جنگ خانمان‌سوز، مبارزه با امپریالیسم، و منافع ملی

پس از هفته‌ها مذاکرهٔ غیر مستقیم جمهوری اسلامی با دولت ترامپ، که به گفتهٔ وال استریت ژورنال با هدف ”محدود کردن برنامهٔ هسته‌یی جمهوری اسلامی صورت می‌گرفت و به‌نظر بسیاری راهی مناسب برای حفظ صلح منطقه‌یی تلقی می‌شد“، در نهایت این مذاکرات ”به پوششی مناسب برای حملهٔ غافلگیرانه اسرائیل تبدیل شد.“ با حمله‌های جنایت‌کارانه و ... جنگ خانمان‌سوز، مبارزه با امپریالیسم، و منافع ملی

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, استقلال, اسراییل, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تحلیل, تروریسم, زنان, سرمایه‌داری, سوریه, صلح, طبقه کارگر, عراق, فرانسه, فلسطین, گرسنگی, منافع ملی

یورش همه‌جانبه به حقوق و منافع کارگران و زحمتکشان باعث وخیم‌تر شدن معیشت آنان گردیده ‌است!

اجرای دستورهای خامنه‌ای و معافیتِ مالیاتی دادن به نزدیک به ۴۰ درصد اقتصاد کشور، دریافت نکردنِ مالیات از کل درآمد گروه‌های دلال، بخش‌های زیرزمینی اقتصاد، اقتصادِ سیاه و قاچاق و فعالان بازارهای غیررسمی، و اجرای “برنامه هفتم توسعهٔ ملی” فقط بخشی از عملکرد ضدمردمی حاکمیت در تحمیل فقر به بخشی قابل توجه از زحمتکشان کشور ... یورش همه‌جانبه به حقوق و منافع کارگران و زحمتکشان باعث وخیم‌تر شدن معیشت آنان گردیده ‌است!

ادامه

ایران, بازنشستگی, تحلیل, خصوصی‌سازی, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, غارتگری, فرانسه, فقر, معیشت

وضعیت فقرآمیز معیشت زحمتکشان و غارت اندوخته‌های‌شان در تأمین اجتماعی

در بیش از سه دههٔ اخیر که خامنه‌ای رهبری نظام چپاولگر حاکم را به‌عهده داشته و غارتگری هزاران پیمانکار و دلال مفت‌خورِ پایگاهِ طبقاتی‌اش را به میلیون‌ها زحمتکش کشور در تمام بخش‌های تولیدی و خدماتی تحمیل و معیشت، امنیت شغلی، و ایمنی آنان را نابود کرده است، ۲۰ اردیبهشت‌ماه امسال در به‌اصطلاح دیدار با کارگران ... وضعیت فقرآمیز معیشت زحمتکشان و غارت اندوخته‌های‌شان در تأمین اجتماعی

ادامه

آزادی, امنیت شغلی, بازنشستگان, خصوصی‌سازی, درمان, دستمزد, زحمتکشان, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, معیشت

هدف، محو کردن یک ملت از سرزمین، از حافظه، از خودِ تاریخ است

امروز در غزه، شاهد یک قساوت هستیم. تلاشی نه صرفاً برای کشتن یک ملت، بلکه برای محو کامل آن. تمام خانواده‌ها نابود شدند، بیمارستان‌ها به ویرانه تبدیل شدند، کتابخانه‌ها به خاکستر تبدیل شدند. این صرفاً فتح نظامی نیست، بلکه منطق استعمار و آپارتاید است. منطق حذف. هدف، محو کردن یک ملت از سرزمین، از حافظه، ... هدف، محو کردن یک ملت از سرزمین، از حافظه، از خودِ تاریخ است

ادامه

آپارتایت, آفریقا, آمریکا, اروپا, استعمار, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, تروریسم, جهان, سازمان ملل, صلح, فاشیسم, فقر, فلسطین, کانادا, کودکان, گرسنگی, منافع ملی, ناتو, نسل‌کشی, همبستگی

مبارزهٔ آموزگاران و برای دستمزد بالای خط فقر و امنیت شغلی

بار دیگر با نقض شدید مقاوله‌نامه‌های ۸۷ و ۹۸ سازمان جهانی کار مبنی بر آزادی ایجاد تشکل‌های مستقل و حق اعتراض صنفی و همچنین زیرپا گذاشتن منشور جهانی حقوق سندیکایی، ۱۱ اردیبهشت‌ماه و در آستانه روز معلم نیروهای امنیتی رژیم ولایت فقیه به تجمع‌های اعتراضی آموزگاران مبارز یورش بردند و بنا بر گزارش ۱۴ اردیبهشت ... مبارزهٔ آموزگاران و برای دستمزد بالای خط فقر و امنیت شغلی

ادامه

آزادی, آموزشی, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, حقوق بشر, دانشجویی, طبقه کارگر, فرهنگیان, فقر, کودکان, معلمان, همبستگی

تشدید بحران گرسنگی در آسیا در سایه کرونا

در حال حاضر شیوع ویروس مهلک کرونا که هر روز سویه‌های جدید آن در حال گسترش است، سبب شده تلاش‌های‌های بین‌المللی برای به صفر رساندن گرسنگی و سوءتغذیه در جهان به ویژه قاره آسیا با چالش روبرو شود و امنیت غذایی در این منطقه آسیب بیند.

 

اعتمادآنلاین| شیوع ویروس کرونا در جهان، بر تجارت سنتی غذا و محصولات کشاورزی در کشورهای مختلف از جمله آسیا تاثیر گذاشته است و به افزایش واردات و همچنین کاهش صادرات این محصولات منجر شده است.

 

از دیگر سو، گسترش شیوع بیماری کرونا و اعلام قرنطینه سراسری در کشورهای آسیایی و زندگی کشاورزانی که محصولات زراعی فاسد شدنی را کشت می‌کنند، این قرنطینه به معنی یک ضربه شدید اقتصادی به شمار می‌آید.

 

در حالی که سازمان ملل متحد پیش‌تر پیش‌بینی کرده بود تا سال ۲۰۳۰ گرسنگی در جهان به صورت کامل از بین خواهد رفت، جدیدترین گزارش جهانی نشان می‌دهد از زمان شیوع ویروس کرونا در جهان در سال ۲۰۲۰ شمار گرسنگان در جهان ۲۰ میلیون نفر افزایش یافته است.

 

بر پایه گزارش مشترک، سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد، اتحادیه اروپا و برنامه غذای جهان، عواملی مانند تغییرات آب و هوایی و شیوع ویروس کرونا از دلایل اصلی افزایش این گرسنگی بوده است.

 

گزارش‌ها حاکی است در حال حاضر ۱۵۵ میلیون نفر در ۵۵ کشور جهان از جمله منطقه آسیا-اقیانوسیه از ناامنی شدید غذایی رنج می‌برند.

 

در تاریخ ۲۹ خرداد سال جاری برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل هشدار داد، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، شمار افرادی که در آستانه قحطی هستند، از ۳۴ میلیون نفر به ۴۱ میلیون نفر افزایش یافته است.

 

به گزارش تارنمای رسمی سازمان ملل، سخنگوی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل اعلام کرد: خطر گرسنگی و قحطی در اثر جنگ و درگیری، رکود اقتصادی ناشی از بحران شیوع کرونا و پیامدهای تغییرات آب و هوایی، میلیون ها نفر در جهان را تهدید می‌کند.

 

به نوشته تارنمای خبری سازمان ملل، براساس برآوردهای برنامه جهانی غذا، بیش از ۲۷۰ میلیون نفر در جهان در سال میلادی جاری احتمال دارد در معرض ناامنی غذایی حاد قرار گیرند.

 

برنامه جهانی غذا بر این باور است که اوضاع در سال میلادی جاری (۲۰۲۱) وخیم تر می شود؛ چراکه قیمت مواد غذایی در سراسر جهان همچنان در حال افزایش است.

 

از دیگر سو، در شرایطی که کرونا بر چرخه زنجیره غذایی در آسیا تاثیر گذاشته، شماری از کشورهای آسیا از جمله سنگاپور به دنبال راهکاری برای جلوگیری از بروز بحران غذایی در این کشور شده‌اند.

 

به گزارش پایگاه خبری «نیکی آسیا» در حال حاضر سنگاپور به اولین کشور در جهان تبدیل شده است که فروش گوشت کشت شده در آزمایشگاه را تصویب می‌کند.

 

به عبارت دیگر، این گوشت آزمایشگاهی با جایگزین‌های گیاهی متفاوت است. در این مورد، گوشت آزمایشگاهی واقعی است، چرا که با برداشتن سلول‌های بنیادی از ماهیچه یا بافت چربی یک حیوان و قرار دادن آن در محیط آزمایشگاهی که از رشد آنها پشتیبانی می‌کند، ایجاد می‌شود.

 

به باور برخی کارشناسان، تولید گوشت آزمایشگاهی و سبزیجات داخل خانه می‌تواند تا حدی چالش غذایی ناشی از شیوع کرونا را حل و فصل کند.

 

تولید محصولات گلخانه‌ای راهکاری برای کمبود موادغذایی

 

در شرایطی که به سبب شیوع بیماری کرونا اکثر مرزهای کشورهای با هدف جلوگیری از شیوع این بیماری بسته شده است، استفاده از کشت گلخانه‌ای فرصت مناسبی را پیش روی کشورهایی آسیایی برای تولید محصولات کشاورزی مورد نیازشان فراهم می‌آورد.

 

از دیگر سو، به دنبال تغییرات آب و هوایی، کشورهای مختلف در جهان به ویژه منطقه آسیا از چند دهه گذشته با یک مشکل اساسی به نام محدودیت آب روبه رو بوده و هر روز نیز بر بحران و کمبود آن افزوده می‌شود.

 

مادامیکه بخش اعظمی از ذخیره آبی کشورها صرف بخش کشاورزی شود، سطح مخازن و سفره‌های آب زیرزمینی در کشورهای مختلف رو به افول می گذارد و این مساله سبب بحران بی آبی خواهد شد.

 

در حالی که هر روز گزارش‌هایی در خصوص افزایش شمار مبتلایان به بیماری مرگبار کرونا در جهان به گوش می‌رسد و مقام‌های بهداشتی جهان، شستشوی کامل دست‌ها را یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از ابتلا به این بیماری مرگبار برشمرده‌اند، ‌نگرانی‌ها در خصوص بحران کم‌آبی نیز روز به روز افزایش می‌یاد.

 

همچنین طولانی شدن روند شیوع بیماری کووید-۱۹، افزایش شمار مبتلایان در جهان و چگونگی تامین آب سالم برای جوامعی که با خطر کم آبی روبرو هستند، ‌سبب نگرانی مضاعف کارشناسان به ویژه در منطقه آسیا شده است.

 

کارشناسان می‌گویند اگر بیماری کرونا هر چه سریعتر مهار نشود، جهان در آینده نزدیک با کمبود شدید آب روبرو خواهد شد.

 

به گزارش «ان بی سی»، سازمان بهداشت جهانی بر این باور است بیش از نیمی از جمعیت جهان به ویژه در منطقه آسیا-اقیانوسیه تا سال ۲۰۲۵ با معضل کم آبی روبرو خواهد شد.

 

در این گزارش همچنین بر لزوم استفاده بهینه از منابع آبی و همچنین صیانت از محیط زیست تاکید کرده است.

 

بدون شک چاره بحران آب، بکارگیری روش های صحیح از آن و صرفه جویی است. در این راستا گلخانه‌ها به عنوان روشی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی مطرح می‌شوند که میزان مصرف را تا یک دوازدهم فضای باز کاهش می‌دهند. این امر به تنهایی گویای اهمیت کشت گلخانه‌ای در جهان به شمار می‌آید.

 

از دیگر سو، کشت گلخانه‌ای راهی برای افزایش میزان تولید بدون تغییر سطح زیر کشت به شمار می‌آید.

 

در کشت‌های گلخانه‌ای امکان استفاده از آبیاری تحت فشار (قطره‌ای) وجود دارد که موجب صرفه جویی قابل توجهی در مصرف آب می‌شود؛ هم‌چنین کوددهی از طریق آب آبیاری و یا سموم حشره کش همراه آب آبیاری جهت کنترل آلودگی‌های خاک از دیگر مصادیق این نوع سیستم آبیاری است.

 

یکی از مزایای گلخانه‌ها، تولید محصولات در خارج از فصل است.همچنین زودرسی و پیش رسی برخی محصولات را از مزایای کشت گلخانه‌ای به شمار می‌آید که عاملی مهم در کسب درآمد بیشتر برای کشورهای آسیایی می‌تواند باشد.

