بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

اقتصاددانان: خطر ورود به عصر رکود در آمریکا و اروپا افزایش یافته است

روزنامه فایننشال تایمز به نقل از اقتصاددانان نوشت: با افزایش تورم و کمبود منابع انرژی، خطر ورود اقتصاد آمریکا و اروپا به رکود به شدت افزایش یافته است.

 

به گزارش ایرنا، فایننشال تایمز نوشت: با افزایش نگرانی ها درباره تامین گاز اروپا در زمستان آینده و تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای افزایش نرخ بهره جهت مقابله با تورم فزاینده، اقتصاددانان جهان دیگر به آینده اقتصاد غرب خوش بین نیستند.

 

این روزنامه به نقل از هولگر اشمیدینگ، اقتصاددان ارشد در بانک برنبرگ، نوشت: موازنه اقتصادی سال آینده در اروپا و آمریکا به نفع انقباض اقتصادی است و شاهدیم که چیزی که قبلا یک خطر محسوب می شد اکنون به اساس امور تبدیل شده است.

 

موسسه اقتصادی گلدمن ساکس، خطر ورود آمریکا به رکود را از ۱۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش داد و تا ۴۸ درصد احتمال ورود به رکود در ۲ سال آینده را پیش بینی کرد.

 

مارک زندی اقتصاددان ارشد موسسه تحلیلی مودی نیز گفت: خطر ورود آمریکا به رکود در ۱۲ ماه آینده حدود ۴۰ درصد خواهد بود و در ۲۴ ماه آینده می تواند اوضاع بدتر از این هم بشود.

 

وی خاطرنشان کرد: شرایط برای اروپا حتی بدتر از آمریکا خواهد بود.

 

همچنین، پیتر هوپر مقام سابق بانک مرکزی آمریکا نیز گفت: چشم انداز تورم آمریکا خوب به نظر نمی‌رسد.

 

نیل شیرینگ اقتصاددان ارشد موسسه کپیتال اکونومیک نیز گفت: به خاطر افزایش بی‌سابقه تورم، هزینه های زندگی و کمبود گاز، حوزه یورو نیز مثل آمریکا و انگلیس، با خطر رکود مواجه است.

 

مارتین وولبرگ اقتصاددان ارشد موسسه جنرالی ایتالیا نیز معتقد است: در صورت قطع شدن کامل گاز اروپا توسط روسیه، ورود حوزه یورو به رکود بسیار محتمل است و اقتصاد آلمان به طور ویژه آسیب جدی خواهد دید.

 

شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین، اقتصاد غرب را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. باتوجه به اینکه کی یف و مسکو از تامین کنندگان بزرگ انرژی و مواد غذایی در جهان هستند، از زمان شروع جنگ، تورم در اروپا و آمریکا فزاینده بوده و کشورهای غربی با کمبود نفت، گاز و مواد غذایی مواجه هستند.

 

رئیس‌جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه(دوم اسفندماه) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

 

وی سه روز پس از آن در روز پنجشنبه ۵ اسفند آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام‌کرد و روابط پرتنش مسکو-‌کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضع‌ داد.

 

درگیری‌ها در اوکراین و نیز واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.

آمریکا، ژاپن، استرالیا، نیوزیلند و انگلیس گروه پاسیفیک تشکیل دادند

کاخ سفید اعلام کرد، آمریکا به همراه نیوزیلند، ژاپن، استرالیا و انگلیس گروهی غیررسمی را با هدف تقویت روابط دیپماتیک و اقتصادی با کشورهای جزیره‌ای پاسیفیک تشکیل داده‌اند.

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, امریکا, انگلستان, جنگ سرد, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا, نیوزلند

۶۳ میلیارد دلار یارانه پنهان در جیب کارخانه‌داران بزرگ، کمک به گسترش فاصله طبقاتی است

ارائه یارانه‌های پنهان در این سال‌ها تنها به سود قشر مرفه و کارخانه‌های عظیم بوده و باعث گسترش فاصله طبقاتی و تضعیف سبد هزینه خانوارهای کم‌درآمد و مزدبگیر شده است.  

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, عدالت اجتماعی, فساد, کارگری, گزارش

کمک نظامی ۶ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین از آغاز جنگ

گزارشگر و تحلیلگر نظامی و امنیتی نشریه آمریکایی «فارن پالیسی» با ارائه آمار، مجموع کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین از آغاز عملیات نظامی روسیه در این کشور را بیش از شش میلیارد دلار اعلام کرد.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, بلاروس, جنگ سرد, حقوق بشر, دونتسک, روسیه, شرق اروپا, لوگانسک

وزیر دفاع سابق آمریکا؛ چین قادر است بدون حمله نظامی تایوان را به زانو در آورد

رابرت گیتس وزیر دفاع سابق آمریکا در اظهار نظری عنوان کرد، پکن بدون نیاز به حمله نظامی به تایوان قادر است این کشور را به زانو در آورد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا