خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

رسانه‌های چینی با انتشار عکسی مراسم خداحافظی سرد از وزیر خارجه آمریکا را به نمایش گذاشتند. با مشاهده تصاویر ثبت شده در رسانه‌های چینی مشخص می‌شود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را ... خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از گزارش اخیر واشنگتن درباره پیونگ‌‎یانگ تأکید کرد که حقوق بشر ابزاری برای تهاجم و رفتار خصمانه آمریکا علیه کره شمالی است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) به نقل از سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که پیونگ‌یانگ در پاسخ ... کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, روسیه, شبه جزیره کره, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

وزیر دفاع چین گفت، تعامل بین نیروهای مسلح چین و روسیه نقش با ثبات کننده‌ای در روندهای جهانی و در شرایط متشنج و پر تلاطم بین‌المللی ایفا می‌کند. به گزارش ایسنا، «دونگ جون» وزیر دفاع چین در جریان گفت‌وگو با سرگئی شویگو همتای روسی خود در آستانه گفت: «در یک محیط متلاطم بین‌المللی به ویژه ... تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

ادامه

آسیای میانه, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ماریا زاخاروا به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: ائتلاف ناتو به اکتشاف‌های نظامی خود ... هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

ادامه

آمریکا, اروپا, امنیتی, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شمال اروپا, غرب, فنلاند, ناتو

روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد. به گزارش خبرنگار ایرنا، قطعنامه پیشنهادی کشورهای آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل مطرح و با مخالفت روسیه مواجه شد. ۱۳ ... روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

ادامه

آمریکا, انگلس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, ژاپن, سازمان ملل, شرق اروپا, فرانسه

آمریکا به‌دنبال عقب‌نشینی تاکتیکی از خاورمیانه با هدف تمرکز بر چین

کارشناسان بر این باورند که ایالات متحده، چین را یک تهدید مهم راهبردی می‌داند و به همین علت آمریکایی‌ها قصد دارند حضور خود در بخش‌هایی از خاورمیانه را کاهش دهند.

 

به گزارش تسنیم به نقل از وبگاه دیفنس، کارشناسان سیاسی معتقدند ایالات متحده در شرایط کنونی چین را یک تهدید مهم راهبردی ارزیابی می کند و بنابر این قصد دارد حضور خود در برخی مناطق خاورمیانه را کاهش دهد، حتی اگر این اقدام به نفع ایران تمام شود.

 

بر اساس این گزارش، ماه گذشته یک تیم ویژه متشکل از ۱۵ مقام ارشد پنتاگون کار بر روی آماده کردن یک طرح جامع را آغاز کردند که هدف اصلی آن آماده کردن نیروهای آمریکایی مستقر در بخش های مختلف جهان برای رویارویی احتمالی با تهدید چین است.

 

این طرح در چارچوب تعهد اعلام شده از سوی آمریکا در هفته گذشته برای انتقال همه نیروهای نظامی خود از خاک عراق است، هرچند دو طرف هنوز جدول زمانی مشخصی را برای خروج نیروهای آمریکایی اعلام کرده‌اند، این دومین عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق پس از اشغال این کشور در سال ۲۰۰۳ میلادی است.

 

این تیم ویژه توسط جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تشکیل شده و تیم هدایت کننده آن در وزارت دفاع آمریکا مستقر شده است. هدایت کننده اصلی و واقعی آن وزیر دفاع آمریکا است. الی راتنر رئیس امور سیاسی و نظامی و دستیار ویژه لیود آستین وزیر دفاع آمریکا، هدایت این تیم را زیر نظر وزیر دفاع بر عهده دارد.

 

پیش بینی می شود راتنر طی هفته های آینده گزارشی را به وزیر دفاع و کمیته امنیت ملی ارائه دهد، این گزارش درباره توانایی ها و قابلیت های لازم در صورت رویارویی با چین خواهد بود. این توانایی ها و قابلیت ها شامل راهبرد دفاعی، توانایی پرسنل و تسلیحات برای مدیریت حملات سایبری و فنی خواهد بود.

 

گرچه این گزارش هنوز منتشر نشده است ولی یک منبع آگاه و نزدیک به مذاکرات انجام شده درباره این گزارش تایید کرده است که گزارش مذکور شامل توصیه هایی است که بی شک منجر به انتقال گسترده نیروهای آمریکایی خواهد شد که هم اکنون در پایگاه های نظامی خارج ایالات متحده مستقر شده‌اند.

 

این منبع آگاه که نامش فاش نشده است، افزود: اکنون مذاکرات تفصیلی و عمیقی درباره تاثیر این انتقال گسترده نیروهای نظامی آمریکایی در منطقه خلیج فارس در جریان است.

 

گرچه این مذاکرات هنوز به مرحله تصمیم گیری درباره تعداد و کیفیت نیروهایی که قرار است از خلیج فارس منتقل شوند، نرسیده است ولی مساله‌ای که قطعی است آن است که حضور آمریکا در خلیج فارس قطعا مانند گذشته نخواهد بود. این بحث و جدل قبلا آغاز شده است که آیا انتقال نظامیان آمریکایی از خلیج فارس بر توانایی ارتش ایالات متحده برای حفاظت از منافع این کشور و متحدانش تاثیر خواهد داشت یا نه، آن هم با توجه به ادامه حضور ایران و گروه های نیابتی اش در منطقه.

 

به نظر می رسد عربستان سعودی بیشترین آسیب را از عقب نشینی نیروهای آمریکایی از منطقه متحمل خواهد شد، آن هم به خاطر حضور گسترده نیروهای آمریکایی در خاک این کشور.

 

طی روزهای اخیر، آمریکا خارج کردن بخشی از تجهیزات نظامی سنگین خود از عربستان را آغاز کرده است، از جمله سامانه های موشکی پاتریوت و یک فروند ناو هواپیمابر که همواره در آب‌های عربستان حضور داشته است. مقام های آمریکایی گفته‌اند این اقدام به خاطر لزوم استقرار این تجهیزات در سایر مناطق جهان انجام شده است. کارشناسان می گویند، طی روزهای آینده انتقال تجهیزات نظامی آمریکا گسترده تر خواهد شد، با تمرکز بر حفظ سامانه دفاع ضد موشکی بالستیک تاد.

 

ناظران بر این باورند که بیانیه های مشترک اخیر آمریکا و عراق درباره حضور نیروهای آمریکایی تاییدی بر این واقعیت است که این اقدام آمریکا چیزی فراتر از یک تغییر راهبردی است.

 

نخستین گفت وگوی راهبردی دولت بایدن با عراق اخیرا در شرایطی انجام شده است که گروه های شیعه مورد حمایت ایران تقریبا هر روز راکت هایی را به سوی پایگاه های نظامی شلیک می‌کنند.

 

پنتاگون در واکنش به اخبار مربوط به عقب نشینی نظامیان آمریکایی، اعلام کرد: وزارت دفاع آمریکا نیروهای نظامی خود را بر اساس ماهیت تهدیدات در سراسر جهان، مستقر و منتقل می‌کند.

 

البته کارشناسان بر این باورند که عقب نشینی نیروهای آمریکایی تدریجی خواهد بود و آمریکا حضور مستقیم خود در پایگاه نظامی خلیج فارس و عراق را کاهش خواهد داد. عراق نیز به نوبه خود مسیر خوبی را برای برقراری تعادل در روابطش با آمریکا و ایران انتخاب کرده است.

 

پس از دستور دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا برای ترور سردار قاسم سلیمانی و همراهانش در بغداد و تشدید تنش بین تهران و واشنگتن، دولت عراق نیز رسما خواستار خروج نظامیان آمریکایی در ژانویه ۲۰۲۰ شد.

مقام روس: اعزام ناوهای آمریکا به دریای سیاه وضع را متشنج می‌کند

«یلنا پانینا» عضو کمیسیون امور بین‌المللی دومای روسیه اعلام کرد: اعزام ناوهای آمریکایی به دریای سیاه در حمایت از اوکراین، اوضاع منطقه دونباس را متشنج می‌کند.

ادامه

امریکا, اوکراین, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, خبر, روسیه, شرق اروپا

وزیر امور‌خارجه روسیه با احمقانه‌ خواندن خط مشی واشنگتن در قبال مسکو گفت به هر اقدام غیردوستانه آمریکا پاسخ می‌دهیم

به دنبال انتشار اخباری مبنی بر امکان اخراج دیپلمات‌های روس از آمریکا، “سرگئی لاوروف” وزیر امور خارجه روسیه با احمقانه خواندن خط مشی واشنگتن در قبال مسکو گفت: روسیه به هر اقدام غیردوستانه آمریکا پاسخ می‌دهد.

ادامه

اسیای مرکزی, امریکا, تحریم, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, روسیه, قزاقستان

فرود هواپیمای نظامی آمریکا در اوکراین همزمان با تشدید تنش کی‌یف و مسکو

همزمان با تشدید تنش اوکراین با روسیه، منابع خبری از استقرار یک هواپیمای لجستیکی ارتش آمریکا در غرب اوکراین خبر دادند.

ادامه

امریکا, اوکراین, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, خبر, روسیه, شرق اروپا, ناتو