تصاویر ماهواره‌ای از جنوب لبنان؛ روستاهایی که از نقشه «محو شدند»

تحلیل تصاویر ماهواره‌ای از مناطق مرزی جنوب لبنان، از تخریب گسترده و از بین رفتن کامل برخی روستاها در نتیجه حملات و درگیری‌های اخیر حکایت دارد؛ وضعیتی که به گفته برخی منابع، شباهت زیادی به الگوی تخریب در غزه دارد. به گزارش ایلنا به نقل از سی‌ان‌ان، در ادامه گزارش‌های مربوط به تحولات جنوب لبنان، ... تصاویر ماهواره‌ای از جنوب لبنان؛ روستاهایی که از نقشه «محو شدند»

ادامه

اسراییل, تجاوز نظامی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, فلسطین, لبنان

کلمبیا: اروپا و آمریکای لاتین توافق‌ها با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورند

رئیس‌جمهوری کلمبیا از کشورهای آمریکای لاتین و اروپا خواست تا از الگوی نخست وزیر ایتالیا پیروی کرده و توافق‌های دفاعی با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورند. به گزارش ایرنا، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا در حساب کاربری رسمی خود در شبکه ایکس نوشت: نخست وزیر ایتالیا تصمیم گرفته است که توافق‌ها با اسرائیل را به ... کلمبیا: اروپا و آمریکای لاتین توافق‌ها با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, ایتالیا, ایران, تجاوز نظامی, تروریسم, جهان, دیپلماسی, کلمبیا, گزارش

وال‌استریت‌ژورنال: ترامپ از ترس تلفات نظامی، طرح تصرف خارک را کنار گذاشت

گزارش وال‌استریت‌ژورنال از شکاف میان مواضع علنی و تصمیمات پشت‌پرده واشنگتن پرده برمی‌دارد؛ جایی که نگرانی از تلفات احتمالی نیروهای آمریکایی در رویارویی با ایران، به عقب‌نشینی از برخی طرح‌های پرریسک از جمله سناریوی مرتبط با جزیره خارک منجر شده است. به گزارش ایلنا، روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال در گزارشی به تفاوت میان اظهارات علنی دولت ... وال‌استریت‌ژورنال: ترامپ از ترس تلفات نظامی، طرح تصرف خارک را کنار گذاشت

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, امنیت ملی, انرژی, ایران, پاکستان, تجاوز نظامی, تنگه هرمز, خاورمیانه, سیاسی, گزارش

“سندیکای پایه‌ای کارگران ایتالیا” (“یو اس بی”) حملهٔ آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم می‌کند

این سندیکا با قاطعیت تمام حملهٔ نظامی اسرائیل و ایالات متحده به ایران را محکوم می‌کند. این اقدام جنگی که موجب گسترش خطرناک تنش‌های نظامی جاری می‌تواند به‌شمار ‌رود درعمل می‌کوشد جنگ را تنها افق ممکن در روابط بین‌المللی تبدیل کند. این اقدام تجاوزی عمدی علیه یک کشور مستقل است و آشکارا ناقض حقوق بین‌الملل ... “سندیکای پایه‌ای کارگران ایتالیا” (“یو اس بی”) حملهٔ آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم می‌کند

ادامه

آزادی, آمریکا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بیانیه, تجاوز نظامی, جهان, خاورمیانه, زنان, طبقه کارگر, همبستگی

جنبش جهانی کارگری و سندیکایی با محکوم کردن تجاوز نظامی امپریالیسم آمریکا و رژیم اسرائیل مدافع برقراری صلح است

بیانیهٔ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری دربارهٔ حمله امپریالیستی علیه ایران فدراسیون جهانی سندیکا‌های کارگری (WFTU) حمله‌ جدید امپریالیستی آمریکا و اسرائیل علیه ایران را به‌شدت محکوم می‌کند. این حمله نقض آشکار تمامی اصول احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهاست و منشور سازمان ملل متحد و هرگونه مفهوم حقوق بین‌الملل را به‌طور وحشیانه‌ای تضعیف می‌کند. ... جنبش جهانی کارگری و سندیکایی با محکوم کردن تجاوز نظامی امپریالیسم آمریکا و رژیم اسرائیل مدافع برقراری صلح است

ادامه

آمریکا, اسراییل, امپریالیسم, ایران, تجاوز نظامی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, طبقه کارگر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری

جنگ آمریکا با ایران؛ اسرائیل چه بهایی خواهد پرداخت؟

بر اساس تحلیل‌ها، هرگونه درگیری تازه با ایران می‌تواند تبعات بسیار جدی برای اقتصاد اسرائیل داشته باشد و جان شهروندان آن را نیز در معرض خطر شدید قرار دهد.

