عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هسته‌ای برای آمریکا

گزارش‌ها حاکی از آن است که ۱۸ زیردریایی هسته‌ای این کشور برای تعمیر از رده خارج شده است که به نظر می‌رسد از نظر ژئوپلتیکی عواقب گسترده‌ای برای واشنگتن داشته باشد. به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، کشور آمریکا اولین زیردریایی هسته‌ای جهان را در سال ۱۹۵۴ در کانکتیکات به آب انداخت و از ... عواقب ژئوپلیتیکی از رده خارج شدن ۱۸ زیردریایی هسته‌ای برای آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, ژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, گزارش

خروج مخفیانه آمریکا از یک پایگاه خود در سوریه به دلیل حملات مکرر

منابع رسانه‌ای فاش کردند که به دلیل حملات مکرر اخیر گروه‌های مقاومت، نیرو‌های ارتش آمریکا مخفیانه از یکی از پایگاه‌های خود در سوریه عقب‌نشینی کرده‌اند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ منابع رسانه‌ای اعلام کردند که نیرو‌های آمریکایی چند روز پس از حمله گروه‌های مقاومت در عراق، پایگاه نظامی خود را در روستای «همو» در غرب شهر ... خروج مخفیانه آمریکا از یک پایگاه خود در سوریه به دلیل حملات مکرر

ادامه

آمریکا, تجاوز نظامی, جهان, خاورمیانه, خبر, ژئوپلیتیک, سوریه, عراق

پافشاری بر نظریه‌های نادرستِ خودساخته

نویسندگان بورژوالیبرال مشکل‌‌های موجود در سیستم سرمایه‌داری را اغلب نه با تحلیل خصلت‌های ذاتی آن بلکه با ناپایداری دولت‌های خاص توضیح می‌دهند. آنان به این ترتیب باور کردن به تئوری‌های نادرست‌شان در مطلوب‌تر جلوه دادن سرمایه‌‌داری می‌توانند ادامه دهند، مادام که انتقام جویی سیاسی را دلیلی برای ایجاد فلاکت‌ها نشان می‌دهند. برای نمونه‌، این‌گونه وانمود ... پافشاری بر نظریه‌های نادرستِ خودساخته

ادامه

آلمان, آمریکا, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, اوکراین, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غرب, فاشیسم, مقاله, نئولیبرالیسم

فارن افرز: ارتش آمریکا با بحران نیروی انسانی مواجه است

تارنمای آمریکایی نوشت: عواملی مانند فقر، ضعف روابط بین جامعه و ارتش، فقدان سرمایه گذاری کافی بر روی مسائل تغذیه‌ای و سلامت که باعث افزایش چاقی جوانان شده و بی‌رغبتی آنها برای دفاع از کشور، ارتش آمریکا را با بحران نیروی انسانی مواجه کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای فارن افرز نوشت: ارتش ... فارن افرز: ارتش آمریکا با بحران نیروی انسانی مواجه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, فقر, کودکان, گزارش, ویتنام

فرمان رهبر کره‌شمالی برای حداکثر «آمادگی جنگی» مقابل آمریکا

رهبر کره‌شمالی به ارتش کشورش دستور داده تا «آماده‌سازی جنگی» برای مقابله با «تحرکات ستیزه‌جویانه شدید» ایالات متحده و متحدانش در شبه جزیره کره را تسریع کند. به گزارش ایسنا، خبرگزاری مرکزی کره‌شمالی موسوم به «کی‌سی‌ان‌ای» امروز (پنج‌شنبه) گزارش داد که این اظهارات کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در دومین روز از «نهمین نشست عمومی ... فرمان رهبر کره‌شمالی برای حداکثر «آمادگی جنگی» مقابل آمریکا

ادامه

آمریکا, امپریالیسم, خبر, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, شبه جزیره کره, صلح, کره شمالی

کشورهای اروپایی همکاری‌های نظامی خود را گسترش می‌دهند

کشورهای عضو اتحادیه اروپا در قالب پروژه‌ای موسوم به پسکو، همکاری‌های نظامی خود را گسترش داده و برای تشکیل پروژه ارتش مشترک اروپایی آماده می‌شوند.

 

به نقل از روزنامه “فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ”، کشورهای عضو اتحادیه اروپا همکاری‌های نظامی خود را گسترش می دهند و دراین باره به توافقی دست یافته‌اند.

 

وزرای دفاع و امور خارجه اتحادیه اروپا روز گذشته در دیداری در بروکسل با ۱۷ پروژه جدید در قالب طرحی موسوم به “پسکو” موافقت کردند. در میان این پروژه ها از جمله توسعه سیستم های تسلیحاتی جدید و ایجاد یک مرکز آموزشی برای عوامل و جاسوسان مخفی وجود دارد.

 

آلمان از جمله در یک پروژه که شامل استفاده مشترک از پایگاههای نظامی است مشارکت می کند. آلمان همچنین از پروژه توسعه هواپیماهای بدون سرنشین یورو و هلیکوپتر جدید موسوم به ببر مارک ۳ نیز حمایت می کند.

 

“اورزولا فون در لاین”، وزیر دفاع آلمان در این باره اظهار داشته است که این اولین گام در مسیر ایجاد یک ارتش اروپایی است. به گفته وی بخصوص اروپا باید در تصمیم گیری ها در این راستا سریع تر عمل کند.

 

پروژه همکاری‌های مداوم ساختاری جدید که در زبان انگلیسی Permanent Structured Cooperation (Pesco) نامیده می شود سال گذشته به جریان افتاد تا اتحادیه اروپا به هدف تشکیل یک اتحادیه دفاعی واقعی نزدیکتر شود. هدف این پروژه همچنین این است که اتحادیه اروپا قابل انعطاف تر و از ایالات متحده مستقل تر شود.

 

آلمان سال گذشته مشارکت فشرده در این پروژه اروپایی را اعلام کرده بود. بر این اساس باید تحت رهبری آلمان یک مرکز آموزشی برای مربیان نظامی، یک مرکز تدارکات و یک فرماندهی بهداشتی و پزشکی ساخته شود. همچنین بر اساس این پروژه باید در آینده شرایطی ایجاد شود که اتحادیه اروپا در موارد بحران بتواند نیروهای خود را سریع تر به دیگر کشورها اعزام کند. این مسئله به ویژه برای فرانسه اهمیت دارد.

 

علاوه بر این توافق شده است که آمادگی پرسنل برای مدیریت بحران غیر نظامی افزایش یابد. برای این منظور مجموعه ای از ۲۰۰ افسر پلیس، وکیل و سایر کارشناسان تشکیل خواهد شد که باید بتوانند در عرض ۳۰ روز آماده عملیات شوند.

 

تنها کشورهای اتحادیه اروپا که در پروژه نظامی موسوم به “پسکو” مشارکت نمی‌کنند کشورهای دانمارک، انگلیس و مالت هستند.

تسنیم

انگلیس در کنار امریکا مخالف ایجاد ارتش اروپائی و آن را رقیب ناتو می‌داند

وزیر دفاع انگلیس هشدار داد، تمایل اتحادیه اروپا برای تشکیل یک ارتش اروپایی که رقیب ناتو باشد “ایده‌ای کاملا احمقانه” است و موجب تضعیف صلح و امنیت می‌شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, امریکا, انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا, فرانسه

حمایت وزیر دفاع اسپانیا از ایده ایجاد ارتش اروپایی

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، مارگاریتا روبلز وزیر دفاع اسپانیا گفت: دولت اسپانیا این پیشنهاد را مثبت ارزیابی می‌کند، مانند مسایل دیگر می تواند به تقویت اتحادیه اروپا کمک کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, المان, جهان, خبر, روسیه, فرانسه