خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
تلاش کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای حذف دلار
«میخائیل یودوکیموف» از مسئولان وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا در صدد حذف دلار از مبادلات تجاری خود هستند.
به گزارش المیادین، این مقام اعلام کرد: «از این پس در فرآیند داد و ستد، برای استفاده گستردهتر از ارزهای ملی و حذف دلار آمریکا توجه بیشتری صورت خواهد گرفت. حتی قبل از تحریمهای اخیر نیز، سهم ارزهای ملی در مبادلات تجاری بیش از ۷۰ درصد بود».
گفتنی است اتحادیهٔ اوراسیا یک اتحادیهٔ اقتصادی میاندولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است که در سال ۲۰۱۴ تشکیل شده است.
روسیه از سال ۲۰۱۴ در تلاش است تا از وابستگی به دلار بکاهد. خردادماه امسال نیز با ادامه تحریمهای واشنگتن علیه مسکو، روسیه دلار آمریکا را از صندوق ثروت ملی خود حذف کرد. مسکو ضمن حذف دلار از داراییهای ملی، یوان، یورو و طلا را جایگزین آن کرد. تحلیلگران حوزه اقتصاد پس از اعلام این خبر نوشتند پیام این اقدام آن است که «ما به آمریکا نیازی نداریم، ما نیازی به معامله با دلار نداریم و در برابر تحریمهای بیشتر آمریکا آسیب ناپذیر هستیم».
افزون بر این، رئیس جمهور روسیه اخیرا اعلام کرده است از این پس گاز را تنها در ازای «روبل» با کشورهای «غیر دوست» مبادله خواهد کرد. اقدامی که تا کنون با مقاومت مقامات اروپایی مواجه شده است. هرچند گفته میشود برخی کشورهای اتحادیه اروپا از جمله مجارستان، به دلیل وابستگی زیاد به گاز روسیه، در حال بررسی این پیشنهاد هستند.
وخامت وضعیت زندگی زحمتکشان و تشدید تضادهای طبقاتی
تشدید بحران ژرف اجتماعیاقتصادی و تضادهای طبقاتی در جامعه زائیدۀ خاستگاه طبقاتی و سیاستهای خانمانسوز جمهوری اسلامی ایران است.
مخالفت اتریش، آلمان و مجارستان با تحریم گاز روسیه
صدراعظم اتریش اعلام کرده استقلال از گاز روسیه در حال حاضر ممکن نیست و برخی کشورهای اتحادیه اروپا با تحریم گازی روسیه مخالف هستند.
فوربز: ایران در معامله با آمریکا «مشابه معامله با بریتانیا» هفت میلیارد دلار دریافت میکند
رسانههای ایران ادعا میکنند که دولت بایدن حاضر شده در ازای آزادی سه شهروند ایرانی-آمریکایی هفت میلیارد دلار به ایران بدهد
مبادلات هند با روسیه، استراتژی انرژی بایدن را «بیاثر» کرده است
وبگاه «اویلپرایس» در مقالهای به بررسی استراتژی انرژی دولت جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده در قبال روسیه بابت حمله این کشور به اوکراین پرداخته و متذکر شده است که «عدم همراهی هند» با آمریکا باعث بیاثر شدن راهبرد بایدن شده است.