بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
ماه سردِ تلخ برای کولبران؛ طی ۱۰ روز گذشته، ۹ کولبر کشته، مجروح و مفقود شدند
۱۰ روز اخیر، روزهایی تلخ و پرحادثه برای کولبران نواحی شمال غرب و غرب کشور بود. طبق بررسیهای «اعتماد» طی ۱۰ روز اخیر، ۹ کولبر که از معابر غیررسمی در استانهای آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه تردد کردهاند، به دلیل انفجار مین، شلیک مرزبانی و وقوع کولاک و بهمن در نوار مرزی، دچار حادثه شدهاند.
روزهای شلوغ از اخبار تلخ
بنا به اعلام منابع آگاه، روز ۱۸ دیماه، عثمان محمدی؛ کولبر ۴۰ ساله و از اهالی روستای «حشمیر» از توابع شهرستان ثلاث باباجانی استان کرمانشاه، حین کولبری در مرز «شوشمی» در نوار مرزی «نوسود» (استان کرمانشاه) پا روی مین ضد نفر گذاشت که به دنبال انفجار مین، از ناحیه پا بهشدت مجروح و دچار قطع عضو شد. ۳ روز بعد، روز ۲۱ دیماه، به دنبال انفجار مین ضد نفر در همین منطقه مرزی، یک کولبر از اهالی جوانرود، حین کولبری زخمی شد. طبق اعلام منابع آگاه، یاسر صحرایی؛ کولبر مجروح و از ساکنان روستای «کولسه» از توابع شهرستان جوانرود بود که پس از جراحت شدید از ناحیه پا، جهت مداوا به مراکز درمانی پاوه منتقل شد.
غروب ۲۴ دی، به دنبال شلیک مرزبانی به سمت کولبرانی که در نوار مرزی «کیله» استان کردستان، در حال تردد از معبر غیررسمی بودند، مهران رحمانی؛ کولبر ۲۴ ساله جان خود را از دست داد و دو کولبر دیگر؛ ابراهیم رحمانی و هاوری احمدی هم زخمی شدند. طبق اعلام این منابع آگاه، کولبران جانباخته و مجروح، اهل روستاهای «منیجلان» و «کیله»؛ از روستاهای توابع شهرستان بانه بودهاند.
یک روز پس از این اتفاق؛ روز ۲۵ دی هم عثمان رسولی؛ کولبر دیگری از اهالی بانه، حین کولبری و در معبر غیر رسمی از نوار مرزی «ارداب» به دنبال شلیک مرزبانی زخمی شد که برای مداوا به بیمارستان صلاحالدین ایوبی بانه منتقل شد.
اما تلخترین حادثهای که بار دیگر نظرها را به سمت زندگی پرمشقت کولبران جلب کرد، مفقود شدن سه کولبر در نوار مرزی ایران و ترکیه است در حالی که منابع آگاه به «اعتماد» خبر دادند با گذشت ۴ روز از مفقودی این هموطنان، نهتنها هیچ خبر امیدوارکنندهای درباره پیدا شدن کولبران به دست نیامده، وخامت شرایط جوی در ساعات آینده روز ۲۷ دیماه در این منطقه کوهستانی از نوار مرزی شمال غرب کشور، هر گونه احتمال زنده ماندن مفقودان را به صفر نزدیک خواهد کرد.
غروب پنجشنبه و در شرایطی که سازمان هواشناسی نسبت به وخامت شرایط جوی در این استان سردسیر و نواحی مرزی استان هشدار داده بود، سه کولبر که از مرز ایران گذر کرده و به روستاهای مرزی ترکیه رفته بودند، در زمان بازگشت، در برف و کولاک دره مرزی «بنار» مفقود شدند. طبق اعلام منابع آگاه، بارزان میهنی، اسعد سیدانیفرد و بهلول سیدانیفرد؛ از ساکنان روستای «باوان» از توابع منطقه مرگور ارومیه، از ساعات پایانی پنجشنبه، هیچ تماسی با خانواده خود برقرار نکردهاند. یک منبع آگاه به «اعتماد» گفت که ساعاتی بعد از دریافت خبر مفقودی این کولبران، عملیات جستوجوی امدادی با کمک امدادگران هلالاحمر و مردم محلی، در منطقه مرزی آغاز شده اما عصر دیروز، خبرگزاری ایلنا گزارش داد که به دلیل وضعیت جوی موجود و بارش سنگین برف در منطقه سیلوانا – آذربایجان غربی- عملیات جستوجوی کولبران مفقود، متوقف شده است.
