معاون نخست وزیر بلغارستان گفت که اگر اتحادیه اروپا این کشور را از تحریم خرید نفت روسیه مستثنی نکند، بلغارستان از تحریمهای جدید این اتحادیه علیه روسیه حمایت نخواهد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کشورهای اتحادیه اروپا روز یکشنبه توافق کردند که تحریمهای سختی را علیه روسیه اعمال کنند اما قرار است گفتوگوهایی امروز (دوشنبه) برگزار شود تا به آن دسته از کشورهایی که به نفت و گاز روسیه وابسته هستند، اطمینان خاطر دهند که چگونه این موقعیت را مدیریت کنند.
آسن واسیلیف، معاون نخست وزیر بلغارستان در مصاحبهای با تلویزیون ملی بیانتی گفت: «این گفتوگوها تا فردا سهشنبه ادامه خواهد داشت، احتمالا برگزاری نشستی میان رهبران کشورها نیاز است تا نتایج نهایی حاصل شود. موضع ما مشخص است. اگر برخی کشورها بخواهند که خود را از تحریم خرید نفت روسیه مستثنی کنند، ما هم چنین درخواستی را خواهیم داشت.»
وی افزود: اگر چنین نشود، ما از تحریمهای جدید اتحادیه اروپا حمایت نخواهیم کرد.
مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک و … جزو کشورهایی هستند که به شدت به نفت و گاز روسیه وابسته هستند و بدین ترتیب درخصوص پیدا کردن جایگزین با چالشهایی مواجه هستند. این کشورها به همراه بلغارستان درخواست کردهاند که نفت و گاز روسیه را تحریم نکنند.
در همین حال ساعاتی پس از آنکه نخست وزیر ژاپن به رهبران گروه هفت (G۷) ملحق شد تا ممنوعیتی را علیه نفت روسیه اعمال کنند، گفت توقف تدریجی واردات نفت روسیه به زمان نیاز دارد.
به گزارش پایگاه خبری بلومبرگ، در بیانیه وزارت خارجه ژاپن که پس از تماس ویدیویی بین رهبران گروه ۷ با حضور ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین صادر شد، آمده که فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن اعلام کرده که دولتش تصمیم گرفته تا “به طور اصولی” نفت روسیه را تحریم کند.
وی افزود: تحریم خرید نفت روسیه بسیار تصمیم سختی است اما در این موقعیت اتحاد گروه ۷ از هر چیزی مهمتر است.
ژاپن تنها ۳.۶ درصد از نفت خام روسیه را در ماه مارس خریداری کرده است؛ این رقم نسبت به سال ۲۰۲۱ که ۱۰.۸ درصد از زغال سنگ روسیه و ۸.۸ درصد از گاز این کشور خریداری شده، با کاهش رو به رو بوده است.
ژاپن از پیش بدون در نظر گرفتن تاریخی اعلام کرده که به تدریج خرید نفت روسیه را متوقف خواهد کرد.