کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران

جمعی از کارگران، بازنشستگان تامین اجتماعی و حقوق‌دانان کشور در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسعود پزشکیان -که امکان امضای عمومی دارد- نسبت به تصمیم دولت و مجلس در واگذاری بانک رفاه اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، جمعی از بازنشستگان، فعالان کارگری و حقوق‌دانان حوزه کار و تامین اجتماعی، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور ... کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران

ادامه

ایران, بازنشستگان, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر

اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

اعتصاب سراسری کامیون‌داران که از روز ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شده، در سومین هفته اعتصاب به یکی از گسترده‌ترین حرکت‌های اعتراضی در بیش از ۱۶۰ شهر در تمام استان‌های کشور تبدیل شده است. کامیون‌داران و رانندگان کامیون به سیاست‌‌های ویرانگر، ضد مردمی، و بحران‌زای رژیم ولی فقیه که شرایط کار و زندگی را برای آنان ... اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

ادامه

استبداد, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر, رانندگان, زحمتکشان, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فرهنگیان, کودکان, معیشت, همبستگی

یورش همه‌جانبه به حقوق و منافع کارگران و زحمتکشان باعث وخیم‌تر شدن معیشت آنان گردیده ‌است!

اجرای دستورهای خامنه‌ای و معافیتِ مالیاتی دادن به نزدیک به ۴۰ درصد اقتصاد کشور، دریافت نکردنِ مالیات از کل درآمد گروه‌های دلال، بخش‌های زیرزمینی اقتصاد، اقتصادِ سیاه و قاچاق و فعالان بازارهای غیررسمی، و اجرای “برنامه هفتم توسعهٔ ملی” فقط بخشی از عملکرد ضدمردمی حاکمیت در تحمیل فقر به بخشی قابل توجه از زحمتکشان کشور ... یورش همه‌جانبه به حقوق و منافع کارگران و زحمتکشان باعث وخیم‌تر شدن معیشت آنان گردیده ‌است!

ادامه

ایران, بازنشستگی, تحلیل, خصوصی‌سازی, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, غارتگری, فرانسه, فقر, معیشت

حسین اکبری: سرمایه بین‌النسلی کارگران را به مسلخ خصوصی‌سازی نبرید

حسین اکبری گفت: دولت‌ها نباید به دارایی‌های تاریخی طبقه کارگر دست‌درازی کنند یا آن‌ها را برای سودجویی بیشتر به سرمایه‌داران واگذار نمایند. «حسین اکبری» فعال کارگری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: این روزها دغدغه کارگران و بازنشستگان اقدامی‌ست که در دستور کار دولت درباره وضعیت مالکیت بانک رفاه کارگران قرار دارد. مصوبه مجلس ... حسین اکبری: سرمایه بین‌النسلی کارگران را به مسلخ خصوصی‌سازی نبرید

ادامه

ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, نئولیبرالیسم

وضعیت فقرآمیز معیشت زحمتکشان و غارت اندوخته‌های‌شان در تأمین اجتماعی

در بیش از سه دههٔ اخیر که خامنه‌ای رهبری نظام چپاولگر حاکم را به‌عهده داشته و غارتگری هزاران پیمانکار و دلال مفت‌خورِ پایگاهِ طبقاتی‌اش را به میلیون‌ها زحمتکش کشور در تمام بخش‌های تولیدی و خدماتی تحمیل و معیشت، امنیت شغلی، و ایمنی آنان را نابود کرده است، ۲۰ اردیبهشت‌ماه امسال در به‌اصطلاح دیدار با کارگران ... وضعیت فقرآمیز معیشت زحمتکشان و غارت اندوخته‌های‌شان در تأمین اجتماعی

ادامه

آزادی, امنیت شغلی, بازنشستگان, خصوصی‌سازی, درمان, دستمزد, زحمتکشان, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, معیشت

مبارزهٔ متشکل رمز کامیابی بازنشستگان است!

بازنشستگان زحمتکش کشورمان به مبارزه به‌خاطر کسب حقوق‌شان ادامه می‌دهند.

 

در شرایطی که خط فقر در کشورمان ۱۴ میلیون تومان در ماه است، دستمزد کارگران با تمام مزایا و هم مستمری اکثر بازنشستگان حدود ۴ میلیون تومان در ماه است. بازنشستگان با تأکید بر وجود تورمی ۴۵ درصدی و “افزایش بیش از ۶۵ درصدی قیمت مواد خوراکی”، در فراخوان‌شان اعلام کردند: “بالغ بر ۷۰۰ هزار نفر از ما حتی حداقل‌بگیر هم نیستیم.” بازنشستگان با تأیید شعار “تنها کف خیابون، به‌دست میاد حقوقمون!” و محکوم کردن “چپاول صندوق‌ها توسط دولت” و تأکید بر آن، “همسان‌سازی واقعی و کامل” حقوق و عیدی‌ای به‌میزان “حداقل دو ماه حقوق” را مهم‌ترین خواسته‌های‌شان در فراخوان عنوان کردند.

 

بازنشستگان از تیرماه ۱۳۹۹ هم‌زمان با سقوط شدید ارزش پول ملی و افزایش لگام‌گسیخته تورم در سه سال اخیر، مبارزه‌ای تحسین‌برانگیز به‌منظور افزایش مستمری و دستیابی به حق مسلم‌شان برای درمان رایگان به‌پیش برده‌اند. مهم‌ترین خواسته‌های بازنشستگان در تجمع سراسری ۲۴ بهمن‌‌ماه عبارت بودند از: اجرای کامل همسان‌سازی، عیدی‌ای به‌میزان دو برابر حقوق، تعیین حقوق بر مبنای تورم و هزینه‌های واقعی خانوار، درمان رایگان، توقف طرح دوفوریتی حذف ماده ۵۰ سازمان تأمین اجتماعی، پرداخت بدهی هنگفت رژیم به سازمان تأمین اجتماعی، و آزادی زندانیان سیاسی.

 

علاوه بر تحمیل هزینه‌های هنگفت طرح‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی و غارت اموال کارگران در این سازمان از سوی مدیران تحمیل شده به سازمان در سه دهه اخیر، بدهی واقعی دولت به سازمان تأمین اجتماعی مبلغ “یک تریلیون و ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است” [بنا بر گزارش ۲۴ آذرماه ۱۴۰۰ ایلنا]. به‌رغم تصویب اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه و تأکید بر پرداخت بدهی کلان دولت به سازمان تأمین اجتماعی تا پایان برنامه، هدف رژیم ولایی پرداخت نکردن بدهی‌اش به سازمان تأمین اجتماعی است. اگر دستمزد کارگران و مستمری بازنشستگان بر اساس نرخ واقعی سبد معیشت تعیین می‌شد، نیازی به اجرای به‌اصطلاح همسان‌سازی نمی‌بود. اما بعد از ماه‌ها اعتراض‌های گسترده بازنشستگان، دولت روحانی به اجرای ناقص همسان‌سازی- متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان در تابستان ۱۳۹۹ مجبور شد. بازنشستگان در ادامه اعتراض‌های‌شان، تصویب دائمی شدن همسان‌سازی در مجلس را خواستار شدند و دولت روحانی لایحه‌ای به مجلس ارائه کرد. اما بعد از ماه‌ها معطل ماندن این لایحه در مجلس، دولت جدید با امضای شخص رئیسی و با اعلام اینکه قصد دارد لایحه‌ای جدید به مجلس ارائه دهد، روز هفتم بهمن‌ماه دولت سیزدهم لایحه دولت روحانی را از مجلس پس گرفت. رئیس کمیسیون تلفیق روز ۲۷ بهمن‌‌ماه مشابه ترفندی که مجلس و دولت در رابطه با اجرای رتبه‌بندی معلمان به‌کار گرفته‌اند، در مورد بازپس گرفتن لایحه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان توسط دولت و به‌اصطلاح نیت مجلس برای اجرای همسان‌سازی، گفت: “دولت اراده‌ای برای تحقق این امر مهم ندارد” و روز ۳۰ بهمن‌ماه نماینده ساری نیز گفت: “عدم اطلاع‌رسانی درخصوص علت این امر جای سؤال است.” بازنشستگان صندوق فولاد در اعتراض به نحوه اجرای همسان‌سازی حقوق خود و تبعیض میان بازنشستگان مقابل صندوق فولاد روز اول اسفندماه تجمع کردند.

 

متعاقب مبارزات ماه‌های اخیر بازنشستگان برای دائمی کردن همسان‌سازی و تصویب ۹۰ هزار میلیارد تومان به‌صورت واگذاری سهام به‌عنوان بخشی از مطالبات تأمین اجتماعی در کمیسیون تلفیق بودجه، معاون دبیرکل خانه کارگر روز ۳ بهمن‌ماه با اشاره به اینکه “برخی اقشار و گروه‌های معترض، با نام اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری اقدام به نشر فراخوان تجمع در سطح کشور نموده‌اند” و با تأکید کردن بر انجام “مذاکره و رایزنی با اعضای محترم و فهیم کمیسیون تلفیق”، گفت: “با توجه به حصول نتایج دلخواه، اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، تا اطلاع ثانوی قصد برگزاری هیچ‌گونه تجمع و گردهمایی در سطح کشور نخواهد داشت.” دبیرکل خانه کارگر بعداً و در برابر نارضایتی بازنشستگان و فشار آنان با دروغ‌پردازی کوشید تشکل‌های زرد حکومتی به‌ویژه خانه کارگر را از حامیان حقوق بازنشستگان بداند. همان‌طور که بازنشستگان تأکید می‌کنند: “درد مشترک فریاد مشترک می‌طلبد”، مبارزهٔ مشترک ده‌ها تشکل مستقل، اتحاد عمل فراگیر، تنها راه دستیابی به مستمری بالای خط فقر و درمان رایگان خواهد بود.

ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»

مرکز پژوهش‌های مجلس؛ ۷ دهک درآمدی در ایران دچار سوء تغذیه هستند

فقر کنونی نتیجه سیاست‌های غلطی است که طی زمان‌های طولانی به وجود آمده اما ابراهیم رئیسی می‌خواهد این امر به صورت عاجل و در طی دو هفته رفع شود، امری که به نظر غیر علمی بوده و تا حدی خیالی به نظر می‌رسد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, گزارش, معلمان

تاوان چالش‌ها و مشکلات، ناشی از سوءمدیریت مسئولان را مردم به ویژه دهک‌های پایین جامعه می‌دهند

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته شهرستان تهران گفت: هر دولتی که روی کار آمده، دولت قبلی را تخریب و از سوءمدیریت آن انتقاد کرده، اما در عمل، خودش هیچ گرهی از مشکلات باز نکرده و نتوانسته به چالش‌ها پایان دهد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری