انتقاد مکزیک از آمریکا؛ چگونه آمریکا با تحریم کوبا می‌تواند از دموکراسی و آزادی صحبت کند؟

رئیس‌جمهوری مکزیک با تاکید بر اینکه تحریم اقتصادی آمریکا علیه کوبا نقض حقوق بشر مردم این کشور است، در انتقادی طعنه‌آمیز گفت: (آمریکایی‌ها) چگونه می‌توانند از دموکراسی و آزادی صحبت کنند؟

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس‌جمهوری مکزیک تصریح کرد: اگر چه اکثریت کشورهای عضو سازمان ملل متحد مخالف تحریم‌های واشنگتن علیه هاوانا هستند، حقیقت این است که هیچ کاری نمی‌توان انجام داد.

وی افزود: هر بار که مجمعی در سازمان ملل تشکیل می‌شود، موضوع تحریم کوبا توسط همه کشورها به رای گذاشته می‌شود و تقریبا همه آن‌ها رای مخالف یا ممتنع می‌دهند. به عبارت دیگر، اکثریت قریب به اتفاق کشورها مخالف تحریم کوبا هستند اما آنچه اغلب اتفاق می‌افتد این است که با وتوی یک کشور، دیگر نمی‌توان کاری انجام داد و به این ترتیب برای سال‌های متمادی این روند ادامه دارد.

اوبرادور تاکید کرد: مهم است که این مسئله به عنوان موضوع اساسی حقوق بشر و بدون تردید، نقض آشکار حقوق بشر یک ملت در نظر گرفته شود.

رئیس‌جمهوری مکزیک با زیر سوال بردن تصمیم‌های قدرت‌های بزرگ خاطر نشان کرد آنچه واشنگتن به دنبال آن است، وادار کردن کوبایی‌ها به شورش علیه دولت خود به دلیل کمبودهای ناشی از تحریم اقتصادی آمریکا است.

اوبرادور گفت: این چیزی است که آن‌ها به دنبال آن هستند.

وی با بیان اینکه این رویکرد و رفتار آمریکا در اعمال تحریم، «بر خلاف آزادی‌ها است» گفت: این مسئله توهین به مجسمه آزادی، علیه کرامت‌های انسانی است…این امر به جای کمک به وجهه ایالات متحده (در جهان)، با کمال احترام می‌گویم، بر آن تاثیر می‌گذارد. چطور می‌توانید از دموکراسی، از آزادی‌ها صحبت کنید، وقتی اینطور رفتار می‌کنید؟

رئیس‌جمهوری مکزیک در دیدار اخیر خود با میگل دیاز کانل همتای کوبایی خود اعلام کرد که فراتر از محکوم‌کردن‌های سالانه تحریم‌های کوبا در سازمان ملل، هدایت یک جنبش بین‌المللی علیه تحریم‌های اقتصادی واشنگتن علیه هاوانا را به عهده خواهد گرفت.

مقام‌های کوبایی بارها تحریم‌های آمریکا را که با هدف تحمیل مشکلات و کمبودهای اقتصادی و براندازی نظام حاکم اعمال شده‌، محکوم کرده‌اند. دولت کوبا همچنین هشدار داده است که اقدامات قهری یکجانبه، جمعیت غیرنظامی و مردم عادی را در معرض خطر قرار می‌دهد.

طبق اعلام دولت کوبا، مجموع خسارت‌های انباشته تحریم‌های آمریکا، بالغ بر ۱۴۴.۴۱۳ میلیون دلار است و مانع بزرگی در مسیر برخورداری از حقوق اولیه مردم این جزیره محسوب می‌شود.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

«دانیل اورتگا»: شکست در افغانستان پیام روشنی برای آمریکا داشت

«دانیل اورتگا» رئیس جمهوری نیکاراگوئه با بیان اینکه شکست در افغانستان پیام روشنی برای واشنگتن داشت، خطاب به آمریکا گفت: امیدوار است این کشور از تحولات افغانستان که با شکستی مشابه جنگ ۱۹۷۵ ویتنام، از آن خارج شد درس بگیرد و راه تفاهم با سایر کشورهای جهان را دنبال کند.  

ادامه

افغانستان, امریکا, امریکای لاتین, تحلیل, تروریسم, جهان, کوبا, نیکاراگوئه, ونزوئلا

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

کوبا آمریکا را به دلیل سیاسی کردن منشأ کرونا محکوم کرد

وزیر امور خارجه دولت کوبا تلاش های آمریکا برای مقصر جلوه دادن چین درباره منشأ ویروس کرونا را «غیرمسئولانه و غیرقابل قبول» خواند و گفت: این عادت واشنگتن است که برای پیشبرد مقاصد خود متوسل به دروغ شود.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, کوبا