رئیس جمهور کلمبیا از قطع همکاری با ناتو خبر داد

گوستاو پترو رئیس جمهور کلمبیا در اظهاراتی با انتقاد از حمایت برخی از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از اسرائیل، از تصمیم کشورش برای قطع همکاری با ناتو خبر داد و تاکید کرد: اگر اعضای ناتو در کنار نسل‌کشی ایستاده‌اند، حضور ما در این ائتلاف چه معنایی دارد؟ به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل ... رئیس جمهور کلمبیا از قطع همکاری با ناتو خبر داد

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اسراییل, اکوادور, برزیل, جهان, خبر, فلسطین, کلمبیا, ناتو, نسل‌کشی, همبستگی

پیروزی نامزد کمونیست در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری شیلی

صدر حزب کمونیست شیلی: “حزب کمونیست در حال گذار از لحظه‌ای تاریخی است و باید تمام توانش را به کار گیرد و از عهدهٔ انجام این وظیفه برآید” ژانت خارا، عضو حزب کمونیست و وزیر کار سابق در دولت گابریل بوریچ، با کسب بیش از ۶۰درصد آرا در انتخابات مقدماتی نامزدهای ائتلاف مترقی در روز ... پیروزی نامزد کمونیست در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری شیلی

ادامه

آمریکای لاتین, بازنشستگان, جهان, حزب کمونیست, شیلی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, همبستگی

رئیس‌جمهوری کلمبیا: بازگشایی زندان «آلکاتراز» جنایتی علیه بشریت است

رئیس‌جمهوری کلمبیا از همتای آمریکایی خود خواست بازداشتگاه موقت مهاجران موسوم به «آلکاتراز تمساح» در ایالت فلوریدا را افتتاح نکند و این اقدام را «جنایتی علیه بشریت» دانست. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، این بازداشتگاه مهاجران را «توهینی فراموش‌نشدنی به ... رئیس‌جمهوری کلمبیا: بازگشایی زندان «آلکاتراز» جنایتی علیه بشریت است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, کلمبیا

رئیس‌جمهوری کوبا: استقلال واقعی هاوانا برای واشنگتن آزاردهنده است

رئیس‌جمهوری کوبا در واکنش به تصمیم آمریکا مبنی بر اعمال تحریم علیه او و دیگر مقام‌های ارشد کوبایی گفت: آنچه ایالات متحده را آزار می‌دهد، استقلال واقعی کوبا است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «میگل دیاز کانل» رئیس‌جمهوری کوبا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: آنچه ایالات متحده ... رئیس‌جمهوری کوبا: استقلال واقعی هاوانا برای واشنگتن آزاردهنده است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, ایران, تحریم, تحلیل, تروریسم, جهان, کوبا

آمریکا رئیس‌جمهور کوبا را تحریم کرد

آمریکا در اقدامی که به تنش‌ها با هاوانا دامن می‌زند، رئیس‌جمهور کوبا را مشمول تحریم‌های صدور ویزا قرار داد. به گزارش ایسنا، ایالات متحده محدودیت‌های ویزایی علیه «میگل دیاز-کانل» رئیس‌جمهور کوبا اعمال و هاوانا را به نقض حقوق بشر متهم کرده است. همچنین «آلوارو لوپز میرا» وزیر دفاع کوبا و «لازارو آلبرتو آلوارز کاساس» وزیر ... آمریکا رئیس‌جمهور کوبا را تحریم کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, امپریالیسم, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, روسیه, کمونیسم, کوبا, همبستگی, ونزوئلا

روسیه به خطرات استقرار ناوهای آمریکایی در مسیر نفتکش ایران هشدار داد

معاون نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل متحد به واشنگتن هشدار داد خطرات ناشی از حوادث را هنگام استقرار ناوهای خود در منطقه‌ای که نفتکش‌های ایران در نزدیکی ونزوئلا فعالیت‌های قانونی دارند، کاملا درک کند.

 

دیمیتری پولیانسکی عصر چهارشنبه در نشست شورای امنیت که به صورت مجازی و با موضوع ونزوئلا برگزار شد، افزود: وضعیتی که امروز پیرامون ونزوئلا با آن روبرو هستیم، نه در داخل کشور بلکه حوادث اخیر نقض حاکمیت ونزوئلا توسط عوامل خارجی است که تهدید مستقیم برای صلح این کشور و همچنین امنیت منطقه‌ای محسوب می‌شود.

 

وی، این وضعیت را نقض آشکار منشور سازمان ملل دانست و گفت: در روزهای نخست ماه مه ، یک گروه مسلح حداقل ۶۰ نفره از طریق کلمبیا و با کشتی وارد خاک ونزوئلا شدند. ۴۷ نفر از آنها دستگیر شدند که ۲ شهروند آمریکا هم جزو آنها بودند.

 

معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد یادآور شد: این ۲ نفر اعتراف کردند که ماموریت آنها آموزش نیروها در کلمبیا برای عملیات نظامی در ونزوئلا و کنترل فرودگاه برای انتقال امن رئیس جمهوری نیکلاس مادورو به ایالات متحده بوده است.

 

پولیانسکی با طرح این پرسش که نقش کلمبیا در این ماجرا چه بوده است، اظهار کرد: تصور اینکه این عملیات مخفی بدون آگاهی آنها انجام شده باشد، دشوار است.

 

وی با اشاره به ادعای مقامات آمریکایی که منکر نقش خود در این ماجرا شده‌اند، اضافه کرد: دوست داریم به آنها اعتماد کنیم اما توضیح نمی دهند که طبق این قرارداد، دو شهروند آمریکایی قصد داشتند رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا را گروگان گرفته و به ایالات متحده ببرند.

 

سفیر روسیه در سازمان ملل متحد ادامه داد: می‌توانم بپرسم به چه منظور؟ و چگونه با پیام‌های «نوع همه گزینه ها از روی میز است» از جمله اعلام مبلغ ۱۵ میلیون دلار پاداش برای دستگیری رئیس جمهوری مادورو از سوی دولت ایالات متحده ارتباط دارد؟ چه کس دیگری می تواند پشت این ماجراجویی مزدورانه باشد؟

 

پولیانسکی با بیان اینکه واقعیت‌ها در نامه ۲۳ اردیبهشت نمایندگی دائم ونزوئلا به طور کامل مشهود است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه تهاجم، توسط نیروهای مسلح ونزوئلا خنثی شد. در نتیجه، تعداد قابل توجهی سلاح‌های آتش‌بار کشف شد که از جمله آنها می‌توان به کالیبر بالا اشاره کرد. همه اینها برای ایجاد هرج و مرج داخلی و گرفتن زیرساخت‌های مهم و نهادهای دولتی مورد استفاده قرار گرفت. این یک عمل متجاوزانه است و باید محکوم شود.

 

وی با ابراز تاسف از اینکه آمریکا مطابق با دکترین مونرو کل آمریکای جنوبی را به عنوان “حیاط خلوت” خود می‌بیند، گفت: امروز ونزوئلا در منوی ایالات متحده قرار دارد و همکاران آمریکایی ما حتی این تلاش‌ها را انکار نمی‌کنند.

 

معاون نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل متحد افزود: می‌خواهیم امروز بپرسیم که هدف واقعی رژه نیروی دریایی آمریکا در کارائیب چیست؟ آیا مزدوران بیشتری در ونزوئلا “روی زمین” وجود دارند؟ چه کسی مسئول حمله به زیرساخت های مهم ونزوئلا از جمله شبکه‌های برق است؟

 

پولیانسکی ادامه داد: ما همچنین امیدواریم که واشنگتن هنگام استقرار ناوهای خود در منطقه‌ای که تانکرهای نفتی ایران درگیر فعالیت‌های قانونی در نزدیکی ونزوئلا هستند، خطرات ناشی از حوادث را کاملا درک کند.

 

وی خطاب به اعضای اروپایی شورای امنیت هم گفت: نقش رئیس جمهوری دغل‌بازی که ۲ سال پیش عجولانه از او حمایت کردید، در این تلاش برای کودتا چیست که این چنین مشهود شده است؟ چگونه مقامات مشروع ونزوئلا می‌توانند پس از این با وی وارد مذاکره شوند؟

 

این دیپلمات ارشد روسیه در سازمان ملل متحد افزود: ما از کلیه مشارکت‌کنندگان در بحث امروز می‌خواهیم که به طور واضح حمله به قلمرو حاکمیتی ونزوئلا را محکوم کنند. وقت آن است که همه ما به نفع حق ونزوئلایی‌ها برای حل اختلافات سیاسی خودشان از جمله حق انتخاب رهبران خود مطابق با قانون اساسی کشور صحبت کنیم.

 

پولیانسکی در ادامه این اظهارات پیش نویس بیانیه ریاستی شورای امنیت را در این زمینه ارائه داد که در آن آمده بود: اعضای شورای امنیت درباره آخرین تحولات داخل و اطراف جمهوری بولیواری ونزوئلا را مورد بحث قرار داد.

 

در این بیانیه افزوده شده بود: اعضای شورای امنیت استفاده یا تهدید به استفاده از نیروی نظامی را همانگونه که در منشور ملل متحد تصریح شده است، رد کردند و قطعنامه‌های مربوط به محکومیت تروریسم در همه اشکال و جلوه‌های آن و استفاده از مزدوران را بار دیگر تایید می‌کند.

 

پیش‌نویس پیشنهادی روسیه تاکید می‌کرد: اعضای شورای امنیت مطابق فصل ششم منشور ملل متحد، خواستار حل وضعیت فعلی ونزوئلا از طریق گفت‌وگوی صلح‌آمیز و سیاسی ونزوئلایی‌ها بدون دخالت خارجی و در چارچوب قانون اساسی ملی و احترام کامل به حاکیمت و تمامیت ارضی ونزوئلا است.

 

این پیش‌نویس بیانیه ریاستی، در همان ابتدا مورد مخالفت جدی آمریکا قرار گرفت.

وال استریت ژورنال؛ تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران برای توقف فروش نفت به ونزوئلا صورت گرفته است

روزنامه وال استریت ژورنال افشا کرد که تحریم‌های جدید آمریکا علیه برخی از نهادها و مقامات ایران به امید توقف روند فروش نفت این کشور به ونزوئلا بوده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای لاتین, ایران, تحریم, جهان, خبر, سازمان ملل