تحلیلگر سوئدی: آمریکا با انفجار نورد استریم علیه متحدان اروپایی خود اعلام جنگ کرد

مدیر اندیشکده بنیاد فراملی برای صلح و تحقیقات آینده در سوئد اقدام واشنگتن در انفجار خط لوله نورداستریم را اعلام جنگ اقتصادی علیه متحدان اروپایی‌ آمریکا دانست.

به گزارش فارس، یک تحلیلگر سوئدی می‌گوید؛ این واقعیت که نیروی دریایی ایالات متحده در انفجار خط لوله نورد استریم در سال گذشته، همانطور که «سیمور هرش» روزنامه نگار تحقیقی آمریکایی افشا کرد، به منزله «جنگ اقتصادی» آمریکا علیه متحدانش در اروپا بود.

«یان اوبرگ» مدیر اندیشکده بنیاد فراملی برای صلح و تحقیقات آینده در سوئد در مصاحبه با «شینهوا» خبرگزاری چین گفت: «نورد استریم طبعا توسط ایالات متحده و متحدانش در ناتو منفجر شد».

سیمور هرش، روزنامه‌نگار تحقیقی برنده جایزه پولیتزر اخیرا با انتشار گزارشی اعلام کرد که غواصان نیروی دریایی آمریکا  در جریان مانورهای ناتو موسوم به «بالتاپس» که در تابستان ۲۰۲۲ برگزار شد، مواد منفجره را برای تخریب خط لوله‌های نورد استریم کار گذاشتند و سه ماه بعد در ژوئن گذشته از راه دور با همکاری نروژ آن را منفجر کردند. امری که به تخریب سه خط لوله نورد استریم منجر شد. 

یان اوبرگ در ادامه تصریح کرد: «تحلیل دقیق سیمور هرش نشان می‌دهد که این تخریب چگونه برنامه‌ریزی و اجرا شده است، اما نتیجه‌ غافلگیرکننده نبود: ایالات متحده با کمک بسیار مهم نروژ، این جنایت را علیه دوست و متحد آلمان و دیگر کشورهای اروپایی مرتکب شد».

وی افزود: در کنار تحریم‌های اقتصادی شتاب‌زده و بی‌پایان علیه روسیه، اقدام ایالات متحده آمریکا در انفجار خط لوله نورداستریم تاکنون آسیب های جدی و انبوهی به اقتصاد شهروندان اروپایی وارد کرده است.

اوبرگ اشاره کرد که «وضعیت کنونی بسیار خطرناک است؛ ما در زمانی زندگی می‌کنیم که اساساً ویژگی ارزش‌های فکری و اخلاقی در مقابل تسلیحات عظیم نظامی حذف شده و علاوه بر این که نظامی‌گری تنها راه حل مشکلات شده است».

وی افزود: «غرب استفاده از اسلحه، تهدیدها، عملیات‌های سری و بازی‌ با رسانه‌‌ها را به جای گفت‌وگو، میانجیگری و دخالت دادن سازمان ملل یا سازمان امنیت و همکاری اروپا برگزیده و دیپلماسی  را کنار می‌گذارد و فریب دادن قهرآمیز دیگران را انتخاب می‌کند».

این تحلیلگر سوئدی افزود: «نظامی‌گرایی به دینی تبدیل شده که غرب رو به زوال را به متمسک شدن به ناتو به عنوان یک کلیسا سوق داده است. به همین دلیل است که رسانه‌های غربی مهم و اصلی به تحلیل واقعاً غافلگیرکننده هرش توجهی درخور نمی‌کنند».

وی افزود: «هرکسی باید بپرسد که بالاخره چه زمانی اروپایی‌ها بیدار می‌شوند و متوجه می‌شوند که دیگر منافع مشترکی با ایالات متحده ندارند.در اعماق دریا در خارج از بورنهلم، ایالات متحده بخش دیگری از احساس اخلاقی و رهبری جهانی خود را نابود و دفن کرده است».

پیشتر، سیمور هرش روزنامه‌نگار تحقیقی مشهور آمریکایی طی گزارشی واشنگتن را مسئول خرابکاری سال گذشته در خط لوله نورد استریم خواند و اعلام کرد که انفجار خط لوله نورداستریم در دریای بالتیک عملیات مخفیانه‌ای بود که دستور آن از کاخ سفید صادر شد وسیا آن را اجرا کرد.

سیمور هرش برنده جایزه پولیتزر گفته غواصان آمریکایی رزمایش نظامی ناتو را پوشش قرار داده و اقدام به کاشت مین در مسیر خط لوله مذکور کرده و سپس از راه دور آن را منفجر کردند. 

به گفته وی، دو هفته قبل از حمله ۲۴ فوریه روسیه به اوکراین، بایدن علناً گفت که اگر روسیه به اوکراین حمله کند، آمریکا اجازه نخواهد داد خط لوله جدید نورد استریم ۲ افتتاح شود. 

هرش ۸۵ ساله که افشاگری درباره کشتار جمعی ۵۰۰ غیرنظامی در ویتنام و شکنجه زندانیان در زندان ابوغریب در عراق را در کارنامه خود دارد گفت که دستور این عملیات مخفیانه از سوی جو بایدن صادر و عملیات با هماهنگی نروژ توسط سیا اجرا شد. 

این افشاگری، واکنش کاخ سفید را به همراه داشت و آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، گزارش هرش را «کاملاً خیالی» خواند. 

در حالی که کشورهای غربی انگشت اتهام را به سمت روسیه نشانه گرفته‌اند، مسکو، انگلیس و آمریکا را به انجام این خرابکاری متهم کرده است. سوئد و دانمارک هر دو به این نتیجه رسیده‌اند که خط لوله عمداً منفجر شد اما نگفته‌اند چه کسی ممکن است مسئول آن باشد.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله