
جو بایدن امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که با هدف تقویت امنیت منطقهای پس از حمله روسیه به اوکراین، آرایش نظامی نیروهای خود در اروپا را بهبود میبخشد.
جو بایدن امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که با هدف تقویت امنیت منطقهای پس از حمله روسیه به اوکراین، آرایش نظامی نیروهای خود در اروپا را بهبود میبخشد.
نشست ناتو سه شنبه ۲۸ ژوئن (۷ تیر) در مادرید پایتخت اسپانیا برگزار شد. از چشم ناظران، این محصول جنگ سرد قدیم در حال گشودن فصلی جدید از یک «جنگ سرد جدید» است.
وزیر خارجه انگلیس پیشنهاد داده که این کشور باید کمکهای نظامی به تایوان بفرستد؛ این وزیر خارجه در حالیکه دیروز شواهد و مدارکی را به کمیته مجلس عوام ارائه داد، این “اظهارات شوکهکننده” را ایراد کرد.
در تداوم تقابل آمریکا و ناتو با روسیه، مشاور امنیت ملی ایالات متحده از استقرار نظامی بلندمدت در سراسر قاره اروپا خبر داد.
مقامات دولت رئیسجمهور آمریکا اعلام کردند که علی رغم تسلیح اوکراین به تجهیزات پیشرفته نظامی غربی، بعید به نظر میرسد که کییف بتواند سرزمین های از دست رفته را بازپس بگیرد.
اقدامات تنشزای آمریکا در قبال چین و سیاست مهار آن، با دامنزدن به تنشهای جاری به بحرانی بزرگ بدل میشود که هزینههایی نه تنها برای دو طرف بلکه برای کل جهان در پی دارد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای روزنامه “چاینا دیلی”، به نظر میرسد آمریکا در حال افزایش تلاشهای ژئواستراتژیک طولانی مدت خود علیه چین است؛ اقداماتی که می تواند با دامن زدن به تنش های جاری در روابط دو کشور به بحرانی بزرگ بدل شود.
«حسین دلوار» مقاله نویس و استراتژیست بنگلادشی در مقالهای با پرداختن به روابط پکن- واشنگتن نوشت: مقامات آمریکا باید ذهنیت قدیمی دوران مربوط به جنگ سرد را که در آن چین رقیب سیستمی ایالات متحده تلقی می شود، کنار بگذارند، زیرا اساسا درک آمریکا در خصوص تهدید چین درست نیست.
این ناظر سیاسی مستقر در داکا استدلال می کند که سیاست مهار استراتژیکی که واشنگتن در قبال پکن در پیشگرفته عاقلانه نیست و صرفا بر مفهوم منسوخ ژئوپلیتیکی استوار است که براساس آن قدرتهای در حال ظهور باید مهار شوند.
دلوار در ادامه مقاله خود تاکید می کند که آمریکا با در پیش گرفتن چنین سیاستی به آتش یک بحران بزرگ استراتژیک دامن می زند؛ بحرانی که هزینههایی فراتر از انتظار و پیشبینی برای هر دو طرف و جهان در پیش دارد.
به باور این تحلیلگر، چین در حال حاضر دومین اقتصاد بزرگ جهان است و بنابراین تلاشهای واشنگتن برای مهار آن پیامدهای خوبی در پی ندارد.
در ماههای گذشته تنش در روابط آمریکا و چین از یک سو به دلیل حمله نظامی روسیه به اوکراین و مناقشههای مرتبط با تایوان و دریای چینجنوبی و از سوی دیگر به دلیل مسائل مرتبط با منطقه هند-اقیانوسیه و تلاش چین برای امضای توافقنامههای امنیتی با کشورهای کوچک اما راهبردی این منطقه، افزایش یافته است.
سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به انتقاد از موضع این کشور در قبال اوکراین گفت در حالی که واشنگتن به درگیری در اوکراین دامن میزند، پکن در حال ترویج صلح است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، مشهود است که دیگر امکان بازگشت اوکراین به مرزهای سابق وجود ندارد.
پس از انتشار اخباری درباره حمله روسیه به تروریستها در پایگاه «التنف» سوریه، یک روزنامه آمریکایی از احتمال درگیری مستقیم بین نظامیان روسیه و آمریکا خبر داد.
رئیس جمهوری بلاروس ضمن هشدار درباره نفوذ عوامل خرابکار غربی به خاک این کشور در مرز لهستان، از استقرار ۱۰ واحد نظامی در این منطقه خبر داد.