محمدامین یوسفی، از اعضای گروه کوهنوردی «بینار زیوه» و یکی از جستوجوگران حاضر در منطقه در گفتوگو با ایلنا گفت: «از روز جمعه نیروهای مردمی و کوهنوردان آشنا به منطقه به همراه نیروهای هلالاحمر برای جستوجوی این ۳ نفر عازم منطقه شدهاند اما تاکنون هیچ نتیجهای حاصل نشده است. شرایط جوی منطقه به حدی نامساعد بوده که نتوانستیم از محدوده دره بینار و ارتفاعات آن فراتر برویم و به همین دلیل برای جلوگیری از یک فاجعه خطرناکتر تمام نیروها را بازگشت دادیم تا به محض بهتر شدن شرایط آبوهوایی، دوباره به جستوجو بپردازیم.»
در حالی که هشدار دیروز سازمان هواشناسی، تداوم بارش برف و کولاک و خطر وقوع بهمن در نواحی مرزی استان آذربایجان غربی بود، این کوهنورد امدادگر خطاب به گروههای مردمی عازم منطقه و نیروهای محلی هشدار داد که به دلیل وضعیت جوی نامناسب و کولاک برف در منطقه سیلوانا، بدون هماهنگی با نیروهای امدادی و فعال، هیچگونه اقدامی جهت جستوجو یا عزیمت به ارتفاعات انجام ندهند.
یک منبع آگاه هم در گفتوگو با «اعتماد» ضمن اعلام اینکه طی سه روز گذشته و طی ساعتها جستوجو در نوار مرزی، هیچ نشانهای از مفقودان پیدا نشده، درباره تاثیر وضعیت جوی منطقه بر عملیات امدادی و افزایش احتمال مرگ مفقودان به دلیل شدت یافتن برودت و وخامت جوی گفت: «تا عصر دیروز (یکشنبه) دمای هوای منطقه به ۸ درجه زیر صفر رسید و طبق هشدار هواشناسی، از بامداد امروز، دمای هوا در ارتفاعات مرزی به ۱۸ درجه منفی صفر کاهش یافته است. سرمای هوا در این منطقه و خطر سقوط بهمن، عواملی است که هرگونه امید برای زندهیابی مفقودان را منتفی میکند. منطقه مفقود شدن این کولبران، دره مرزی در خاک ترکیه است که منطقهای بهمنخیز است چنانکه دیروز ۸ بار در این منطقه بهمن سقوط کرده است.»
منطقه مفقودی بارزان، اسعد و بهلول؛ کولبران روستانشین نوار مرزی ایران و ترکیه، همان منطقه مفقودی و مرگ ۵ کولبر ساکن روستای کوران آذربایجان غربی است؛ روزهای پایانی دی ۱۳۹۹، خبر مفقودی و دفن ۵ کولبر «کوران» منتشر شد و درحالیکه منابع محلی، با در نظر گرفتن شدت برودت هوا و منطقه سقوط بهمن (روستای مرزی دریشک واقع در خاک ترکیه) هیچ احتمالی برای زنده ماندن کولبران متصور نبودند، عملیات جستوجو، ۸ روز ادامه داشت تا اینکه روز ۶ بهمن و بعد از پیدا شدن جسد آخرین کولبر؛ خبر رسید که اجساد یخزده متین اصلانی، یاور اصلانی، بیلن احمدی، کامران کمالمقدم و پیمان خدری، زیر خاک «کوران» آرام گرفته است.
یک مدیر دولت؛ مردم اعتماد خود را نسبت به قانون مالیات بر خانههای خالی از دست دادهاند
مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الکترونیک گفت: «یکی از مهمترین وعدههای دولت یعنی ساخت ۴ میلیون مسکن برای کم درآمدها برعهده افرادی است که نتوانستند سامانه ملی املاک و اسکان را با موفقیت اجرایی کنند و اعتماد و امید مردم را تخریب کردند.»
رژیم ولایی و فساد کلانِ صاحبانِ قدرت و متنفذها
یک استاد دانشگاه گفت: اقداماتی از قبیل مالیات بر خانههای خالی و خودروهای لوکس خیلی نمیتواند ضعف کشور در زمینهی درآمدهای مالیاتی را رفع کند. باید جلوی فرار مالیاتی را که عمدتا در بخش فعالیتهای دلالی است، گرفت.
ضرورت سازماندهی، همبستگی، و احیای حقوق سندیکایی در جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان
دور جدید اعتصاب و اعتراض گسترده و سراسری فرهنگیان در هفتههای اخیر که میتوان آنرا گامی بسیار امیدوارکننده در جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان بهشمار آورد، ضرورت سازماندهی و حق تشکلیابی مستقل زحمتکشان را به بحثی جدی در مقطع زمانی کنونی تبدیل کرده است.
چرا «کارت نان»؟ سقوط به زیر خط فقر تشدید میشود
بیشناسنامهها اگر کاری گیر بیاورند، دستمزدش را به صورت نقدی و بسیار ناچیز دریافت میکنند؛ با این دستمزدهای کم، اتاقکهای اشتراکی در حاشیهی شهرها اجاره و با نان، شکم خانواده را سیر میکنند؛ حالا با طرحِ کارت نان برای این گروه چه فکری میشود؟