به گزارش یورونیوز: تحلیلگران هشدار می‌دهند که عملیات نظامی آمریکا برای سرنگونی حکومت در تهران ممکن است طولانی‌تر از جنگ ۱۲ روزه اسرائیل در ژوئن گذشته شود.

یک درگیری طولانی‌تر می‌تواند میلیاردها دلار هزینه اضافی برای رهگیری موشک‌ها به همراه داشته باشد، فرسودگی جنگنده‌های نیروی هوایی اسرائیل را تشدید کند و موج تازه‌ای از افزایش بودجه دفاعی را برای آن به ارمغان آورد.

یک مقام ارشد پیشین اطلاعاتی که طی دو سال گذشته در خدمت نیروهای ذخیره اسرائیل بوده، به هاآرتص می‌گوید: «دور بعدی مقابله با ایران بسیار پیچیده‌تر خواهد بود.» او تاکید می‌کند که «درس‌های جنگ ۱۲ روزه را هر دو طرف آموخته‌اند و تنها ما نیستیم که تجربه کسب کرده‌ایم. ایرانی‌ها کاملا آگاهند که اسرائیل کشوری کوچک و پرجمعیت است و به راحتی آسیب‌پذیر است.»

ممکن است اسرائیل دیگر تجربه «تکرار همان بحران‌ها» را نداشته باشد. در خوشبینانه‌ترین حالت، شلیک‌های موشکی ایران با توانایی مقابله سامانه‌های دفاع هوایی اسرائیل تا حد زیادی مهار خواهند شد. سیستم‌های ضد موشکی اسرائیل این اطمینان را فراهم می‌کنند که تنها حملات موشکی پراکنده و محدود رخ دهد؛ در جنگ ژوئن گذشته، حدود ۳۰ اسرائیلی جان خود را از دست دادند که بسیار کمتر از حد انتظار بود و چند هزار نفر دیگر نیز مجروح شدند.

تجربه نشان داده است که جنگ‌ها همیشه طبق انتظار پیش نمی‌روند. حماس این موضوع را با حمله غافلگیرانه خود در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل آموخت. و اسرائیل نیز این موضوع را به دشمنان خود با «عملیات پیجر» علیه حزب‌الله در سپتامبر ۲۰۲۴ و با حمله غافلگیرانه‌ای که بسیاری از موشک‌اندازهای ایران را در ژوئن ۲۰۲۵ نابود کرد، آموخت.

در صورتی که در روزهای آینده تنش‌ها میان اسرائیل و ایران افزایش یابد، این درگیری می‌تواند تفاوت‌های قابل توجهی با دور قبلی داشته باشد و شرایط کاملا متفاوتی را رقم بزند.

یک حمله همه‌جانبه آمریکا به ایران لزوما محدود به عملیات هوایی نخواهد بود. هاآرتص به نقل از یک منبع مطلع که با مقامات دفاعی آمریکا در تماس است، نوشت: «آمریکایی‌ها به دنبال راه‌های پنهان و خلاقانه برای حمله به ایران هستند و گزینه‌های متنوعی در اختیار دارند.» او تاکید می‌کند که «آن‌ها می‌توانند نیروهای ویژه را اعزام کنند یا از توانایی‌های سازمان‌های اطلاعاتی خود بهره بگیرند.»

یک جنگ می‌تواند بار دیگر انبوهی از ایرانیان را به خیابان‌ها بکشاند و این بار به تغییر رژیم منجر شود. اما این احتمال نیز وجود دارد که روحانیون در قدرت باقی بمانند و یک جنگ فرسایشی طولانی‌مدت را پیش ببرند.

حمله به ونزوئلا در اوایل این ماه ظاهراً اشتهای آمریکایی‌ها را برای چنین عملیات‌هایی تحریک کرده است. کما اینکه در ایالات متحده مطرح شده است که ارتش آمریکا در آن عملیات ممکن است از سلاحی استفاده کرده باشد که باعث خونریزی از گوش و بینی محافظان ونزوئلایی و کوبایی رئیس‌جمهوری نیکلاس مادورو شده باشد. در نتیجه ممکن است یک عملیات ویژه در ایران نیز در پیش باشد.

با این حال، کارشناسان تاکید می‌کنند که فارغ از اینکه آمریکا از چه شیوه‌ای برای حمله به ایران استفاده کند، واکنش تهران تقریبا قطعی خواهد بود و ایران به اسرائیل حمله خواهد کرد؛ موضوعی که مقام‌های ارشد حکومت ایران بارها به صراحت درباره آن هشدار داده‌اند.

حملات اسرائیل و آمریکا در شش ماه گذشته با این هدف طراحی شده بود که برنامه هسته‌ای ایران به شدت تضعیف شود و توان تهران برای شلیک موشک‌های دوربرد به سمت اسرائیل به طور جدی کاهش یابد.

در مقابل، هر اقدام تازه‌ای احتمالا با هدف کاملا متفاوت سرنگونی حکومت ایران دنبال خواهد شد. به همین دلیل، تحلیلگران می‌گویند پیش‌بینی روند این عملیات بسیار دشوار است و به‌ویژه نمی‌توان با اطمینان گفت که چنین کارزاری چه مدت زمان خواهد برد و تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد.

در خوش‌بینانه‌ترین حالت از نگاه اسرائیل، رهبران جمهوری اسلامی با حملات مستقیم آمریکا به فرماندهان یا مراکز نظامی، ضربه‌ای تعیین‌کننده و مرگبار دریافت می‌کنند. چنین وضعیتی ممکن است واکنش تلافی‌جویانه‌ای علیه اسرائیل به دنبال داشته باشد، اما هم‌زمان می‌تواند موج گسترده‌ای از اعتراضات مردمی را در ایران به راه بیندازد؛ اعتراضاتی که این بار به تغییر حکومت منجر شود.

در سناریوی بدبینانه برای اسرائیل، حکومت ایران در قدرت باقی خواهد ماند و یک جنگ فرسایشی طولانی‌مدت را پیش خواهد برد که دیگر تهران علاقه‌ای به آتش‌بس سریع نخواهد داشت.

توانایی اسرائیل برای انجام حملات متوالی علیه ایران محدود است. نیروی هوایی این کشور دوباره به سطح آمادگی خود در ۶ اکتبر ۲۰۲۳ بازگشته، اما در آن زمان نیز این نیرو برای یک جنگ ۲۱ روزه آماده بود و نه برای دو سال درگیری مداوم با حماس و حزب‌الله.

یک دور طولانی دیگر از درگیری‌ها به معنای فرسودگی بیشتر جنگنده‌های نیروی هوایی اسرائیل است. اگرچه تنها تولیدکنندگان هواپیماها از عمر دقیق آن‌ها اطلاع دارند، اما استفاده مداوم و شدید طی دو سال گذشته باعث شده ارتش اسرائیل عمر مفید این جنگنده‌ها را دست‌کم سه سال کاهش دهد.

منابع دفاعی تأکید می‌کنند که اسرائیل توانایی دفاع از خود را دارد. از نظر اقتصادی نیز، تجربه دو سال گذشته نشان داده که کشور می‌تواند حتی در شرایط زیر آتش موشکی نیز به عملکرد خود ادامه دهد و اقتصادش آسیب جدی نمی‌بیند.

با این حال، واقعیت این است که هر دور تازه‌ای از درگیری‌ها هزینه سنگینی برای اقتصاد اسرائیل به همراه خواهد داشت: سربازان ذخیره به جای حضور در محیط کار خود مجبور به خدمت می‌شوند، سرمایه‌گذاران محتاط عمل می‌کنند و هزینه‌های دفاعی بار دیگر با جهش قابل توجهی روبه‌رو می‌شوند.

اجرای یک عملیات تازه می‌تواند هزینه‌های دفاعی اسرائیل در سال ۲۰۲۶ را از رقم ۱۱۲ میلیارد شِکل (۳۶ میلیارد دلار) که پیش‌بینی می‌شود در رأی‌گیری بودجه تصویب شود، فراتر ببرد و فشار مالی قابل توجهی بر بودجه کشور وارد کند.

هزینه رهگیری موشک‌ها توسط سامانه‌های دفاعی اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه حدود ۵ میلیارد شِکل برآورد شده است. در شش ماه گذشته، ایران به‌طور فعال مشغول بازسازی و تقویت زرادخانه موشکی خود بوده است و این موضوع چالشی بزرگ برای هر اقدام نظامی تازه ایجاد می‌کند.

تجربه ژوئن گذشته نشان داد که اسرائیل نیاز دارد سیستم‌های دفاع هوایی خود را تقویت کرده و موشک‌های خود را دقیق‌تر کند. افزایش دقت موشک‌ها، فشار مالی بیشتری بر کشور وارد می‌کند، زیرا هر درگیری تازه به هزینه‌های سنگین‌تر برای دفاع نیاز دارد.

