اکوادور در آستانه انتخاباتی غیرمعمول

بیش از ۱۳ میلیون نفر از اکوادوری ها در میانه خشونت سیاسی که دامنگیر این کشور شده است، فردا یکشنبه (۲۰ اوت/ ۲۹ مرداد) پای صندوق‌های رای خواهند رفت تا از میان ۸ نامزد انتخاباتی، رئیس‌جمهوری آینده را برگزینند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، با توجه به اینکه براساس نظرسنجی های انجام شده، هیچ یک از هشت نامزد، ۴۰ درصد آرای معتبر مورد نیاز (با ۱۰ اختلاف نسبت به نفر دوم) برای پیروزی در دور نخست انتخابات را به دست نمی‌آورد، پیش بینی می شود که انتخابات فردا به دور دوم کشیده شود. نظرسنجی‌ها همچنین حاکی از این است که لوئیسا گونزالس (Luisa González) از جنبش انقلاب شهروندی (Movimiento Revolución Ciudadana) و تحت حمایت رافائل کوره‌آ (/ ۲۰۰۷- ۲۰۱۷Rafael Correa) رئیس‌جمهوری سابق اکوادور، یکی از نامزدهای احتمالی راه‌یافته به دور دوم خواهد بود.

خشونت سیاسی و بحران حاکمیتی که گیرمو لاسو (Guillermo Lasso) رئیس‌جمهوری اکوادور را درگیر خود کرده، از عواملی است که مردم این کشور را در آستانه انتخاباتی غیر عادی قرار داده است؛ انتخاباتی که قرار بود دو سال دیگر و در سال ۲۰۲۵ برگزار شود اما با تصمیم ناگهانی لاسو برای نجات از اتهام‌های فساد مطرح شده علیه او، قرار است فردا برگزار شود. رئیس‌جمهوری اکوادور در ۱۷ مه (۲۷ اردیبهشت) تصمیم به انحلال مجلس ملی گرفت و پس از آن، ۶ ماه فرصت داشت تا انتخابات برگزار کند. فرایندی که در قانون اساسی اکوادور، «مرگ متقاطع» نام دارد.

انتخابات فردا در حالی سرنوشت ریاست جمهوری و ۱۳۷ کرسی مجلس ملی اکوادور را تعیین تکلیف خواهد کرد که افراد انتخاب شده، به مدت دو سال در سمت خود باقی خواهند ماند.

قتل فرناندو ویاویسِنسیو (Fernando Villavicencio) نامزد جناح راست و پدرو بریونس (Pedro Briones) رهبر حزب انقلاب شهروندی، وضعیت عدم اطمینان و ترس را بر فضای پیش از انتخابات این کشور حاکم کرده است؛ اکوادور در حالی با سناریوی ناامنی مواجه شده که گروه‌های مختلف، مسئولیت شرایط پیش‌آمده را متوجه دولت و نشانه آشکار از ناتوانی آن می‌دانند.

ترور ویاسنسیو، کمتر از ۱۰ روز مانده (۹ اوت/ ۱۸ مرداد) تا انتخابات، روند این رویداد سیاسی را مختل کرد؛ به طوری که اکنون نمی‌توان با اطمینان گفت که دو نامزد راه‌یافته به دور دوم احتمالی، چه کسانی خواهند بود. بنابراین، پیش بینی اینکه فردا (یکشنبه) چه اتفاقی خواهد افتاد، بسیار دشوار است.

علاوه بر لوئیسا گونزالس، یاکو پرز (Yaku Pérez) از ائتلاف چپگرای «Claro que se puede» که شامل سازمان‌های بومی، اتحادیه‌ها، معلمان و دوستداران محیط زیست می‌شود، بین کاندیداها حضور دارد.

شش نامزد دیگر، از احزاب مختلف راستگرا هستند. کریستین زوریتا (Christian Zurita) خبرنگار اکوادوری، جانشین ویاویسنسیو شده است.

طبق نتایج یکی از آخرین نظرسنجی‌ها، اولویت و خواسته بیش از ۵۵ درصد اکوادوری‌ها، حل‌وفصل مشکل ناامنی است. تدوین سیاست‌های اشتغال‌زایی و مقابله با بیکاری، مبارزه با فساد از دیگر خواسته‌های مردم این کشور از رییس‌جمهور جدید است.

اکوادور با بحران قاچاق مواد مخدر و جرائم سازمان یافته مواجه است. باندهای مرتبط با کارتل‌های مکزیکی و کلمبیایی و درگیری میان آن‌ها، بیش از ۴۳۰ زندانی کشته شده از سال ۲۰۲۱ بر جای گذاشته است.

این کشور ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری آند، بدترین وضعیت تشدید خشونت در تاریخ مدرن خود را تجربه می‌کند. جرائم مرتبط با مواد مخدر باعث شده است که میزان قتل بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ تقریباً دو برابر شود و به ۲۶ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر برسد.

کره‌شمالی؛ هدف آمریکا از مداخله در امور کوبا معدوم ساختن دستاوردهای کاسترو و نابودی سوسیالیسم بود

وزیر خارجه کره شمالی در اظهاراتی ایالات متحده را به دخالت در امور داخلی کوبا و تحریک اعتراضات ضد دولتی با هدف سرنگونی دولت این کشور متهم کرد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, سوسیالیسم, شرق آسیا, کره شمالی, کوبا, همبستگی

درخواست قانونگذاران آمریکایی از بایدن برای تعطیلی گوانتانامو

ده‌ها قانونگذار دموکرات در کنگره آمریکا، از جمله روسای کمیسون‌های نیروهای مسلح، امور خارجه و اطلاعات، روز پنجشنبه از جو بایدن، رئیس جمهور این کشور خواستند که زندان گوانتانامو در کوبا را “فورا” ببندد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, کوبا