رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بی‌سابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, اتحادیه آفریقا, اقتصادی, برزیل, جنوب, جهان, چین, خبر, فساد, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰

تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنه‌ای در مورد “پاسخ دندان‌شکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایت‌های جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انگلیس, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, لبنان, منافع ملی

سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, عراق, عربستان سعودی

تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو به‌عنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, اقتصادی, تایوان, جهان, چین, خبر, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, صلح

اختلافات فاحش بین روسای جدید “جی ۷” و اتحادیه اروپا/ آیا موتور مشترک فرانسه- آلمان کار می‌کند؟

فرانسه و آلمان در حالی از اول ژانویه به ترتیب ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا و “جی ۷” را بر عهده گرفته اند و خواهان همکاری های عمیق تر برای استفاده از این فرصت هستند، که اختلافات چشمگیری در بسیاری زمینه ها دارند.

 

به گزارش تسنیم، روزنامه اتریشی “وینر سایتونگ” در مطلبی نوشت: برلین و پاریس حالا هر یک ریاست بر تشکلی مهم را بر عهده دارند. آلمان از اول ژانویه به مدت یک سال رئیس تشکل “جی۷ ” و فرانسه به مدت ۶ ماه رئیس دوره ای اتحادیه اروپا خواهد بود.

 

این دو کشور می خواهند با هماهنگی های نزدیک از این فرصت رهبری استفاده کنند.

 

اما مناقشه بر سر طبقه بندی انرژی اتمی به عنوان انرژی سبز که اخیرا از طرف کمیسسیون اروپایی پیشنهاد داده شده مناقشات ملموسی را بین آلمان و نزدیکترین شریک آن فرانسه در ابتدای سال۲۰۲۲ ایجاد کرده است.

 

بهر حال برلین و پاریس در حالی می خواهند در همکاری های تنگاتنگ ریاست بر این دو تشکل مهم را پیش ببرند که اختلافات آشکاری بین آن ها وجود دارد.

 

اختلاف در سیاست صنعت و بودجه ای

 

نویسنده در ادامه به سیاست صنعتی و اختلافات بین این دو کشور مهم اروپایی در این زمینه اشاره کرده و نوشت: امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و “اولاف شولتز”، صدر اعظم اتریش در این باره با هم اتفاق نظر دارند که باید اتحادیه اروپا را از بازیگران جهانی مانند چین و آمریکا مستقل تر کنند؛ بنابراین هر دو بر سیاست صنعتی فعالانه تر در اتحادیه اروپا به ویژه در زمینه فناوری های پیشرفته تاکید دارند.

 

حالا در این باره که آیا پول کافی برای سرمایه گذاری در این زمینه در اروپا وجود دارد یا خیر اختلاف نظرهایی وجود دارد. ماکرون مانند ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا بر کاهش قوانین بدهی در پیمان رشد و ثبات تاکید دارد، تا وام های بیشتری برای سرمایه گذاری ایجاد شود. اما اولاف شولتز انعطاف پذیری فعلی در این پیمان را کافی می داند و به این مسئله اشاره دارد که این انعطاف پذیری اجازه داده که حدود ۷۵۰ میلیار یورو در چارچوب بسته بازسازی کرونا مورد استفاده قرار گیرد.

 

چندی پیش کشورهای ایتالیا و فرانسه انعطاف پذیری بیشتر در این زمینه را درخواست کرده و خواستار اصلاح پیمان ماستریخت شده‌اند.

 

یکی از تعهداتی که این پیمان برای اعضا ایجاد کرد این بود که با سقف بدهی ۶۰ درصد از تولید ناخالص داخلی و کسری بودجه سالانه در حدود ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی، سیاست‌های مالی سالم را حفظ کنند.

 

“امانوئل ماکرون”، رئیس جمهور فرانسه و “ماریو دراگی”، نخست وزیر ایتالیا مشترکا از اتحادیه اروپا اصلاح قوانین بودجه اتحادیه اروپا را درخواست کرده اند.

 

ماکرون در تاریخ ۹ دسامبر اصلاح و بازنگری در معیارهای معاهده ماستریخت را به عنوان اولویت‌های کشورش در دوران ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا اعلام کرد.

 

اولاف شولتز، صدر اعظم جدید آلمان البته بر لزوم رعایت قواعد اروپایی در این زمینه اصرار دارد. وی در جریان سفر اخیر خود به رم، پایتخت ایتالیا اعلام کرد که قواعد موجود در اتحادیه اروپا مبنای خوبی است و در گذشته هم انعطاف پذیری خوبی نشان داده است.

 

الزامات و قواعد اتحادیه اروپا برای بودجه دولتی تا به حال در معاهده ماستریخت مربوط به سال ۱۹۹۲ تعریف شده است.

 

اختلاف نظرها در سیاست انرژی

 

هم در اتحادیه اروپا هم در تشکل جی ۷ موضع کشورها در قبال انرژِی هسته ای و استفاده از گازهای سوخت فسیلی متفاوت است. فرانسه به شدت به انرژی هسته ای متکی است و تلاش می کند هم در اتحادیه اروپا و هم گروه جی ۷ از آن حمایت کند. از طرف دیگر ائتلاف دولتی در آلمان انرژی اتمی را رد می کند.

 

اختلاف در سیاست خارجی

 

آلمان و فرانسه البته در موضوعات سیاست خارجی مانند مناقشات روسیه و اوکراین و همچنین توافق هسته ای با ایران و تثبیت منطقه ساحل آفریقا مواضع مشترکی دارند. با این همه ماکرون از سیاست خارجی فعالانه تر با مولفه های نظامی حمایت کرده و خواستار مشارکت آلمان در این زمینه است.

 

فرانسه سال هاست به موضع محدود کننده آلمان در قبال صادرات تسلیحات که مانع پروژه های نظامی صنعتی مشترک است انتقاد وارد می کند؛ اما برلین همچنان بر این مسئله تاکید دارد و با احتیاط بیشتری درباره عملیات های خارجی ارتش تصمیم گیری می کند..

نتایج مفید پروژه ابتکاری راه و جاده چین برای آسیا و اقیانوسیه

گزارش ها حاکی از این است که با وجود موانع و مشکلات، پروژه طرح ابتکاری راه و جاده که توسط چین مطرح شده پیشرفت خوبی داشته و به نتایج مفیدی در آسیا و اقیانوسیه دست می‌یابد.

ادامه

اسیا, اندونزی, بنگلادش, پاکستان, جهان, چین, شرق آسیا, کامبوج, گزارش, لائوس

چین: آمریکا در مورد تایوان “بهای بسیار سنگینی” پرداخت می‌کند

وزیر امور خارجه چین امروز (پنج‌شنبه) در مصاحبه‌ای با رسانه‌های دولتی هشدار داد، آمریکا به خاطر اقداماتش در مورد تایوان در خطر پرداختن “بهایی بسیار سنگین” قرار دارد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, امریکا, تایوان, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

بودجه نظامی میلیاردی آمریکا خشم چین را برانگیخت

سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به بودجه هنگفت نظامی آمریکا که بخش قابل ملاحظه‌ای از آن برای مقابله با پکن تخصیص داده شده، به آمریکا هشدار داد که مسئولانه رفتار کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, شرق آسیا, گزارش