مقاله هاآرتص مدعی شد که آمریکایی‌ها هفته گذشته حمله‌ای را در نظر داشتند، اما منابع می‌گویند بخشی از تاخیر به دلیل کمبود «بانک اهداف» بوده است.

مقاله هاآرتص مدعی شد که آمریکایی‌ها هفته گذشته حمله‌ای را در نظر داشتند، اما منابع می‌گویند بخشی از تاخیر به دلیل کمبود «بانک اهداف» بوده است. این منابع می‌گویند ایرانی‌ها پرتابگرهای موشکی خود را مخفی کرده و آن‌ها را به شرق منتقل کرده‌اند تا هدف گرفتن آنها دشوارتر شود.

هاآرتص: اسرائیل در آماده‌باش کامل برای حملۀ احتمالی آمریکا به ایران

در حالی که هنوز هیچ تصمیم قطعی در واشنگتن اعلام نشده، روزنامۀ هاآرتص گزارش می‌دهد که ارتش اسرائیل طی روزهای گذشته خود را برای سناریوی حملۀ نظامی آمریکا به ایران آماده کرده است. این آمادگی از نگاه تحلیلگران اسرائیلی، بیش از آنکه نشانۀ قطعیت حمله باشد، بازتاب‌دهندۀ فضای بی‌سابقۀ ابهام، محاسبه و تردید درباره توان ... هاآرتص: اسرائیل در آماده‌باش کامل برای حملۀ احتمالی آمریکا به ایران

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, اوکراین, ایران, برنامه هسته‌ای, تایوان, تجاوز نظامی, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, گرینلند

چریک‌های کانادایی در حال آماده شدن برای حمله آمریکا هستند

طبق گزارش رسانه‌ها، نیروهای نظامی کانادا در حال بررسی تاکتیک‌های شورشی مبتنی بر مجاهدین افغان هستند. به گزارش اسپوتنیک: به گفته این منابع، آنها معتقدند که آمریکایی‌ها از جنوب پیشروی خواهند کرد و ظرف یک هفته و احتمالاً ظرف دو روز مواضع استراتژیک را تصرف خواهند کرد. کانادا، حتی از نظر تئوری، دفاع موفقی را ... چریک‌های کانادایی در حال آماده شدن برای حمله آمریکا هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژیک, انگلیس, تجاوز نظامی, جهان, دانمارک, فرانسه, کانادا, گرینلند, گزارش, مقاله, ونزوئلا

در پی تنش با اروپا؛ آمریکا به گرینلند هواپیمای نظامی اعزام می‌کند

فرماندهی دفاع هوافضای منطقه آمریکای شمالی (NORAD) اعلام کرد که به پایگاه نیروی هوایی ایالات متحده در گرینلند هواپیما می‌فرستد. شبکه سی‌ان‌ان سه‌شنبه شب گزارش داد که این اقدام همزمان به بروز تنش میان آمریکا با دانمارک و اروپایی‌ها بر سر گرینلند و اعزام نیروهای دانمارکی به این جزیره انجام می‌شود. جی‌دی ونس معاون رئیس ... در پی تنش با اروپا؛ آمریکا به گرینلند هواپیمای نظامی اعزام می‌کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تجاوز نظامی, جهان, خبر, دانمارک, قطب شمال, گرینلند

نه به قیمومیت امپریالیستی و اقتدارگرایی: به‌سوی یافتن راه‌حلی مردمی، دموکراتیک، و مطابق با حاکمیت ملی برای بحران کنونی

دفتر سیاسی کمیتهٔ مرکزی حزب کمونیست ونزوئلا بمباران‌های جنایت‌کارانهٔ نیروهای نظامی ایالات متحد آمریکا بر روی شهر کاراکاس و دیگر مناطق کشور را که در ساعت‌های اولیهٔ بامداد سوم ژانویه آغاز شد قاطعانه محکوم می‌کند. این اقدام تجاوزکارانه نقض آشکار حقوق بین‌الملل و تعرضی جدّی به حاکمیت ملی ونزوئلاست. حزب کمونیست ونزوئلا همچنین بازداشت خشونت‌آمیز ... نه به قیمومیت امپریالیستی و اقتدارگرایی: به‌سوی یافتن راه‌حلی مردمی، دموکراتیک، و مطابق با حاکمیت ملی برای بحران کنونی

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, آمریکای لاتین, ارتجاع, استعمار, امپریالیسم, بازنشستگی, تجاوز نظامی, حاکمیت ملی, حزب کمونیست, دستمزد, دموکراتیک, سرمایه داران, سوسیالیسم, طبقه کارگر, غارتگری, کارائیب, مقاله, نئولیبرالیسم, ونزوئلا