الاهرام: نشست اعراب و چین تلاشی برای احیای موازنه در روابط بین‌الملل است

یک نویسنده مصری طی یادداشتی در روزنامه الاهرام، نشست اخیر سران عرب با چین را نشستی برای احیای موازنه قوا در حوزه روابط جهان عرب با عرصه بین‌الملل توصیف کرد.

به گزارش ایرنا، “عبدالمحسن سلامه” طی یادداشت خود در شماره روز یکشنبه این روزنامه مصری آورده است: نشست سران عرب – چین، در راستای توافق مجمع همکاری دو طرف در سال گذشته برگزار شد که طرفین توافق کردند اولین اجلاس سران اعراب و چین را برای ارتقای سطح روابط اعراب و چین به سطح روابط راهبردی برگزار کنند تا زمینه تامین منافع مشترک را فراهم کند.

مقاله نویس الاهرام، زمان اجلاس را “بسیار مهم” توصیف کرده است با این توضیح که در زمان حساسی برگزار شد که جهان در حال تغییر از دنیای تک قطبی به دنیای چند قطبی و در حال گذار است.

به باور سلامه، فارغ از مسائل سیاسی، بین‌المللی و منطقه ای، روابط اقتصادی چین و جهان عرب، از زمان آغاز به کار مجمع همکاری چین و عربی که در سال ۲۰۰۴ توسط هوجین تائو رئیس جمهور سابق چین در بازدید از مقر اتحادیه عرب در قاهره در سال ۲۰۰۴ تأسیس شد، شاهد توسعه بسیار بوده است. نخستین نشست این مجمع سال ۲۰۰۴ در پایتخت مصر برگزار شد و پس از آن جلساتی نیز در چند پایتخت عربی و پکن برگزار شد.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: حجم مبادلات تجاری بین کشورهای عربی و چین طی سال گذشته به ۳۳۰ میلیارد دلار افزایش یافته و چین به یک شریک تجاری برجسته و اساسی برای بسیاری از کشورهای جهان عرب مانند مصر، سودان، سلطنت عمان، موریتانی و عربستان تبدیل شده است.

ادامه مقاله الاهرام حاکی است: چین در سال ۲۰۱۳ ابتکار عمل “یک کمربند یک راه” را آغاز کرد، ابتکاری مبتنی بر ایده احیای جاده باستانی ابریشم که چین را با جهان مرتبط می کرد. هدف از این ابتکار عمل، احداث بزرگترین پروژه زیربنایی در تاریخ بشر است به گونه ای که بسیاری از کشورهای عربی از جمله مصر، عربستان سعودی، عمان، لبنان و مغرب در دایره این پروژه قرار می‌گیرند.

سلامه در مقاله خود افزوده است: هدف از این ابتکار عمل، تقویت ارتباطات منطقه‌ای است و بسیاری از مناطق آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکا را دربر می گیرد. همچنین صدها میلیارد دلار برای اجرای این طرح درنظر گرفته شده و قرار است سال ۲۰۴۹ در صدمین سالگرد تاسیس کشور جمهوری خلق چین افتتاح شود.

به باور او، نشست سران اعراب و چین که پریروز در ریاض پایتخت عربستان به کار خود پایان داد، یک تحول بزرگ در تاریخ روابط چین و جهان عرب خواهد بود به گونه ای که در آینده تعادل را به روابط اعراب با نظام بین الملل و حوزه جهانی برخواهد گرداند، به گونه ای که منافع مردم کشورهای منطقه را تامین کند و به دوران یکجانبه گرایی و تک قطبی در منطقه عربی پایان دهد و منافع اقتصادی و سیاسی جهان عرب در آینده بهتر از گذشته تامین شود.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله