هشتاد و یکمین سالروز پیروزی بر فاشیسم

۹ مه ۲۰۲۶ (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۵) هشتاد و یکمین سالگرد تسلیم بی‌قیدوشرط فرماندهی عالی آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپا است، جنگی ویرانگر که ده‌ها میلیون قربانی برجای گذاشت و سرنوشت سیاسی قرن بیستم را دگرگون کرد. این پیروزی حاصل پیشروی ارتش سرخ اتحاد شوروی در شرق اروپا و عقب راندن نیروهای ... هشتاد و یکمین سالروز پیروزی بر فاشیسم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آلمان, آمریکا, آمریکای لاتین, اتحاد شوروی, ارتش سرخ, اروپا, اسپانیا, امپریالیسم, ایتالیا, بحران اقتصادی, پوپولیسم, تاریخ, جنگ امپریالیستی, جهان عرب, حزب توده ایران, سرمایه‌داری, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, کمونیسم, نازیسم, یادنامه, یونان

نمایش پرچم فلسطین در برج ایفل+ فیلم

فعالان دفاع از مردم فلسطین پرچم فلسطین را در برج ایفل پاریس پایتخت فرانسه برافراشتند. به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای europalestine فعالان دفاع از حقوق مردم فلسطین دیروز (جمعه) موفق شدند پرچم فلسطین را در برج ایفل نصب کنند. این تارنما نوشت: این اقدام با توجه به تمام اقدامات سختگیرانه‌ای که طی سال‌ها ... نمایش پرچم فلسطین در برج ایفل+ فیلم

ادامه

جهان, خاورمیانه, خبر, غرب اروپا, فرانسه, فلسطین, فیلم

انگلیس مجوز صادرات نظامی به اسرائیل را صادر کرد

در حالی که انتقادها از ادامه حمایت‌های تسلیحاتی غرب از اسرائیل شدت گرفته است، یک نهاد ضد تجارت سلاح در انگلیس اعلام کرد که لندن مجوزهای تازه‌ای برای صادرات تجهیزات نظامی و فناوری‌های هدف‌گیری به تل‌آویو صادر کرده است. به گزارش ایسنا، «کمپین مبارزه با تجارت سلاح» در انگلیس اعلام کرد که وزارت تجارت و ... انگلیس مجوز صادرات نظامی به اسرائیل را صادر کرد

ادامه

اسراییل, انگلیس, حقوق بشر, خبر, صهیونیسم, غرب, لبنان

نامزد ریاست جمهوری فرانسه: اسرائیل خطرناک‌ترین دولت جهان است

«ژان لوک ملانشون»، نامزد ریاست جمهوری فرانسه، رژیم صهیونیستی اسراییل را «خطرناک‌ترین دولت منطقه امروز» توصیف کرد و گفت دولت «بنیامین نتانیاهو» به «جنگ‌افروزی» و حمله به کشورهای همسایه می‌پردازد. به گزارش ایسنا، ملانشون در مصاحبه‌ای با کانال فرانسوی LCI گفت که اسرائیل «کسی است که به دنبال تشدید نظامی در منطقه است». او افزود ... نامزد ریاست جمهوری فرانسه: اسرائیل خطرناک‌ترین دولت جهان است

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, سازمان ملل, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, نسل‌کشی

ماداگاسکار یک دیپلمات فرانسوی را اخراج کرد

وزارت خارجه ماداگاسکار اعلام کرد که پس از احضار سفیر فرانسه به وی اطلاع داد که یک دیپلمات فرانسوی را به اتهام دست داشتن در فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اخراج کرده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ماکو بیزینس، وزارت خارجه ماداگاسکار امروز سه شنبه با صدور بیانیه ای از اخراج یک دیپلمات فرانسه در ... ماداگاسکار یک دیپلمات فرانسوی را اخراج کرد

ادامه

بیانیه, جهان, خبر, شرق آفریقا, غرب اروپا, فرانسه, ماداگاسکار

برگزاری تظاهرات گسترده علیه سیاست‌های ریاضتی دولت انگلیس درحوزه بهداشت و درمان

هزاران معترض به سیاست های ریاضتی، خصوصی سازی و بهداشتی و درمانی دولت محافظه کار ‘ترزا می’ نخست وزیر انگلیس که منجر به بروز بحران مالی و مشکلات جدی در سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس ( ان اچ اس) شده است، در لندن راهپیمایی کردند.

 

تظاهرکنندگان در جریان این گردهمایی اعتراضی که از روبروی ‘دانشگاه و کالج لندن’ (UCL) شروع شد و تا مقابل دفتر نخست وزیری در قلب لندن ادامه داشت، علیه سیاست‌های ریاضتی ‘می’ در حوزه بهداشت و درمان این کشور، شعار دادند و کاهش بودجه نظام بهداشت عمومی و بسته شدن شماری از مراکز درمانی و بیمارستان‌های عمومی انگلیس را به دلیل مشکلات مالی، محکوم کردند.

 

‘جرمی هانت (وزیر بهداشت انگلیس) شرمت باد، ترزا می شرمت باد’، ‘ان اچ اس مال مردم است’، ‘ان اچ اس را نجات دهید’ و ‘نه به ترزا می’، نه به سیاست های ریاضتی’، از دیگر شعارهای تظاهرکنندگان بود.

 

افراد تظاهرکننده همچنین پارچه نوشته هایی در دست داشتند که بر روی برخی از آنها، ‘ان چ اس’ را نجات دهید’، ‘از هزینه های نظامی بکاهید نه از هزینه های درمانی’، ‘ نه به کاهش بودجه ان اچ اس’ و ‘ از مهاجران استقبال می کنیم’، نوشته شده بود.

 

در این تظاهرات که از سوی گروه مدنی ‘اجتماع مردم’ برنامه ریزی و از سوی تشکل های مدنی از جمله اتحادیه های بزرگ کارگری، مورد حمایت قرار گرفته بود، جزواتی میان مردم پخش ‌شد که در آنها بر اهمیت حمایت حداکثری مردم علیه سیاست‌های ریاضتی ‘می’‌ تاکید شده بود.

 

کارزار ائتلاف توقف جنگ، به عنوان یکی از حامیان این حرکت اعتراضی در پیام تبلیغاتی خود آورده است: سازمان خدمات بهداشت ملی، به دلیل بی توجهی و سیاست های ریاضتی دولت محافظه کار با بحران گسترده ای مواجه است. تحقیقات نشان می دهد که بر اثر سیاست های ریاضتی دولت، تاکنون بالغ بر۱۲۰ هزار تن جان باخته و این در حالی است که دولت به جای بهبود وضعیت سلامت، تمرکز خود را بر افزایش تجهیزات نظامی سوق داده است.

 

در جریان این تظاهرات اعتراضی، شماری از خانواده قربانیانی که بر اثر فقدان تجهیزات بهداشتی در بیمارستان جان باخته اند، سخن گفتند.

 

این تظاهرات در حالی برگزار می شود که سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس، به لحاظ نیروی انسانی و مالی به شدت تحت فشار قرار دارد.

 

شیوع ویروس آنفلوانزا در ماه های اخیر بار بیشتری را افزون بر ظرفیت های این سازمان بهداشتی بر دوش آن قرار داده است، به طوریکه بر اساس گزارش های منتشر شده، هزاران نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در بیمارستان های انگلیس بستری هستند و ازدحام در راهروهای بخش اورژانس، به معضلی تبدیل شده است.

 

تازه‌ترین گزارش عملکرد سازمان بهداشت ملی انگلیس، نشان می‌دهد که دست‌کم ۱۰۰ هزار بیمار در زمستان سال جاری به دلیل افزایش شمار بیماران و کمبود امکانات برای رسیدگی به آنها برای انتقال به بخش اورژانس بیمارستان ها، ساعت‌ها در آمبولانس انتظار کشیده‌اند.

 

این گزارش می‌افزاید: در جریان ازدحام ایام کریسمس گذشته، ۲۰ تن در اثر انتظار بسیار طولانی در آمبولانس ها جان باخته اند.

 

سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس (ان اچ اس) برای اولین بار در سال ۱۹۴۸ و پس از پایان جنگ دوم جهانی به منظور ارائه خدمت درمانی به آسیب دیدگان و مجروحین جنگی راه اندازی شد و در حال حاضر با داشتن یک میلیون و ۶۰۰ هزار کارمند، به صورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه می کند.

 

این نهاد بهداشتی هم اکنون، ۶۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را در سراسر خاک کشور انگلستان ( انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی) تحت پوشش قرار داده است.

 

به گفته منابع انگلیسی، از هر سه نفر شاغل در ‘ان اچ اس ‘، یک نفر در پنج سال آینده درصدد بازنشستگی است و بدین ترتیب این نهاد بهداشتی علاوه بر مشکلات مالی، با بحران کمبود نیروی انسانی نیز مواجه می باشد که این معضل در صورت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و محدود شدن به کارگیری نیروهای پزشکی از خارج انگلیس به ویژه از اروپا، تشدید خواهد شد.

 

کمبود شدید نیروی انسانی، سبب شده است که بیماران برای درمان باید در نوبت های انتظار طولانی بمانند که این مساله به نارضایی شدید در انگلیس دامن زده است.

 

پیش تر گزارش‌ شده بود که سازمان خدمات بهداشت ملی انگلیس برای کاهش ازدحام بیماران در بیمارستان و افزایش سرعت رسیدگی به آنها، از دانشجویان رشته پزشکی درخواست مساعدت کرده است.

ایرنا

پلیس اسرائیل خواستار محاکمه نتانیاهو شد

به گزارش شبکه ۲ تلویزیون اسرائیل، پلیس “اسرائیل” خودش را آماده انتقال پرونده‌های تحقیق درباره نتانیاهو و اتهامات فساد مالی وارده علیه او به دفتر دادستانی کل کرده است و قرار است اوایل هفته آینده این پرونده‌ها را به همراه توصیه‌های ارائه شده مبنی بر لزوم محاکمه نتانیاهو، به دادستانی کل تحویل دهد.

ادامه

اسراییل, جهان, خبر, فساد