به گزارش روزنامه جروزالم پست، جوسپ بورل در دیدار با «ایمن الصفدی» وزیر امورخارجه اردن گفت: توافقنامه صلح خاورمیانه دونالد ترامپ بسیاری از پارامترهای مورد توافق بینالمللی از جمله مرزهای ۱۹۶۷ را به چالش میکشد. مرز ۱۹۶۷ که مورد توافق طرفین است و اسرائیل و فلسطین را به عنوان دو دولت مستقل میشناسد و دو طرف می توانند در صلح و امنیت در کنار یکدیگر زندگی کنند.
بورل همچنین با تمسخر از تلاشهای ایالات متحده از معامله قرن به عنوان “به اصطلاح برنامه صلح” یاد کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنرانی در اردن، نقش بسیار ویژه این کشور را در روند صلح به ویژه در مورد بیتالقدس و به عنوان متولی سایتهای مقدس ذکر کرد.
وی تصدیق کرد که اتحادیه اروپا نیز به تعهدات بینالمللی پایبند است و به راه حل دو کشور و احترام به قوانین بینالمللی معتقد است.
عبدالله دوم شاه اردن نیز روز یکشنبه در دیدار با “جوسپ بورل” مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر ضرورت پایان دادن به منازعه فلسطینی – اسرائیلی بر اساس راهحل دو کشور برای تشکیل دولت مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به مرکزیت بیتالمقدس تأکید کرد.
«ایمن الصفدی» وزیر امورخارجه اردن نیز روز شنبه در نشست فوق العاده اتحادیه عرب شرط تحقق ثبات و صلح فراگیر در منطقه، حل موضوع فلسطین و مقابله با اقدامات یکجانبه اسرائیل برای ایجاد تغییرات جدید در اراضی فلسطینی است.
دونالد ترامپ رییسجمهوری آمریکا سهشنبه (هشتم بهمن) در یک نشست خبری همراه با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل از آنچه او معامله قرن میخواند، رونمایی کرد.
بر اساس بندهای طرح معامله قرن که سه شنبه هشتم بهمن ۹۸ در واشنگتن رونمایی شد ۴۰ درصد زمینهای کرانه باختری توسط اسرائیل اشغال و مقاومت فلسطین خلع سلاح خواهد شد. شهر بیتالمقدس پایتخت رژیم اسراییل خواهد بود و بخشهایی از کرانه باختری که در آنها شهرکهای یهودی نشین ساخته شده به این رژیم الحاق میشود.
همچنین آوارگان فلسطینی حق بازگشت به سرزمین خود را ندارند و باید در کشورهای میزبان، اسکان دائم بگیرند.