وبگاه «اویلپرایس» در مقالهای به بررسی استراتژی انرژی دولت جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده در قبال روسیه بابت حمله این کشور به اوکراین پرداخته و متذکر شده است که «عدم همراهی هند» با آمریکا باعث بیاثر شدن راهبرد بایدن شده است.
العربیه؛ به گزارش «اویلپرایس»، واشینگتن تا همین اواخر تصور میکرد هند در نبرد قدرت میان ایالات متحده با روسیه و چین، به طور قطع در کنار آمریکا قرار میگیرد. با این وجود، مجموعهای از تحولات این خوشبینی را زایل کرد، و بخش مهمی از استراتژی انرژی، نظامی، و اقتصادی خاورمیانه و آسیا و اقیانوسیهٔ ایالات متحده را بیاثر کرد.
اینطور به نظر میرسید که پس از یک درگیری کوتاه با چین در تابستان گذشته، هند به آمریکا نزدیکتر شده است. با این حال، هند در اواخر سال ۲۰۲۱ چندین قرارداد دفاعی و صنعتی با روسیه امضا کرد. به علاوه، علیرغم هشدارهای واشینگتن مبنی بر خودداری از این کار، هند اخیرا خرید نفت خام از روسیه را افزایش داده است.
به گفته «اویلپرایس»، طی سفر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه به هند پیش از کریسمس ۲۰۲۲، نارندرا مودی، نخستوزیر هند ۲۸ قرارداد تجاری با روسیه امضا کرد، و بدین ترتیب به طرزی چشمگیر استراتژی آمریکا برای مقابله با روسیه را تضعیف کرد.
به دنبال این اتفاق، هند در کنار چین به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای محکومیت تجاوز روسیه به اوکراین و درخواست خروج فوری، کامل و بدون قید و شرط نیروهای روسیه از کشور همسایه رای مثبت نداد.
بنابراین جای تعجب نیست که هند هیچ تحریمی علیه روسیه وضع نکرده است، و حتی وزیر دارایی آن در ابتدای ماه آوریل با اشاره به نفت اورال ارزان روسیه اعلام کرد: «اگر سوخت ارزان در بازار باشد، من چرا نباید آن را بخرم؟ مردم کشورم به آن نیاز دارند، و ما در حال خرید هستیم.»