کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

رئیس موسسه کریبروم روسیه با اشاره به موفقیت بریکس در پیاده سازی ارز دیجیتال خود، این گروه را در برابر استعمار دیجیتال مقاوم دانست. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایگور آشمانوف، رئیس موسسه کریبروم و عضو شورای حقوق بشر روسیه تاس گفت که کشور‌های عضو بریکس قادر خواهند بود مشترکاً در برابر استعمار ارزدیجیتال مقاومت کنند. ... کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

ادامه

استعمار, اقتصادی, تحلیل, جهان, خبر, روسیه

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

بر اساس پیش‌بینی «بلومبرگ»، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت، به طوری که سهم چین از مجموع کشورهای G7 فراتر رفته و تقریباً دو برابر ایالات متحده خواهد بود. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ محاسبات بلومبرگ در این هفته بر اساس آخرین داده‌های پیش‌بینی اقتصادی «صندوق بین‌المللی ... بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان

بانک مرکزی اروپا: انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه خطرات قانونی دارد

بانک مرکزی اتحادیه اروپا ایده ایالات متحده برای انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه به نیرو‌های مسلح اوکراین را محکوم کرد. کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، از پیشنهاد آمریکا برای انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه برای کمک به اوکراین انتقاد کرد. وی خاطرنشان کرد که این امر خطرات قانونی دارد. لاگارد به فایننشال تایمز گفت: ... بانک مرکزی اروپا: انتقال دارایی‌های مسدود شده روسیه خطرات قانونی دارد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, روسیه, شرق اروپا

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

جنگ تجاری؛ ابزار ترامپ برای پیشبرد سیاست‌های خارجی

یک نشریه آلمانی در مطلبی تاکید کرد که ترامپ دیوارهای جدایی بین اقتصاد و سیاست را از بین برده و جنگ تجاری را به ابزاری برای پیشبرد سیاست‌های خود در عرصه خارجی تبدیل کرده است.

 

نشریه “دی سایت” آلمان در مطلبی نوشت: “دونالد ترامپ”، رئیس جمهور آمریکا در پیشبرد سیاست‌های خود بر ابزار اقتصادی بی رحمانه از جمله تعرفه‌های گمرکی، تحریم ها و لیست سیاه تاکید دارد و در این راستا بین دوست و دشمن فرقی نمی گذارد.

 

در ادامه این مطلب آمده است: در جنگ جهانی دوم نبرد بین تانک ها تعیین کننده بود، اما برای جنگ های آینده قدرت های جهانی بر حملات سایبری تاکید دارند که در شبکه های فیبر نوری هدایت می شود. در همین زمان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در حال تمرین یک جنگ تجاری و گمرکی است و میدان جنگ او سیستم تجارت جهانی است. اصطلاح تسلیحات و جنگ تجاری در حال حاضر در بحث های جهانی غالب است.

 

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب نوشت: تعرفه‌های گمرکی، لیست سیاه برای تولیدات فنی و تحریم‌های اقتصادی سلاح هایی هستند که ترامپ به صورت بی رحمانه آن را به کار می برد و در این راستا بین دوست و دشمن فرقی نمی گذارد.

 

ترامپ در این جنگ تجاری متحد و غیر متحد نمی شناسد و هر کس که در تجارت با ایالات متحده مازاد به دست آورد به صورت خودکار مخالف آمریکا است و این مسئله به یک اندازه برای چین و اتحادیه اروپا که حتی انحلال آن خواست ترامپ است و بخصوص آلمان صدق می کند.

 

دی سایت در ادامه نوشت: قدرت برای رئیس جمهور آمریکا قدرت بازار است. از آنجایی که ۸۸ درصد تجارت جهانی با دلار انجام می شود بنابراین ترامپ از یک اهرم قدرتمندانه در این عرصه برخوردار است.

 

در این اوضاع این جای تعجب ندارد که سیاست خارجی ترامپ به شکل روزافزونی به مجازات های اقتصادی محدود می شود. یک تحلیلگر غربی در لموند نوشته است که حاکمان نیویورک دیگر ترس و وحشت را با شمار کلاهک‌های هسته‌ای پنتاگون گسترش نمی دهند بلکه با زرادخانه‌های وحشتناک تحریم‌های اقتصادی و تعرفه‌های گمرکی این کار را انجام می دهند.

 

نویسنده در ادامه به جنگ اقتصادی که ترامپ علیه چین و به ویژه شرکت هوآوی به راه انداخته است اشاره کرده و نوشت: کشورهای کره شمالی، ایران، روسیه و ونزوئلا و کوبا حدود شش دهه است که از اهداف سیاست های تحریمی آمریکا هستند.

 

ترامپ همچنین مکزیک را به افزایش تعرفه‌ها بر کالاهای وارداتی از این کشور تهدید کرده در صورتی که سیل مهاجران از آمریکای مرکزی را متوقف نکند. رئیس جمهور آمریکا سال گذشته نیز تعرفه‌های گمرکی بالا بر تولیدات فولاد و آلومینیوم علیه اروپاییان را مد نظر قرار داد و حالا هم این اتحادیه را به قراردادن تعرفه‌های گمرکی بالا بر تولیدات خودرو تهدید می کند. اخیرا ترامپ هند را هم وارد این جنگ تجاری کرده و این کشور را هم تهدید کرده است.

 

نویسنده در ادامه این مطلب نوشت: مناقشات تجاری همواره وجود داشته اما با این حال همواره دیواری بین سیاست و اقتصاد وجود داشته است. با این حال دونالد ترامپ بر ابزار اقتصادی تاکید دارد تا اهدافی را به دست آورد که هیچ ربطی به تجارت ندارد. در این راستا وی از بسیاری قوانین قدیمی که از دلایل امنیت ملی و دفاعی و تهدیدات دیگر به او اختیاراتی می دهد سوء استفاده می کند همان گونه که او فولاد و اتومبیل های اروپایی را برای امنیت آمریکا خطرناک ارزیابی کرده است.

 

وی در این راستا نه تنها به نهادهای بین‌المللی که پیشینیان او به عنوان ستون های یک نظم جدید جهانی ساخته‌اند از جمله بانک جهانی، سازمان تجارت جهانی و همچنین سازمان ملل و ائتلاف ناتو آسیب می رساند همزمان وقتی که بر مناقشات تعرفه‌ای تاکید می کند خطر یک بحران اقتصاد جهانی را هم تشدید می کند.

 

اما در پشت پرده یک مشکل خیلی بزرگتر هم وجود دارد و آن این است که اگر دونالد ترامپ ۵ سال و نیم دیگر در کاخ سفید باقی بماند چه چیزی از مناسبات دو سوی آتلانتیک باقی می ماند و این یک چشم انداز غم انگیز است که باید برای آن آمادگی داشته باشیم.

 

دی سایت در ادامه نوشت که اگر این اتفاق بیفتد آمریکا و اروپا احتمالا همچنان از هم جدا خواهند ماند. سفیر کنونی فرانسه در سازمان ملل در این باره در نیویورک تایمز این سوال را مطرح کرده است که چه مدتی آمریکا همچنان شریک استراتژیک ما باقی خواهد ماند.

 

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب نوشت که در این شرایط اروپا بد یا خوب باید خود را برای یک نبرد کاملا جدید آماده کند.

تسنیم