزدیک کردن ناوهای هواپیمابر و هواپیماهای بزرگ خود به این جزیره است.

 

طبق این گزارش، ارتش آمریکا در ابتدا با سفر پلوسی مخالف بود، اما اکنون به نظر می‌رسد که در حال ایجاد یک منطقه حائل برای هواپیمای پلوسی است. به نوشته این رسانه ژاپنی، با تهدید چین به انجام اقداماتی برای مقابله با این سفر، تنش‌ها در شرق آسیا تشدید شده است.

 

اسپکتیتور: ضعف بایدن در گفت‌و‌گو با همتای چینی درباره تایوان تاکید بر پایان جهان تک‌قطبی است

نشریه اسپکتیتور در مقاله‌ای رئیس‌جمهوری آمریکا در گفت‌و‌گو با همتای چینی خود درباره تایوان را ضعیف توصیف کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

نقش مخفی ناتو برای استخدام مزدوران خارجی در اوکراین

مقام وزارت خارجه روسیه گفت، چند عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نقش مخفیانه‌ای را  در حمایت از تلاش های کی‌یف برای استخدام مزدوران خارجی در درگیری با مسکو، ایفا می‌کنند.

ادامه

اروپا, امریکا, انگلستان, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, حضور نظامی, حقوق بشر, روسیه, رومانی, شرق اروپا, غرب, کانادا, لهستان, ناتو

ناتو در نزدیکی مرز روسیه رزمایش برگزار می‌کند

علی‌رغم هشدارهای پی در پی روسیه، ناتو قصد دارد در نزدیکی مرز روسیه با حضور نیروهای هوایی سلطنتی و ارتش انگلیس رزمایش برگزار کند.

ادامه

استونی, امریکا, انگلستان, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, خبر, روسیه, سوئد, شرق اروپا, فنلاند, ناتو