کارگران شهرداری را دریابیم!

یکی از چالش‌هایی که طبقهٔ کارگر میهن ما با آن روبرو است، کاهش ایمنی در کار و رشد حوادث کاری است که سالانه جان هزاران کارگر را تهدید و در معرض خطر قرار داده است. کاهش ایمنی در محیط‌های گوناگون کار بازتابی است از خصوصی‌سازی‌های گسترده، واگذاری مدیریت و اجرای طرح‌ها در اختیار پیمانکاران سودجو ... کارگران شهرداری را دریابیم!

ادامه

ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما، برای دفع فشارهای آمریکا، ماه گذشته موافقت کرد که پرسنل نظامی ایالات متحده اجازه یابند تا در پایگاه‌ تحت کنترل پاناما در کانال مستقر شوند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، تعداد قابل توجهی از کارگران و دانشجویان پانامایی به توافق مسئولان کشورشان با آمریکا ... اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای مرکزی, استقلال, اقتصادی, پاناما, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویی, کارگری

درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

هدف از طرح دوبارهٔ اصلاح قانون کار چیست؟

رکود و تعطیلی هزاران کارخانه تولیدی، بیکاری و فقر میلیونی زحمتکشان نتیجۀ اجرای بیش از سه دهه‌ سیاست‌های ویرانگر تعدیل ساختاری به‌منظور دستیابی به منابع مالی و سودهای کلان از سوی کارگزاران فاسد رژیم ولایی است.

 

هم‌زمان با ارائه طرح نمایندگان مجلس برای اصلاح قانون کار که زیر نام “توافقی کردن دستمزد” صورت می‌گیرد، عبدالملکی (وزیر کار) از تغییر نام وزارتخانه به “وزارت مردم” و سامانه “تعاون‌یار” قبلی به “مردم‌یار” سخن گفت.

 

در دهه‌های اخیر رژیم ولایی انواع آیین‌نامه‌ها، بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها و به‌اصطلاح دادنامه‌ها برای تهی کردن قانون کار از هر نوع ماده حمایتی و خارج کردن بنگاه‌های زیر ۱۰ نفر کارگر شاغل در آن‌ها از شمول برخی مقررات کار و ایجاد ده‌ها منطقه آزاد و ویژۀ اقتصادی خارج از شمولیت قانون کار را همگی به‌بهانهٔ حمایت از تولید و ایجاد اشتغال ابلاغ و اجرا کرده است. به‌ندرت می‌توان کارگاهی در روستاها، حتی با ۳ یا ۴ کارگر شاغل پیدا کرد. رژیم با مخالفت با ترمیم مزد چهار میلیون تومانی و یک‌چهارم خط فقر ۱۳ میلیونی کارگران، تحمیل گرسنگی به زحمتکشان را همچون حربه‌ای برای مقابله با مبارزه کارگران به‌کار می‌گیرد. اکنون بار دیگر برای حذف حداقل دستمزد و توافقی کردن مزد در روستاها و گسترش آن به تمام نقاط کشور و همچنان به‌بهانه حمایت از تولید، ایجاد اشتغال، و کاهش نیروی کار غیررسمی، ۳۸ نماینده مجلس با الحاق تبصره‌ای دیگر به ماده ۴۱ قانون کار در مبحث مزد، طرحی را برای به‌اصطلاح اصلاح قانون کار ارائه و امضا کرده‌اند. واقعیت امر این‌ است که رژیم برنامه‌ای برای ایجاد اشتغال ندارد. رژیم با حذف حداقل دستمزد و آزادسازی مزد کارگران، به جذب سرمایه‌های انحصارهای امپریالیستی و تأمین منافع کلان‌سرمایه‌داران وطنی امید بسته است.

 

با دستمزد معادل یک‌چهارم خط فقر کارگران و تورم لگام‌گسیخته، رئیسی اخیراً برای افزایش علی‌الحساب ۱۰ درصدی حقوق تمام شرکت‌های دولتی و مشمولان قانون کار بخشنامه‌ای ابلاغ کرده است. بر اساس گزارش ۶ آذرماه آرمان ملی، وزیر اقتصاد برای به‌اصطلاح ممانعت از “پرداخت‌های غیرشفاف” مانند سکه و غیره در سال ۹۹، افزایش ۵۰ درصدی حقوق کارکنان وزارت اقتصاد را به رئیس امور استخدامی ارائه کرده است. یعنی افزایش ۱۰ درصدی مطابق معمول صرفاً یورش اولیه به دستمزد ۱۴۰۱ کارگران و به بردگی کشیدن آنان معنا می‌دهد. تصویب این طرح و ارائه نکردن خدمات بیمه به کارگران توسط کارفرمایان، موجب کاهش شدید منابع مالی سازمان تأمین اجتماعی و عملاً ورشکستگی این سازمان را موجب خواهد شد. مطابق معمول رهبران تشکل‌های زرد حکومتی در رابطه با این طرح و به‌منظور حفظ رانت و موقعیت‌شان از کارگران استفاده ابزاری می‌کنند.

 

روز ۹ آذر‌ماه کارگران فنی قراردادی شرکت توزیع برق استان تهران در اعتراض به تبعیض و نامشخص بودن مطالبه تبدیل وضعیت استخدامی‌شان هم‌زمان در نقاط مختلف دست به اعتراض زدند. کارگران شرکت لاستیک دنا بر افزایش دستمزد و مزایا و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل تأکید داشتند. به دنبال جلسه مدیرعامل مجموعه با اعضای شورای اسلامی کار و انتشار اطلاعیه شورای اسلامی کار مبنی بر صرفاً افزایش ۳۰۰ هزار تومانی حقوق پایه پرسنل از آذرماه، کارگران با اعتراض به “تصمیم شورای اسلامی کار” روز ۷ آذرماه دست از کار کشیدند.

 

مبارزه علیه ارزان‌سازی مزد و دستیابی به مزدی شرافتمندانه با مبارزه برای احیای حقوق سندیکایی و تشکیل سندیکاهایی مستقل ممکن خواهد شد.

ضمیمۀ کارگری “نامۀ مردم”

تلاش‌ دولت‌ها و مجلس‌های رژیم ضد کارگری ولایی برای تخریب قانون کار پیگیرانه ادامه دارد

مساله اینجاست که پرداخت همین حداقل دستمزد بسیار ناکافی و زیر خط فقر برای بورژواری و بخشی از  بدنه‌ی خرده بورژوازی سودجو ، بسیار سنگین است و قصد دارند با از میان برداشتن الزام به پرداخت مزد مصوب شورایعالی کار، کارگرانِ آسیب‌پذیر و بی‌دفاع را با دستمزدِ بیگاری یا دستمزدی که با آن نمی‌توان نان ... تلاش‌ دولت‌ها و مجلس‌های رژیم ضد کارگری ولایی برای تخریب قانون کار پیگیرانه ادامه دارد

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

در سه حادثه ناشی از کار یک زن و سه مرد کارگر جان خود را از دست دادند

بر اثر سقوط یک کارگر زن قمی از دستگاه بالابر، دو کارگر چاه کن حین حفر چاه در شیراز و یک کارگر ساختمانی با سقوط از ارتفاع در استان البرز جان خود را از دست دادند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, حوادث, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری

کارگران شرکتی صنعت برق خواستار حذف پیمانکاران در مجموعه وزارت نیرو شدند

گروهی از کارگران شرکتی صنعت برق کشور برای پیگیری وضعیت شغلی خود مقابل ساختمان وزارت نیرو تجمع کردند. این کارگران خواستار حذف پیمانکاران در مجموعه وزارت نیرو هستند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, استثمار, ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری