پس از فراخوان برای برگزاری تجمع در حاشیه زاینده رود، پلیس و نیروهای امنیتی تهدید کردند به هر طریقی جلوی تجمع مردم اصفهان و کشاورزان را خواهند گرفت. حال شرایط امنیتی سنگینی بر شهر حاکم شده است.
پس از فراخوان برای برگزاری تجمع در حاشیه زاینده رود، پلیس و نیروهای امنیتی تهدید کردند به هر طریقی جلوی تجمع مردم اصفهان و کشاورزان را خواهند گرفت. حال شرایط امنیتی سنگینی بر شهر حاکم شده است.
دادستانی مرکز استان اصفهان در اطلاعیهای از شهروندان اصفهانی خواست “از شرکت در تجمعهای غیرقانونی با هر عنوان بطور جدی خودداری کنند”.
خبرگزاری تسنیم، نزدیک به محافل سپاهی و امنیتی، با نسبت دادن فراخوان به “معاندین” نوشت “کشاورزان و مسئولان اصفهان اعلام کردند که از مراجع قانونی احقاق حقوق خود را انجام میدهند”.
پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان نیز تمام مسیرهای منتهی به پل خواجو در شهر اصفهان را روز جمعه ۱۲ آذر (سوم دسامبر) مسدود کرد. پلیس از شهروندان خواسته که در حاشیه زاینده رود تردد نکنند.
محمدرضا محمدی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان با اعلام ممنوعیت تردد و توقف در مسیرهای منتهی به پل خواجو، تاکید کرده که تحت هیچ شرایطی به موتورسیکلتها نیز اجازه تردد داده نمیشود و و خودروهای پارک شده با یدککش انتقال داده خواهند شد.
نگرانی حاکمیت از شروع دوباره اعتراضات اصفهان
حاکمیت و مقامات محلی از آغاز دوباره اعتراضات بسیار نگرانند و تلاش کردند با ایجاد “جو امنیتی” اوضاع را کنترل کنند.
فعالان زیست محیطی و سیاسی از وضعیت ایجادشده در اصفهان به شدت انتقاد کردند.
کاوه مدنی معاون سابق سازمان محیط زیست که اکنون به عنوان کارشناس مستقل این حوزه فعالیت میکند، با همرسانی ویدیوی سخنان سرهنگ محمدی، اقدام پلیس را “حکومت نظامی” دانسته است.
استان اصفهان مانند بسیاری دیگر از مناطق ایران از مدتها پیش با بحران کمآبی روبرو است که کارشناسان در کنار تغییرات آب و هوایی و کاهش بازندگی مهمترین علت آن را سوءمدیریت کارگزاران حکومت میدانند.
مقامات جمهوری اسلامی ایران برای نجات زاینده رود برنامهای در سطح دولت ارائه نکردهاند اما این موضوع بحثهای داغی در میان محافل درون حاکمیت و حاشیه آن ایجاد کرده است.
محمدرضا تویسرکانی، مسئول “بسیج اساتید، طلاب و روحانیون” ضمن نسبت دادن مشکل زاینده رود به دولت روحانی گفته است: «مشکلات امروز کشور به نوعی بیکفایتی برای مدیران سابق را ثابت می کند که باید پاسخگو باشند. آنها هستند که مشکلی مثل زاینده رود را به وجود آورند.»
در سالهای اخیر اعتراض به معضلات معیشتی و مشکلات زیستمحیطی ناشی از سوءمدیریتها، خیلی سریع جنبه سیاسی پیدا کرده و شهروندان معترض به سر دادن شعار علیه کلیت نظام جمهوری اسلامی و رهبر آن رو آوردهاند.
حاکمیت نیز به جای مدیریت صحیح این بحرانها با امنیتی کردن مسئله، بیشتر در جهت مهار معترضان تلاش کرده است.