بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

طرح‌های اتحادیه اروپا برای رقابت با چین در آفریقا

تارنمای پولیتیکو نوشت: اتحادیه اروپا متعهد شده ۱۵۰ میلیارد یورو در پروژه های مهم آفریقا سرمایه‌گذاری کند. در حالی که چین سرمایه گذاری خود در آفریقا را کاهش داده اروپا فرصت جدیدی را برای افزایش نفوذ خود در آفریقا پیدا کرده است.

 

به گزارش چهارشنبه ایرنا، این رسانه آمریکایی افزود سران اروپا و آفریقا در اجلاس دو روزه این هفته رهبران اروپایی و آفریقایی خود در بروکسل، امیدوارند از طرح های بزرگی رونمایی شود که شامل اختصاص هزینه ۱۵ میلیارد یورویی از تعهدات اروپا به همسایگان جنوبی خود است.

 

اجلاس سران قرار است در روزهای ۱۷ و ۱۸ فوریه (۲۸ و ۲۹ بهمن) با تمرکز بر موضوع «اولویت های دو طرف؛ آینده مشترک» در بروکسل برگزار شود.

 

پیش نویس سند نهایی این اجلاس که به رویت پولیتیکو رسیده است شامل مجموعه از از طرح‌های جاه طلبانه با هدف تقویت ارتباطات دیجیتالی، ایجاد راه های ارتباطی جدید در حمل و نقل و تسریع تغییر در منابع انرژی با کربن پایین است و بخشی از راهبرد «دروازه جهانی» اتحادیه اروپا قلمداد می شود که در واکنش به طرح کمربند و جاده تدوین شده است.

 

به نوشته پولیتیکو، چین سرمایه گذاری خود در آفریقا را به ویژه از ابتدای همه گیری کرونا کاهش داده است. در نشست سال گذشته چین- آفریقا شی جین پینگ رئیس جمهوری چین درباره اختصاص سرمایه گذاری به ارزش ۴۰ میلیارد دلار در آفریقا متعهد شد که یک سوم کمتر از تعهدات قبلی چین بوده است. چین در سال ۲۰۱۹میلادی ۷.۸ میلیارد دلار وام به افریقا اختصاص داد که از زمان اوج خود به ارزش ۲۹.۵ میلیارد دلار کاهش شدیدی داشته است.

 

همچنین چین در نوامبر گذشته وعده داد یک میلیارد دز واکسن دیگر نیز به افریقا تحویل دهد که بیشترین میزان به نسبت ۲۰۰ میلیون دز واکسنی است که تاکنون در اختیار افریقا قرار داده است. واکسن مساله اختلاف برانگیزی بین اتحادیه اروپا و آفریقا است زیرا اتحادیه اروپا تمایلی ندارد حقوق مالکیت معنونی را که امکان تولید ارزان تر واکسن‌ها را می‌دهد به آفریقا واگذار کند.

 

رئیس جمهوری چین در پیام خود به سران آفریقا به یکی دیگر از موضوعات تنش آفرین اشاره کرد که شامل تاریخ استعماری اروپا در آفریقا است.

 

پولیتیکو نوشت: تلاش اروپا برای ورود به آفریقا در سفرهای مقامات ارشد اتحادیه اروپا به کشورهای آفریقایی در آستانه اجلاس بروکسل مشهود بود. این اجلاس قرار بود ۱۶ ماه پیش برگزار شود اما به دلیل همه گیری برگزار نشد.

 

مارگارت وستاگر مقام ارشد اتحادیه اروپا در حوزه دیجیتال دوشنبه همین هفته در سفر به ابوجا درباره یک بسته اقتصادی دیجیتالی بین نیجریه و اتحادیه اروپا گفتگو کرد.

 

پولیتیکو  نوشت: اتحادیه اروپا نگران توسعه ارتباطات دیجیتالی با بخش‌هایی آفریقا است. شرکت هووایی چین در حال تکمیل پروژه کابلی خود است که آسیا را به شرق افریقا متصل می‌کند.

 

این رسانه افزود سوالی که مطرح است این است که  سرمایه گذاری برای طرح‌های جاه طلبانه اروپا در آفریقا از کجا تامین خواهد شد. جزییات چندانی در این زمینه فاش نشده است اما به نظر می‌رسد سهم هنگفتی از بودجه ۱۵۰ میلیارد یورویی که در ۷ سال اعطا خواهد شد ازمنابع دولتی تامین نمی‌شود.

 

پیش‌نویس بیانیه نهایی اجلاس سران آفریقا و اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که دو طرف به «آینده‌ای مشترک» با همکاری‌های نزدیک‌تر امیدوارند اما هنوز معلوم نیست که طرح‌های اتحادیه اروپا در آفریقا با توجه به افزایش نفوذ چین دراین قاره از چه موقع اجرایی خواهد شد.

بی‌عدالتی خشن سرمایه‌داری: بی‌بهره ماندن زحمتکشان از افزایش بهره‌وری

بر اثر توسعه و رشد فناوری و فرایند‌های تولید، بهره‌وری کارگران و زحمتکشان بسیار افزایش یافته است، اما در نبود توان تشکیلاتی زحمتکشان، بخش اعظم این ثروتی که زحمتکشان خودشان تولید می‌کنند، به جیب طبقهٔ سرمایه‌دار می‌رود.

ادامه

اختلاف طبقاتی, استثمار, اقتصادی, امریکا, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

۷۰ درصد سپرده‌ها، تنها در اختیار یک درصد افراد جامعه قرار دارد

درحالی‌که میانگین بلندمدت «رشد بهره‌وری» نزدیک به صفر بوده و رشد اقتصادی در ایران متأثر از «رشد سرمایه‌گذاری» است نتایج برآوردهای اقتصادی بیانگر آن است که رشد موجودی سرمایه در اقتصاد ایران برای سومین سال متوالی منفی خواهد بود که طبیعتاً تداوم این وضعیت، تحقق اهدافی همچون رشد بالای اقتصادی، افزایش سطح رفاه و اشتغال ... ۷۰ درصد سپرده‌ها، تنها در اختیار یک درصد افراد جامعه قرار دارد

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, مقاله

طرح اصلاح قانون کار و مزد توافقی، امنیت شغلی و معیشت زحمتکشان را نابود می‌کند!

یورش به امنیت شغلی کارگران با به‌اصطلاح اصلاح قانون کار و حمله به معیشت زحمتکشان در مقطع زمانی تعیین حداقل دستمزد کارگران همواره برنامه رژیم ولایی در سه دهه اخیر بوده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, دانشجویی, دهقانی, زنان, سیاسی, کارگری, معلمان, مقاله

وال استریت ژورنال: آمریکا در سایه مناقشه اوکراین درصدد کنار زدن روسیه از بازار انرژی اروپا است

به نوشته یک روزنامه آمریکایی، دولت آمریکا با افزایش تولید نفت و گاز و برپا کردن مناقشه اوکراین سعی در کنار زدن روسیه از بازار انرژی اروپا دارد.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, روسیه, شرق اروپا