اتحادیه عرب با ابراز نگرانی از شرایط عراق اعلام کرد: با نگرانی تحولات خطرناک در عراق را دنبال می کنیم و از عراقی ها می خواهیم که منافع ملی را بر سایر ملاحظات ترجیح دهند.
به گزارش امروز (سه شنبه) پایگاه خبری “آی ام” لبنان، “احمد ابوالغیط “دبیرکل اتحادیه عرب، با بیان این که اتحادیه عرب با نگرانی بیشتری تحولات پی در پی و خطرناک در عرصه سیاسی عراق را دنبال می کند، از همه طرف های عراقی خواست که برای غلبه بر وضعیت جاری که تهدیدی جدی علیه ثبات این کشور است، بیش از هر ملاحظه دیگر، اولویت را به منافع ملی بدهند.
ابوالغیط با هشدار نسبت به “خارج شدن امور عراق از کنترل و وارد شدن این کشور به عرصه خشونت، هرج و مرج و خونریزی بیشتر، بر نیاز به خویشتن داری تاکید کرد و گفت: گروههای مختلف سیاسی در این کشور از هواداران خود بخواهند از خیابانها به خانه های خود بازگشته و با دوری از هرگونه تظاهرات مسلحانه مانع خونریزی شوند.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه عرب تمام اقدامات دولت عراق برای حفظ امنیت ملی و آرامش و ثبات در داخل این کشور را دنبال می کند.
پارلمان عربی در بیانیه ای با اشاره به اوضاع سیاسی – امنیتی عراق، طرف های سیاسی عراقی را به خویشتنداری و توقف خشونت دعوت کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، پارلمان عربی در بیانیه ای تمام نیروها و طرف های سیاسی در عراق را به خویشتنداری، عدم تنش، درنظر گرفتن مصلحت ملی عراق و توقف خشونت و خونریزی دعوت کرد.
در این بیانیه آمده است که گفت وگوهای سازنده و حفظ روند مسالمت آمیز سیاسی بر اساس قانون اساسی راه صحیح محافظت از جمهوری عراق و مردم شریف این کشور است.
پارلمان عربی همچنین بر اهمیت بازگشت آرامش به عراق و گفت وگوی تمام گروه های سیاسی و تحمل مسئولیت ملی در شرایط کنونی تاکید کرد.
در پایان این بیانیه با تاکید بر منافع ملت و حفظ روند سیاسی عراق آمده است که ثبات و امنیت این کشور جزء لاینفک امنیت و ثبات منطقه است.
پیش از این نیز اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی طرف های عراقی را به خویشتنداری دعوت کرده بودند.
در این حال خبرگزاری الجزیره از افزایش شمار کشتههای منطقه سبز بغداد به ۳۰ نفر خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، یک منبع پزشکی عراق اعلام کرد شمار کشته شدگان اعتراضات روز گذشته عراق در منطقه سبز بغداد به ۳۰ نفر افزایش یافت.
نا آرامیها در عراق که از روز گذشته دوشنبه در پی کنارهگیری «مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر از صحنه سایسی این کشور آغاز شد، همچنان ادامه دارد و به منطقه سبز بغداد کشیده شده است.
مسئله از آنجا آغاز شد که آیت الله سید کاظم حائری در بیانیهای ضمن رد اجتهاد یا شرایط رهبری مقتدا صدر اعلام کرد که از مقام مرجعیت کنارهگیری میکند و علی خامنهای را “مناسبترین فرد برای مرجعیت و رهبری امت میداند”.
به دنبال این بیانیه، “مقتدی صدر” رهبر جریان صدر عراق ضمن انتقاد شدید از کاظم حائری از فعالیتهای سیاسی، کناره گیری کرد.