چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

آمریکا، اروپا را درهم شکست

اروپا به یک رعیت کامل تبدیل شده است. به گزارش اسپوتنیک، والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روسیه به اسپوتنیک گفت که آمریکایی‌ها اروپا را درهم شکستند و آن را دست نشانده خود کردند، آنها به سادگی اروپایی‌ها را “سرکوب” کردند. وی در ادامه افزود: «آمریکایی‌ها به سادگی اروپا را زیر پا گذاشتند. آن را به ... آمریکا، اروپا را درهم شکست

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, تحلیل, جهان, روسیه

کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

رئیس موسسه کریبروم روسیه با اشاره به موفقیت بریکس در پیاده سازی ارز دیجیتال خود، این گروه را در برابر استعمار دیجیتال مقاوم دانست. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایگور آشمانوف، رئیس موسسه کریبروم و عضو شورای حقوق بشر روسیه تاس گفت که کشور‌های عضو بریکس قادر خواهند بود مشترکاً در برابر استعمار ارزدیجیتال مقاومت کنند. ... کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

ادامه

استعمار, اقتصادی, تحلیل, جهان, خبر, روسیه

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

بر اساس پیش‌بینی «بلومبرگ»، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت، به طوری که سهم چین از مجموع کشورهای G7 فراتر رفته و تقریباً دو برابر ایالات متحده خواهد بود. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ محاسبات بلومبرگ در این هفته بر اساس آخرین داده‌های پیش‌بینی اقتصادی «صندوق بین‌المللی ... بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان

سی ان ان: آمریکا شاید بزرگترین سلاح خود را از دست بدهد

شبکه خبری سی ان ان در یک تحلیل اقتصادی گزارش داد که دلار آمریکا به عنوان بزرگترین سلاح این کشور پس از ۸۰ سال سلطه در بازار ارز جهانی، ممکن است وضعیت ارز ذخیره جهانی خود را از دست بدهد.

 

به گزارش ایرنا، سی ان ان در گزارشی با ذکر مقدمه‌ای از وضعیت تسلط دلار در بازار جهانی ارز نوشت: ایالات متحده ممکن است قدرتمندترین ارتش جهان را داشته باشد، اما دلار بزرگترین سلاح آن است. اکنون پس از نزدیک به ۸۰ سال تسلط دلار در بازار ارز، واشنگتن ممکن است در خطر از دست دادن وضعیت ارز ذخیره جهانی خود باشد.

 

به نوشته تارنمای این شبکه آمریکایی، حدود ۶۰ درصد از ۱۲.۸ تریلیون دلار ذخایر ارزی جهانی در حال حاضر به دلار نگهداری می شود. از آنجایی که بدهی دولت آمریکا با پشتیبانی واحد پولی این کشور همراه است، نرخ بهره برای آنها پایین تر حساب می شود. ایالات متحده می‌تواند از کشورهای دیگر به واحد پول خود وام بگیرد و همچنین کسب‌وکارهای آمریکایی می‌توانند بدون نیاز به پرداخت هزینه تبدیل ارز، معاملات بین‌المللی را به دلار انجام دهند.

 

مهم‌تر از همه اینکه در شرایط پیچیده واشنگتن می‌تواند دسترسی دلار به بانک‌های مرکزی در سراسر جهان را قطع کند و اقتصاد آن‌ها را منزوی کند. راغورام راجان رییس سابق بانک مرکزی هند این قدرت را یک نوع “سلاح اقتصادی کشتار جمعی” می نامد. آمریکا در ماه فوریه پس از حمله روسیه به اوکراین با مسدود کردن ۶۳۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی مسکو که متعاقبا کاهش ارزش روبل را در پی داشت، از این سلاح علیه مسکو استفاده کرد.

 

سی ان ان در نتیجه گیری از استفاده دلار به عنوان یک سلاح نوشت: وقتی از سلاح کشتار جمعی، حتی از نوع اقتصادی آن استفاده می‌شود، مردم دچار وحشت می‌شوند. سایر کشورها برای جلوگیری از ابتلا به سرنوشتی همانند روسیه، سرمایه گذاری های خود را از دلار آمریکا به ارزهای دیگر تنوع می بخشند و در اینجاست که وضعیت ذخیره ارزی آمریکا ممکن است با مشکل مواجه شود.

 

مایکل هارتنت استراتژیست بانکی آمریکا گفت که تبدیل کردن دلار به یک سلاح می تواند منجر به تنزل جایگاه دلار شود. او افزود که “بالکانیزه شدن سیستم های مالی جهانی” نقش آمریکا به عنوان ارز ذخیره را از بین می‌برد.

