بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

در پی وقوع زمین‌لرزه در میانمار، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر کشته شده‌اند. به گزارش ایسنا، در پی وقوع زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری که روز جمعه میانمار و بخش‌هایی از تایلند را به لرزه درآورد، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند و صدها نفر دیگر مجروح شده‌اند. طبق گزارش تلویزیون دولتی میانمار، در ... بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

ادامه

تایلند, جهان, خبر, فیلم, محیط زیست, میانمار

بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

“تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” روز هشتم مارس (امسال مطابق ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳) روز جهانی زنان، روز تجدید عهد و همبستگی با مبارزات زنان برای ساختن جهانی عاری از فقر، خشونت، تبعیض، بی‌عدالتی، و تخریب محیط زیست را به همهٔ زنان و دختران ایران شادباش می‌گوید. روز هشتم مارس هر ساله ازسوی زنان مبارز و نیروهای ... بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتریش, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, بیانیه, پرستاران, جهان, دانمارک, روسیه, زنان, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوئیس, صلح, طبقه کارگر, فقر, کمونیسم, کودکان, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

رئیس کمیسیون اروپا درحالی که برای شرکت در یک نشست به لهستان سفر کرده است توسط مردم این کشور هو شد. باشگاه خبرنگاران جوان؛ از ریانووستی، کشاورزان لهستانی اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا را در گدانسک هو کردند. این اتفاق درحالی رخ داد که فون در لاین در نشست خارجی کمیسیون اروپا که ... هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اعتراضات اجتماعی, اوکراین, جهان, خبر, شرق اروپا, طبقه کارگر, کشاورز, لهستان, محیط زیست

دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خروج از «سازمان جهانی بهداشت» و «توافق پاریس»، پیامدهای فاجعه‌باری برای زیرساخت‌های بهداشت و سلامت در آفریقا دارد، تا حدی که دولت ترامپ می‌تواند پیام‌آور بیماری و مرگ در قاره آفریقا باشد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری «اینترنشنال پالیسی دایجست»، این تصمیمات دولت دونالد ترامپ، پیشرفت‌های به ... دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

ادامه

آفریقا, آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, درمان, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, غرب آفریقا, فرانسه, فقر, محیط زیست

هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

اداره خودگردان کوبانی در شمال سوریه امروز شنبه، هشدار داد که ادامه حملات ترکیه به منطقه سد تشرین با هدف اشغال شهر کوبانی است. به گزارش ایسنا، اداره خودگردان شبه نظامیان کُرد در کوبانی واقع در شمال سوریه در بیانیه‌ای طرح‌ها و اقدامات ترکیه که زیرساخت‌ها و تاسیسات خدماتی در مناطق شمال و شرق سوریه ... هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

ادامه

ترکیه, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق, محیط زیست

انتقال برق خورشیدی از شیلی تا چین

شیلی در حال برنامه ریزی برای احداث یک کابل زیردریایی ۱۵ هزار کیلومتری با هزینه بیش از ۲ میلیارد دلار برای انتقال انرژی خورشیدی به چین است.

 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، با گذشت حدود شش ماه از افتتاح نخستین نیروگاه خورشیدی آمریکای لاتین در شیلی، اکنون این کشور در نظر دارد در قالب پروژه‌ای موسوم به «آنتی پوداس» (Antipodas) و با احداث یک کابل زیر دریایی به طول ۱۵ هزار کیلومتر انرژی حاصل از انرژی خورشیدی را به چین انتقال دهد.

 

این طرح بر اساس ظرفیت عظیم انرژی خورشیدی صحرای آتاکامای شیلی ساخته خواهد شد و هزینه آن بیش از دو میلیارد دلار برآورد شده است.

 

در حالی که دما در آتاکاما معمولاً نسبتا معتدل است، اما می‌تواند تا ۱۳۰ درجه فارنهایت (۵۰ درجه سانتیگراد) افزایش یابد. این بیابان تقریباً بدون ابر بوده و بالاترین میزان تابش خورشیدی را دارد؛ از همین روی آن را به مکانی مناسب برای مزرعه صفحه های خورشیدی تبدیل می‌کند.

 

سباستین پینیرا رئیس‌جمهوری شیلی ضمن اعلام این خبر گفت: ما از بیابان‌هایی با بالاترین تابش خورشیدی در جهان برخورداریم و ظرفیت بسیار بالایی برای تولید انرژی خورشیدی پاک، تجدیدپذیر و اقتصادی داریم که می‌توان آن را به کشورهای آسیایی صادر کرد.

 

به گزارش تارنمای اویل پرایس، یکی از بزرگترین چالش‌هایی که در مسیر دستیابی به یک انتقال ۱۰۰ درصدی به انرژی‌های تجدیدپذیر وجود دارد، این واقعیت است که منابع کلیدی انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله باد و خورشید، متغیر و نا متناوب بوده و میزان دسترسی به آن‌ها در طول ساعات مختلف شبانه‌روز، فصل‌های مختلف و پاره ای عوامل دیگر دستخوش تغییر می‌شود.

 

حال با درک این مشکل آشکار در مسیر وابستگی کامل به انرژی‌های تجدیدپذیر، پروژه اعلام شده توسط شیلی به عنوان راهکاری در تامین متناوب انرژی خورشیدی محسوب می‌شود. امری که این پروژه را برای چین که مشتاق است تا حد ممکن انرژی تامین کند به رغم وجود مشکلات، بسیار جذاب می‌کند.

 

با این حال، انتقال این همه انرژی خورشیدی به بازارهای چین ممکن است دشوار باشد. علاوه بر قیمت بالای کابل، چین باید به طور جدی در ایجاد زیرساخت‌های نیروگاه خورشیدی خود سرمایه‌گذاری کند تا راه را برای ظرفیت عظیم ۳۱۰۶ مگاواتی شیلی از ظرفیت فتولتائیک باز کند. همچنین این امر مستلزم انجام معاملات ژئوپلیتیکی زیادی بین شیلی، چین و سایر کشورهای آسیایی است.

 

چین مشتاق است واردات انرژی را از سرتاسر جهان تضمین کند، زیرا دومین اقتصاد بزرگ جهان همچنان در حال گسترش است و بخش صنعتی آن همچنان به تقاضای بیشتر انرژی ادامه می‌دهد. چین امروزه نه تنها بزرگ ترین بازار انرژی های تجدیدپذیر جهان محسوب می شود، بلکه بزرگ ترین تولید کننده تجهیزات انرژی پاک نیز به حساب می‌آید.

 

از طرفی چین همکاری‌های بین‌المللی حوزه انرژی خود را در بسیاری از نقاط جهان ارتقاء داده و همواره از قواعد و اصول سود دو جانبه و منافع برد-برد حمایت کرده است؛ شرکت های چینی پروژه هایی با استانداردهای فوق العاده در حوزه انرژی اجرایی می‌کنند که نیازهای ضروری کشورهای شریک چین را تامین می‌کنند.

 

بنابراین معامله با شیلی نوید خوبی برای تامین انرژی چین و همچنین توانایی این کشور برای تحقق اهداف کربن‌زدایی است.

 

نخستین نیروگاه خورشیدی در آمریکای لاتین (لینکانا) اوایل ماه ژوئن سال جاری (خرداد ماه) با توانایی ذخیره سازی ۵.۱ گیگاوات، در زمینی به مساحت یکهزار هکتار در مرکز صحرای آتاکاما در شمال شیلی افتتاح شد.

 

این مجتمع عظیم علاوه بر کمک به کاهش انتشار سالانه ۶۳۰ هزار تن گاز دی اکسید کربن (CO۲)، تولید برق سراسری این کشور را به میزان ۱۰۰ درصدی از انرژی تجدیدپذیر تامین خواهد کرد.

هشدار هواشناسی درباره سیلابی‌شدن رودخانه‌ها و بارش باران و برف در ۲۱ استان تا جمعه

سازمان هواشناسی از بارش باران و برف طی امروز تا جمعه در ۲۱ استان خبر و نسیت به بارش‌های سیل‌آسا، آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن رودخانه‌ها در ۹ استان هشدار داد.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

نجات کرهٔ زمین مستلزم پایان دادن به سرمایه‌داری است

بدون برنامه‌ریزی نمی‌توان از فاجعهٔ آب‌وهوایی جلوگیری کرد. و پیشبُرد چنین برنامه‌ای، مستلزم متوقف کردن سودوَرزی سرمایه‌داری است.

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اسپانیا, المان, امریکا, انگلستان, ایتالیا, چین, حقوق بشر, دانمارک, روسیه, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, فرانسه, کارگری, کانادا, محیط زیست, مقاله, نئولیبرالیسم, هلند

وقوع زلزله ۶.۴ ریشتری در جنوب کشور/ بندرعباس ۲ بار لرزید + ویدئو

لحظاتی قبل دو زلزله ۶.۴ و ۶.۳ ریشتری فین بندرعباس را به لرزه در آورد و نقاط مختلف استان‌ هرمزگان و استان‌های همجوار احساس شد. ۳ پس‌لرزه نیز تاکنون این مناطق را لرزانده است.

ادامه

اجتماعی, ایران, خاورمیانه, خبر, محیط زیست