
طبق اعلام یک روزنامه آلمانی، با قطع گاز روسیه ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار آلمانی شغل خود را از دست میدهند.
طبق اعلام یک روزنامه آلمانی، با قطع گاز روسیه ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار آلمانی شغل خود را از دست میدهند.
محاسبات مرکز آمار بیانگر این است که تورم نقطه به نقطه هم برای دهکهای فقیر جامعه بالاتر از دهکهای ثروتمند بالایی است.
نمایش سالانه شورای عالی کار در اسفندماه ۱۴۰۰ و پس از کشوقوس دادنها و امروز و فردا کردنها سرآخر، افزایشی ۵۷٫۴ درصدی دستمزد برای کارگران زیر پوشش سازمان تأمین اجتماعی، شرکتها و کارگاههای خصوصی و افزایشی ۱۰ درصدی دستمزد برای کارمندان دولت و بازنشستگان بههمراه داشت.
«شو گویشیانگ» یکی از سخنگویان دولت منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ ۲۴ ژوئن در کنفرانس خبری آنلاین گفت: شین جیانگ بهشدت «قانون جلوگیری از کار اجبار اویغورِ» ایالات متحده را محکوم و شدیدا با آن مخالفت میکند.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی پالایشگاه چهارمِ مجتمع گازی پارس جنوبی گفت نیروهای پیمانکاری امنیت شغلی ندارند. با حذف پیمانکاران بخشی از مشکلات کارگران از بین میرود.
اعتصاب رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی واحد و خطوط بیآرتی تهران روز سهشنبه ۲۷ اردیبهشت وارد سومین روز خود شد. نیروهای پلیس چند تن را روز گذشته بازداشت کردهاند که هنوز آزاد نشدهاند.
رانندگان و کارگران شرکت اتوبوسرانی واحد از روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت برای مطالبات صنفی خود دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب در روز سهشنبه ۲۷ اردیبهشت (۱۷ مه) نیز ادامه یافته است.
کانال تلگرامی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه خبر داد، با وجود اینکه تمامی مدارس، دانشگاهها و ادارات در روز سهشنبه تعطیل شدهاند، تاثیر اعتصاب رانندگان شرکت واحد در سطح شهر تهران کاملا مشهود است.
در روزهای یکشنبه و دوشنبه نیز گروهی از رانندگان اتوبوسهای بیآرتی تهران در اعتراض به مشکلات معیشتی و اجرا نشدن مصوبه افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران در شهرداری دست به اعتصاب زدند.
بنا بر مصوبه شورای عالی کار، حقوق کارگران در سال ۱۴۰۱ باید دستکم ۵۷ درصد افزایش پیدا کند. فعالان کارگری میگویند با توجه به موج گرانیها در ماههای اخیر، افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران هم در قدرت خرید آنان تاثیر چندانی ندارد؛ با این حال کم نیستند کارگرانی که یا اصلا حقوقشان افزایش نیافته یا مبلغ ناچیزی به آنافزوده شده است. رانندگاناتوبوسهای تهران میگویند شهرداری در سال جدید حقوق آنان را فقط ۱۰ درصد افزایش داده است.
رانندگان معترض روز دوشنبه در جریان برگزاری تجمع اعتراضی خود مقابل ساختمان شرکت واحد اتوبوسرانی، شعارهایی همچون «شهردار بیلیاقت، استعفا، استعفا» سر دادند.
به دنبال درخواست رانندگان، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، میان معترضان رفت اما آب پاکی را روی دست آنان ریخت و گفت که مصوبه ۵۷ درصدی افزایش حقوق مربوط به کارکنان دولت است و کارگران دیگر نهادها مشمول آن نمیشوند. او از برگزاری تجمع اعتراضی رانندگان اتوبوس ابراز تعجب کرد و از آنان خواست «خدماتدهی» را متوقف نکنند.
پس از حضور زاکانی در میان معترضان، خبرگزاریدولتی ایرنا و روزنامه همشهری وابسته به شهرداری تهران در گزارشهای جداگانهای ادعا کردند رانندگان فعالیت خود را از سر گرفتهاند اما گزارشهای میدانی از سطح شهر تهران و ازدحام مسافران در ایستگاههای اتوبوس خلاف این ادعا را اثبات میکند. همچنین به گفته فعالان صنفی، تعدادی از رانندگان معترض پس از حضور شهردار تهران، دستگیر شدهاند.
عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران روز سهشنبه ضمن اشاره به دیدار بینتیجه علیرضا زاکانی، شهردار تهران با نمایندگان معترضان گفته است: «نگاه ما به اعتراضات صنفی، سیاسی و امنیتی نیست و در تمام دنیا گرههای صنفی با گفتگو و تعامل برطرف میشود.»
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز سهشنبه ۲۷ اردیبهشت با انتشار اطلاعیهای در کانال تلگرامی این نهاد گفت که صبح امروز ۱۲ تن از رانندگان سامانه ۶ بازداشت شدند و محمد رمضانی در میان بازداشتشدگان بوده است. روز دوشنبه پلیس حین متفرق کردن کارگران از مقابل اداره مرکزی، وحید فریدونی و خانم اسدی و چند تن دیگر از کارگران را بازداشت کرده است.
گفته میشود رانندگان توقفگاه غرب و سامانه دو، چهار و پنج نیز حاضر به رفتن به خط نشده و با فشار پلیس مجبور به ترک توقفگاه شدهاند.
این اطلاعیه میافزاید، پلیس همچنان با ایجاد رعب و وحشت و بعضا دستگیری و تحت تعقیب قرار دادن کارگران تلاش میکند اعتصاب را بشکند.
گفته میشود، تصمیم شهرداری عوض نشده و حاضر نیست حقوق کارگران را مطابق مصوبه شورایعالی کار افزایش دهد.
از سوی دیگر رانندگان و کارگران بازداشتی روز دوشنبه، هنوز آزاد نشدهاند و عوامل پلیس در سطح توقفگاهها در حال آمد و رفت هستند.
بسیاری از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه با استفاده از یک سیستم مالیاتی دقیق و بهروز تمام خرجهای عمومی کشور را از این طریق تامین میکنند، اما در کشورمان با توجه به اینکه بخش اعظمی از اقتصاد کشور در بخش غیر مولد حضور دارد، مالیاتی نمیدهد و بخش رسمی نیز با فرار مالیاتی گستردهای
به گفتهی حاج یوسیفی برای تحققِ «نه به کار کودک» باید فقر در خانوادههای کودکان کار کاهش یابد چراکه اکثر این کودکان علیرغم میل باطنی خانواده به دلیل فقر به کار مجبور میشوند.
بهرغم وجود منابع طبیعی فراوان و سرمایههای انسانی چشمگیر و کارآ در ایران، مردم کشور ما به دلیل سیاستهای ضدملی جمهوری اسلامی ایران روز به روز با معضلها و چالشهای بیشتری برای گذران زندگی و تأمین معاش روبهرو میشوند.
آیا واقعاً سایر کالاهای اساسی گران نمیشوند؛ درست است که مجوز رسمی در کار نیست یعنی فعلاً در کار نیست اما بازار به همپیوستهای اقتصاد چه حکمی صادر میکند؟