 

کشت فراسرزمینی راهکاری مفید برای تحقق امنیت غذایی

 

در شرایطی که به سبب شیوع ویروس کرونا و کم آبی اکثر فعالیت‌های کشاورزی در کشورهای آسیایی به حال تعلیق درآمده است استفاده از «کشت فراسرزمینی» یا «کشاورزی در کشورهای دیگر» راهکاری مفید برای تحقق امنیت غذایی و افزایش تولید محصولات کشاورزی در این منطقه به شمار می‌آید.

 

گفتنی است ایران نیز چندی است اجرای این طرح را در دستور کار دارد و حتی برخی شرکت‌های ایرانی نیز برای کشت فراسرزمینی در برزیل اعلام آمادگی کرده‌اند.

 

به گزارش ایرنا، کشورهایی مانند هند، چین، آمریکا و مالزی در صدر کشورهای فعال در کشت فراسرزمینی قرار دارند و کشورهای اندونزی، فیلیپین و کامبوج در آسیا و کشورهای سودان، موزامبیک و کنگو در میان کشورهای آفریقایی مورد بیشترین کشت فراسرزمینی واقع شده‌اند.

 

در ۶۲ کشور جهان، کشاورزی فراسرزمینی انجام می‌شود. قاره آفریقا میزبان ۴۹ درصد از کشت فراسرزمینی جهان بوده و بازیگران عمده این کشت نیز اقتصادهای در حال ظهور در شرق آسیا و جنوب آمریکا، کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای شمال آمریکا و اروپا هستند.

 

به عبارت دیگر می توان گفت کشت فراسرزمینی با واردات محصول از کشورهای دیگر متفاوت است، بلکه به این معناست که برخی از کشورها پتانسیل بالقوه برای تولید محصولات کشاورزی دارند اما دانش و ابزارهای لازم برای تولید ندارند، بنابر این کشورهای آسیایی می‌توانند با شناسایی ظرفیت این کشورها برای تولید محصول مورد نیاز خود استفاده کنند.

 

در پایان می‌توان گفت در شرایطی فعلی در آسیا که رو به روز بیماری کرونا در حال افزایش است، کشت فراسرزمینی می‌تواند راهکاری مناسب برای تامین محصولات کشاورزی به شمار آید، اما گرایش فراوان به این رویکرد نباید سبب شود تصمیم‌گیران و برنامه‌ریزان در آسیا از برنامه‌ریزی بلندمدت برای تولید محصولات کشاورزی غافل شوند.

سیاست‌های تعدیلیِ کاهش هزینه‌های دولت و حالا قسمت کردن مرگ

زاهدان خیلی تنهاست؛ یا به سرعت این مردم محروم را با اولویت آن‌هایی که محروم‌ترند و بیشتر در معرض خطر، واکسینه کنند یا اینکه لااقل از صندوق ذخیره یا سایر منابع بیت‌المال برداشت کنند و به شهروندان محروم این استان پول مناسب بدهند تا چند وقت، حداقل دو هفته در خانه بمانند.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, فقر, کارگری, گزارش

دمینوی اعتصابات سراسری کارگران، کشاورزان، معلمان و … بالاخره به کارگران صنایع نفت و گاز رسید

دمینوی اعتصابات سراسری کارگران از معلمان و رانندگان، کارگران فولاد اهواز، کشاورزان و… بالاخره به کارگران صنایع نفت و گاز رسید. اعتراض‌هایی که روز به روز بیشتر می‌شود و شاید بتوان گفت در تاریخ ایران بی‌سابقه بوده است.

ادامه

اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, دهقانی, سیاسی, فقر, کارگری, معلمان

مسکو: هدف تحریم‌های غرب براندازی نظام مشروع سوریه است

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد، تحریم‌های غرب علیه سوریه وضعیت انسانی کشور را بدتر می‌کند و به نظر می‌رسد هدف از این اقدام براندازی مقامات مشروع سوریه است.

ادامه

تحریم, جهان, جهان غرب, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, سازمان ملل, سوریه, فقر

پول هست، اینکه می‌گویند نداریم صحت ندارد!

یک پژوهشگر اقتصاد بر این باور است ک ثروت ملی و منابع به جای پرداخت در قالب یارانه به صورت غیرهدفمند، باید «اهرم» شود برای اشتغال‌زایی تا بتواند تاثیر پایدار در بهبود اقتصاد و معیشت مردم داشته باشد.  

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فقر, مصاحبه و گفتگو