بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

مسکو: در حوزه قفقاز جنوبی باید منافع همه کشورها از جمله ایران تأمین شود

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با تأکید بر لزوم حل اختلافات تهران و باکو از طریق دیپلماتیک و سیاسی گفت، در حوزه قفقاز جنوبی منافع همه کشورها از جمله ایران باید تأمین شود.

 

به گزارش گروه مانیتورینگ خبرگزاری فارس، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه گفت، درخصوص حوزه قفقاز جنوبی، منافع همه کشورها از جمله ایران باید تأمین شود.

 

زاخارووا در نشستی خبری در پاسخ به تداوم تلاش مسکو برای میانجی‌گری میان باکو و ایروان گفت: «همانطور که شاید مطلع باشید روز گذشته دیدار سه‌جانبه‌ای میان معاونین وزرای خارجه سه کشور برگزار شد که هشتمین جلسه در نوع خود بود».

 

او در ادامه گفت: «نوزدهم اکتبر پنج اسیر ارمنستانی با کمک نظامیان روسی به خانه بازگشتند. امیدواریم این تبادل اسرا ادامه پیدا کند. از دسامبر ۲۰۲۰، ۱۲۲ اسیر جنگی با میانجی‌گری روسیه آزاد شده‌اند. مسکو هر تلاشی که لازم باشد برای عادی‌سازی روابط باکو و ایروان انجام خواهد داد».

 

زاخارووا در پاسخ به سوالی درباره تداوم تنش میان جمهوری آذربایجان و ایروان گفت: «مسکو به تلاش برای محافظت از صلح میان دو کشور ادامه می‌دهد و در همین راستا، دیداری میان روسای امور خارجه سه کشور برگزار شد. تمام تلاش خود را برای جلوگیری از چنین خشونت‌هایی در منطقه تحت مسئولیت روسیه به‌کار می‌گیریم».

 

در ادامه یکی از خبرنگاران با اشاره به اظهارات اخیر «جلیل جلالی‌فر» عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه درباره کارشکنی‌های جمهوری آذربایجان علیه تبادلات تجاری میان دو کشور پرسید: «کارشکنی جمهوری آذربایجان در قبال صادرات از ایران به روسیه چگونه ارزیابی می‌کنید؟»

 

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ گفت: «ما همواره کاهش تنش در مرزهای جمهوری آذربایجان و ایران را توصیه می‌کنیم. اطمینان داریم که تمام مسائل میان دو کشور نزدیک، به‌تنهایی از طریق کانال‌های سیاسی و دیپلماتیک قابل حل هستند».

 

زاخارووا افزود:‌ «با توجه به روح حُسن همجواری، ما از طرف خود در تلاش هستیم تا تمام مسیرهای اقتصادی و ترابری در قفقاز جنوبی را باز کنیم. در این زمینه باید منافع تمام کشورهای منطقه از جمله ایران تأمین شود».

 

این دیپلمات روس درباره مذاکرات جنوب قفقاز در چارچوب پیشنهادی گروه ۳+۳ و موانعی که بر سر راه آن قرار دارد گفت: «این چارچوب، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان از یک‌سو و ایران، روسیه و ترکیه از سوی دیگر را شامل می‌شود. ایده اصلی برای تشکیل این گروه از سوی روسای جمهوری آذربایجان و ترکیه مطرح شد و روسیه از این ابتکار حمایت کرد».

 

زاخارووا افزود: «معتقدیم که توسعه روابط چندجانبه به سود همه این کشورها خواهد بود. از دید ما به راه افتادن این مکانیسم به ایجاد اعتماد و حل اختلافات بین این کشورها کمک می‌کند و پتانسیل‌های اقتصادی آن‌ها را تقویت می‌کند».

 

این مقام روس در ادامه گفت: «ما شاهد تمایل برخی کشورهای غربی به‌ویژه ایالات متحده برای مانع‌تراشی بر سر این روند و گذاشتن چوب لای چرخ آن هستیم. آمریکایی‌ها در این راستا در حال پخش اطلاعات نادرست هستند و بازی‌های ژئوپلتیک ضد روسی را در دستورکار قرار داده‌اند».

 

جمهوری آذربایجان روز سه شنبه گزارش‌ها مبنی بر اینکه این کشور مانع صادرات ایران به روسیه می‌شود را بی اساس دانست و اعلام کرد که با واقعیت مطابقت ندارد. باکو مدعی شده که ایست بازرسی گمرک در آستارای جمهوری آذربایجان به صورت پیشرفته به کار خود ادامه می‌دهد و طی ۱۰ روز گذشته کامیون‌های بیشتری نسبت به روزهای گذشته از ایران وارد جمهوری آذربایجان شده‌‌اند.

 

روابط تهران و باکو در هفته‌های اخیر در پی بازداشت دو راننده ایرانی در مسیر اصلی ترانزیت کالا میان دو کشور در منطقه قره‌باغ و همچنین اقدام باکو در اخذ عوارض عبور از کامیون‌های تردد کننده میان ایران و ارمنستان وارد مرحله جدیدی از تنش‌ها شد.

 

«سید جلیل جلالی‌فر» از اعضای اتاق بازرگانی ایران و روسیه به تازگی در زمینه کارشکنی‌های باکو گفت، جمهوری آذربایجان برای صادرات کالاهای ایران به روسیه کارشکنی‌ می‌کند . وی از صف‌های ۱۰ کیلومتری کامیون‌ها در آستارا خبر داد.

 

این در حالی است که سفارت جمهوری اسلامی در آذربایجان در هفته‌های اخیر در حوزه اقتصادی فعال شده بود و حتی ۲۰ روز پیش وزیر تجارت جمهوری آذربایجان قول مساعدی برای حل مشکلات داده بود.

کارشناس اقتصادی؛ مسئولانی که حذف ارز ۴۲۰۰ تومان را پیشنهاد می‌دهند، کارگزاران مافیای پرقدرت هستند

یک استاد اقتصاد بیان کرد: مسئولان حامی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حافظان منافع مافیای اقتصاد ایران هستند که هم در مجلس و هم در سازمان برنامه و هم در دولت پراکنده شده‌اند و در تمام نهادهای اقتصاد نفوذ و قدرت دارند اما باید توجه داشته باشند این اقدام را در شرایطی که انجام می‌دهند تمام ... کارشناس اقتصادی؛ مسئولانی که حذف ارز ۴۲۰۰ تومان را پیشنهاد می‌دهند، کارگزاران مافیای پرقدرت هستند

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فساد