رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
درخواست روزنامه وابسته به ارتش چین برای “جنگ خلق” با جاسوسهای آمریکا
نشریه وابسته به ارتش چین در واکنش به گزارش مربوط به تاسیس یک واحد جدید از سوی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) مختص به چین، خواستار “جنگ خلق” برای شکست دادن جاسوسیهای آمریکا شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه ساوت چاینا مورنینگپست، اعلام خبر تاسیس مرکز ماموریت چین از سوی سازمان سیا در هفتم اکتبر که به گفته ویلیام برنز، مدیر این سازمان هدفش مقابله با “مهمترین تهدید ژئوپلتیکی” این کشور است بازتاب وسیعی در رسانههای اجتماعی چین پیدا کرد.
در چند روز گذشته ویدیویی در ابعاد گسترده انتشار یافت که ادعا میکند که سازمان سیا در حال جذب مامورانی مسلط بر زبانها و گویشهای مورد استفاده در چین است. گزارش مربوط به این ویدیو از سوی بسیاری از رسانههای وابسته به دولت چین انتشار یافت.
در یک حساب وابسته به روزنامه “ارتش آزادیبخش خلق چین” در رسانه اجتماعی Weibo از سازمان سیا به عنوان یک نیروی خارجی متخاصم یاد و تصریح شد: “سرویس اطلاعاتی آمریکا که اینقدربه طور فاحش در حال جذب ماموران ویژه است، حتما در پس زمینه خود شیوههای غیرقابل تحملتر و ناگوارتری را به کار میگیرد.”
در ادامه این مطلب که روز یکشنبه منتشر شد، آمده است: هیچ روباه حیلهگری قادر به شکست دادن یک شکارچی خوب نیست. ما برای حفظ امنیت ملی تنها لازم است به مردم اعتماد کنیم و به مردم متکی باشیم.
این رسانه در ادامه خواستار یک حمایت مردمی بزرگتر شده و گفت، یک “جنگ خلق” برای نگهبانی در برابر ریسکهای اطلاعاتی و “غیرممکن کردن اجرای عملیات و پنهانکاری جاسوسها” لازم است.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر اقدام سازمان سیا را محکوم کرده و آن را یک “نشانه معمول ذهنیت جنگ سردی” خوانده بود.
مقامهای آمریکا تشکیل این واحد مخصوص چین از سوی سازمان سیا را یک گام دیرهنگام در جهت منعکس ساختن دستور کار سیاست خارجی جو بایدن تلقی میکنند.
اما از نظر پکنی که همچنان ذهنش درگیر سقوط ناگهانی اتحاد شوروی در ۳۰ سال قبل است، تمرکز جدید سازمان سیا بر چین، تایید کننده نگرانیهای این کشور درخصوص مساله “انقلابهای رنگی” است.
خبر اعلام تاسیس این مرکز جدید یک روز بعد از آن منتشر شد که یانگ جیچی، یک دیپلمات ارشد چین با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در شهر زوریخ برای نخستین بار در عرض شش ماه اخیر و در ضمن بروز نشانههای گرم شدن روابط دوجانبه دیدار کرد.
لی یوچنگ، معاون وزیر خارجه چین چند روز پیش در مصاحبه با سی.جی.تی.ان صداقت جو بایدن در قبال وعدهاش برای “نرفتن به سراغ یک جنگ سرد جدید” با چین را زیر سوال برده و همچنین به واشنگتن از بابت تشدید تلاشهایش برای مهار خیزش پکن تاخت.
شکاف انداختن بین چین و ویتنام، هدف ایالاتمتحده است. اما راهبرد «تفرقه بینداز و پیروز شو» دورنمایی ندارد!
ایالاتمتحده به ناو هواپیمابرش با نام یواساس رونالد ریگان دستور داده است تا موقعیتش را در آبهای نزدیک دریای چین جنوبی حفظ کند. بخشی از راهبرد ایالاتمتحده در این منطقه، بهرهبری از وجود اختلاف ارضی بین چین و ویتنام برای ایجاد شکاف بین دو کشور سوسیالیستی است.
مسکو خواستار تشکیل ارتش مستقل اروپایی است
دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت که مسکو به تفرقه و جدایی در اروپا تمایلی ندارد و خواستار وجود کشورهای برخوردار و متحد اروپایی با نیروهای دفاعی مستقل از آمریکاست.
فعالیتهای ناتو بر رویارویی با چین متمرکز میشود
دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت که رویارویی با تهدیدهای ناشی از چین، بخش مهمی از منطق آتی این سازمان نظامی خواهد بود.
کامبوج ادعای آمریکا درباره فعالیت نظامی چین در این کشور را رد کرد
دولت کامبوج ادعای آمریکاییها درخصوص حضور چین در یکی از پایگاههای دریایی این کشور با مقاصد نظامی را تکذیب کرد.