 

یک مقاله تحقیقاتی جدید توسط صندوق بین‌المللی پول نشان می دهد که تقریباً همزمان با آغاز مبارزه ایالات متحده با تروریسم و تحریم‌های ضد تروریسم، سهم دلار از ذخایر بین‌المللی در دو دهه گذشته کاهش یافته است. از آن زمان یک چهارم ذخایر از دلار به یوان چین تغییر کرده و سه چهارم دیگر به ارزهای کشورهای کوچکتر انتقال یافته است.

 

سرکان ارسلانالپ و چیما سیمپسون-بل هر دو از صندوق بین‌المللی پول و بری آیچنگرین از دانشگاه کالیفرنیا برکلی هشدار دادند که این مشاهدات نشانه‌هایی از چگونگی تکامل نظام بین‌الملل در آینده ارائه می‌دهند. روسیه و چین نیز امیدوارند که مدیریت تکامل نظام بین المللی را در دست بگیرند.

 

ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه روز پنجشنبه تهدید کرد که صادرات گاز به کشورهایی که در بانک‌های روسی حساب باز نمی‌کنند یا هزینه را به روبل پرداخت نمی‌کنند، پایان خواهد داد. اتحادیه اروپا حدود ۴۰ درصد گاز و ۳۰ درصد نفت خود را بدون داشتن جایگزین از روسیه تامین می کند. در همین حال، عربستان سعودی در حال مذاکره با پکن برای پذیرش یوان به جای دلار برای فروش نفت به چین است.

 

شبکه خبری سی ان ان با طرح این سوال که آیا دلار در شرف سقوط است؟ نوشت: اگر دو سال گذشته چیزی به ما آموخته باشد این است که هیچ چیزی غیرممکن نیست. با اینحال احتمال از دست دادن این امتیاز گزاف از چنگ ایالات متحده بعید به نظر می رسد. چین سال‌هاست یوان را مورد استفاده قرار داده اما تنها حدود ۳ درصد (در ماه دسامبر  ۲/ ۳ درصد) از معاملات جهانی با این ارز انجام می‌شود که در مقایسه با ۴۰ درصد ( از ۵/ ۴۰ درصدی که در ماه دسامبر ثبت شده بود در ماه ژانویه به ۹/ ۳۹ درصد کاهش یافت) برای دلار اندک است (طبق گزارش‌ها، معاملات انجام شده به یوآن طی سه ماه گذشته افزایش یافته، چرا که صندوق‌های بین‌المللی دارایی‌‌های اوراق قرضه دولتی چین را افزایش داده است و سهم آنها را به بالاترین رقم رسانده‌‌اند. علاوه بر این، شرکت گازپروم نفت، تولیدکننده گاز روسیه نیز اعلام کرد که قصد دارد یوآن را به جای دلار آمریکا به عنوان روش پرداخت سوخت هواپیماهای روسی در فرودگاه‌های چین بپذیرد که این امر ارزش پول چین را تقویت کرد) .

 

با اینحال یک کارشناس اقتصادی آمریکایی به شبکه سی ان ان گفت که ایالات متحده در حال حاضر با مشکل تورمی دست و پنجه نرم می‌کند که مانند آن در ۴۰ سال گذشته بی سابقه بوده، بنابراین زمان آن رسیده است که به دارایی های واقعی به عنوان پوششی بر روی تورم نگاه کنیم. این به معنای سرمایه گذاری در کالاها، املاک، زمین، تجهیزات و منابع طبیعی است.

 

در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ شاخص های اصلی سهام بدترین عملکرد خود را در دو سال اخیر نشان دادند. تورم فزاینده، حمله روسیه به اوکراین و سرعت بخشیدن به طرح افزایش نرخ ذخیره فدرال، یک سری چالش‌های منحصر به فرد را برای سرمایه گذاران ایجاد کرده است. تهاجم روسیه به اوکراین بازارهای سراسر جهان را شوکه کرده است و از طرفی ناآرامی های ژئوپلیتیکی در بازارهای انرژی و حتی مسائل مربوط به امنیت غذایی موج می زند.

گاردین؛ عربستان و امارات، بایدن را نادیده می‌گیرند

“هم زمان با اینکه جو بایدن برای باز کردن ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده اقداماتی انجام داد، دو تن از متحدان بزرگ او در حوزه تولید نفت، مخازن خود را بسته نگه‌ داشته‌اند.

ادامه

اسراییل, اقتصادی, امارات, امریکا, انگلستان, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, عربستان سعودی

چین؛ با تجارت عادی با روسیه، به اقتصاد جهانی کمک می‌کنیم

یک روز پس از آنکه اتحادیه اروپا، چین را از کمک به روسیه در فرار از تحریم‌ها بر حذر داشت، امروز (شنبه) یک دیپلمات ارشد چینی گفت، پکن تعمدا تلاش نمی‌کند تا در دور زدن تحریم‌ها به روسیه کمک کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایران, بلژیک, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا