رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بی‌سابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, اتحادیه آفریقا, اقتصادی, برزیل, جنوب, جهان, چین, خبر, فساد, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰

تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنه‌ای در مورد “پاسخ دندان‌شکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایت‌های جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انگلیس, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, لبنان, منافع ملی

سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, عراق, عربستان سعودی

تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو به‌عنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, اقتصادی, تایوان, جهان, چین, خبر, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, صلح

“آمریکا نمی‌تواند بدون متحدانش با ایران مقابله کند”

شبکه خبری بلومبرگ در مقاله‌ای تحلیلی تشدید رویارویی آمریکا با ایران را بدون همکاری کشورهای اروپایی نادرست ارزیابی کرده است. بنا به این ارزیابی قطع دسترسی ایران به سوئیفت تنها با همراهی کشورهای اروپایی ممکن است.

 

شبکه خبری بلومبرگ در تحلیلی که روز جمعه ۲۰ مهر (۱۲ اکتبر) منتشر کرده نوشته است، به نظر می‌رسد دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ عزم خود را جزم کرده تا دسترسی ایران به سامانه مالی جهان “سوئیفت” را قطع کند.

 

بلومبرگ قطع دسترسی ایران به این سامانه که ماه آینده بعد از اجرای مرحله دوم بازگرداندن تحریم‌ها ممکن است اتفاق بیافتد را “ایده‌ای بد” توصیف کرده است. در این مقاله دخالت آمریکا در سوئیفت به معنای “شکاف رو به رشد” میان این کشور و اتحادیه اروپا توصیف شده است. در ارزیابی بلومبرگ آمده است که آمریکا به جای این کار ائتلاف خود با متحدانش را “ترمیم” کند. چرا که فشار آوردن بیشتر به مصالح آمریکا “خدمتی نمی‌کند” و هدف بزرگ‌تری که همانا “تغییر رفتار ایران” است را “نقش بر آب” خواهد کرد.

 

اروپا بر حفظ توافق اتمی با ایران (برجام) که در سال ۲۰۱۵ بسته شد پافشاری می‌کند، در حالی که آمریکا در ماه مه از آن بیرون آمد.

 

این شبکه خبری می‌نویسد، دولت ترامپ اکنون در حال سبک و سنگین کردن این رویکرد است که آیا باید سوئیفت را هدف قرار دهد یا نه. اگر آمریکا چنین اقدامی کند مانع از داد و ستد شرکت‌های اروپایی با ایران خواهد شد. و این موضوع به معنای نقض قوانین اروپاست که سوئیفت می‌گوید، آن را انجام نخواهد داد.

 

به نوشته بلومبرگ‌، برخی از مقا‌م‌های دولت ترامپ حتی در این فکر هستند که بانک‌های وابسته به سوئیفت را جریمه یا دارایی‌های اعضای هیأت مدیره آن که دو نفر از آن‌ها آمریکایی‌اند را مسدود کنند.

 

در این مقاله آمده است: «استفاده از سوئیفت به عنوان یک ابزار سیاست خارجی تهدید جدیدی برای روابط آمریکا ـ اتحادیه اروپا نیست. سوئیفت به مثابه یک سیستم عصبی برای یک نظام مالی جهانی است و سالانه میلیاردها پیام را میان بیش از ۱۱هزار بانک در جهان رد و بدل می‌کند.»

 

بنا به ارزیابی بلومبرگ، سیاسی کردن این شبکه حیاتی و در عین حال قرار دادن ناظران آن در گرفتاری حقوقی بی‌ثبات‌کننده خواهد بود و می‌تواند تلاش‌ها برای ایجاد جایگزین‌های غیردلاری سوئیفت [توسط چین، اروپا و روسیه] را سرعت بخشیده، نفوذ آمریکا را تضعیف کند و به شرکت‌های آمریکایی ضرر بزند.»

 

بلومبرگ می‌نویسد، چنین ریسکی وقتی که منافع روشن باشد ممکن است ارزش داشته باشد. در حالی که برعکس، قطع دسترسی ایران به این سامانه مالی، چنانچه آمریکا و اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ انجام دادند می‌تواند به ناآرامی و سرکوب منجر شده و افراطیون را تقویت کند.

 

این کار می‌تواند میانه‌روها و تندروها را در جبهه متحد قرار دهد. و حتی می‌تواند منجر به از سرگیری جاه‌طلبی‌های اتمی‌ ایران شود. دسترسی به سوئیفت یکی از ارکان برجام بود و به ایران اجازه می‌دهد که معاملات مالی خود را آسان‌تر سر و سامان دهد.

 

در ادامه آمده است، نکته اصلی این است: بعید است که آمریکا بدون تشکیل جبهه‌ای متحد با هم‌پیمانان خود بتواند از ایران امتیاز مهم جدیدی بگیرد. در حالی که “در حال حاضر دولت ترامپ حتی نمی‌تواند بگوید، از ایران چه می‌خواهد.”

 

ترامپ فقط از رژیم ایران خواستار یک “توافق خوب” شده است. مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز درخواست‌هایی را از ایران مطرح کرده که قبل از رسیدن به هر گونه توافقی باید انجام شود، از جمله این که ایران باید از سوریه خارج شده و حزب‌الله لبنان را دیگر تأمین مالی نکند.

 

به نوشته بلومبرگ، چنین اهدافی بدون کمک اروپا تحقق نخواهد یافت. اروپا می‌تواند با پذیرفتن این که توافق هسته‌ای قابلیت حیات ندارد به گونه‌ای کارآمدتر بر روی یک بدیل کار کند. طبق این تحلیل، یک تلاش جهانی هماهنگ در رویارویی با ایران می‌تواند “محتاطانه و موجه” باشد و حتی ممکن است در “تغییر رفتار خشن رژیم” موفق عمل کند، در حالی که ائتلافی از هم گسیخته تنها مشکلات را بدتر خواهد کرد.

تهاتر ‘مدل شوروی’ اروپا برای دور زدن تحریم‌های ایران

تارنمای ال کنفیدنسیال در گزارشی نوشت: اتحادیه اروپا بزودی طرح ‘خودروی اهداف ویژه’، مکانیسمی که به منظور تبادل کالا و خدمات با ایران با هدف دور زدن تحریم های آمریکا تهیه شده را رونمایی خواهد کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, انگلستان, ایران, جهان, خبر, روسیه

در قزوین ۵ هزار نفر بیکار شده‌اند / واحدهای فعال کشور به اغما فرورفته‌اند

به نظر می‌رسد وضعیت موجود را نمی‌توان به یک «بحران موقت» یا یک موج زودگذر تقلیل داد و نمی‌توان از آن به سادگی گذشت. حرف آخرِ «وحید شقاقی شهری» ساده و سرراست است: همه باید تلاش کنند که نرخ دلار کاهش پیدا کند؛ در غیر این صورت تبعات بسیار سنگینی در انتظار ماست.

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

افزایش حجم نقدینگی، نتیجه ادامه سیاست‌های اقتصادی ضدمردمی

روزنامه آرمان، ۳۱ شهریورماه، نوشت: “طبق آخرین گزارش بانک مرکزی حجم نقدینگی تا تیر امسال از ۱۶۰۰ هزار‌میلیارد تومان هم عبور کرده است. این در حالی است که تولید ناخالص داخلی تا ابتدای تابستان امسال نتوانسته است از ۱۴۰۰‌ هزار‌میلیارد تومان عبور کند.

ادامه

اقتصادی, ایران, خبر, مقاله

شرکت نفت انگلیس از تحریم‌های نفتی علیه ایران، معاف شد

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا با اعطای مجوز اجرای عملیات در میدان گازی مشترک میان ایران و بریتانیا، شرکت نفت انگلیس را از تحریم‌های نفتی علیه ایران معاف کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, انگلستان, ایران, جهان, خبر