هشدار سران بالتیک: ناتو نمی‌تواند در مقابل روسیه از اروپا دفاع کند

سران کشورهای فنلاند، لتونی و استونی (حوزه بالتیک) هشدار دادند که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نمی‌تواند بدون کمک آمریکا از اروپا در مقابل روسیه دفاع کند. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، سران سه کشور عضو حوزه بالتیک در مصاحبه با ایندیپندنت ضمن درخواست برای افزایش قابل توجه بودجه دفاعی ناتو، ادغان کردند که ... هشدار سران بالتیک: ناتو نمی‌تواند در مقابل روسیه از اروپا دفاع کند

ادامه

آمریکا, استونی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, روسیه, فنلاند, لتونی, ناتو

واکنش چین به امضای قانون مجوز دفاع ملی از سوی جو بایدن

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اخیرا «قانون مجوز دفاع ملی برای سال مالی ۲۰۲۵» را امضا کرد که این قانون شامل چندین مورد نامناسب مربوط به چین است. به گزارش CGTN : مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه‌شنبه ۲۴ دسامبر در واکنش به این اقدام بایدن گفت: این قانون با دامن زدن ... واکنش چین به امضای قانون مجوز دفاع ملی از سوی جو بایدن

ادامه

آمریکا, ایدئولوژی, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, صلح, گزارش

مسکو: ناتو برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که سیاست فعلی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم برای مسکو و هم برای امنیت جهان خطرناک است و این ائتلاف نظامی برای جنگ با روسیه آماده می‌شود. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، الکساندر گروشکو در مصاحبه‌ای با یک رسانه دولتی این کشور اظهار داشت: مسکو ... مسکو: ناتو برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

گراسیموف: آمریکا تمام توافقنامه‌های جنگ سرد را زیر پا گذاشت

رئیس ستاد مشترک ارتش روسیه می‌گوید اقدامات آمریکا در قبال کنترل تسلیحاتی، دیگر کشورهای جهان را نگران کرده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «والری گراسیموف» رئیس ستاد کل ارتش روسیه گفت آمریکا مقصر خروج از توافق‌های مربوط به کنترل تسلیحاتی است. رئیس ستاد کل ارتش روسیه روز چهارشنبه در جریان یک ... گراسیموف: آمریکا تمام توافقنامه‌های جنگ سرد را زیر پا گذاشت

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

تلگراف: روسیه در رقابت تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی با غرب پیروز است

رسانه انگلیسی با اشاره به توان نظامی بالای روسیه گزارش داد این کشور در حال گسترش زرادخانه موشک‌های هسته‌ای تاکتیکی خود است؛ رقابتی که آمریکا و ناتو را مجبور کرده تا اقدام مشابهی انجام دهند اما روسیه پیروز این رقابت است. به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر موشک بالستیک مافوق صوت میان‌برد جدید روسیه موسوم ... تلگراف: روسیه در رقابت تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی با غرب پیروز است

ادامه

آمریکا, اروپا, انگلیس, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

پیمان آکوس؛ سیلی به صورت اروپا با افقی روشن برای چین

تحلیلگر اسپانیایی معتقد است «پیمان آکوس یک سیلی محکم برای اتحادیه اروپا و نشان‌دهنده ضعف غرب بود و تنها طرفی که از آن نفع می‌برد، چین است».

 

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نشریه ال کنفیدنسیال اسپانیا نوشت: ۲۰ یا حتی ۱۰ سال پیش، غرب همچنان با آمیزه‌ای از ساده لوحی و شگفتی به چین می‌نگریست. رشد چین که در آن زمان به عنوان غول آسیایی می‌شناختیم، اکنون به فرصتی تجاری برای جامعه چین و کارخانه‌ جهان در برون‌سپاری اقتصادی تبدیل شده است. در این میان، واشنگتن همه تلاش‌های اقتصادی و نظامی خود را برای مهار پکن به کار بسته و اتحادیه اروپا بی آنکه بداند کدام استراتژی را باید در رویارویی با چین به خدمت بگیرد، به دنبال تغییر راهبردی برآمده است.

 

اعلام خبر توافق آمریکا، بریتانیا و استرالیا بر سر یک پیمان دفاعی، فراتر از اینکه تا حدی دست واشنگتن برای مقابله با چین در منطقه هند و اقیانوس آرام را بازتر می‌کند، به ویژه برای اروپایی‌ها غافلگیر کننده بود.

 

«ایسیدره آمبروس» روزنامه‌نگار اسپانیایی (خبرنگار سابق نشریه لا وانگواردیا در پکن و هنگ‌کنگ) و تحلیلگر تارنمای تحقیقاتی «پولیتیکا اکستریور» در مصاحبه‌ای با نشریه ال کنفیدنسیال در بیان تحولات اروپا و چین در سال‌های اخیر گفت: اروپا خود را یک غول تجاری، یک کوتوله سیاسی و یک لیلیپوتی در حوزه دفاعی می‌شناخت اما اکنون اروپا یک قدم به عقب باز گشته و چین گام بزرگی به لحاظ تجاری برداشته و آمریکا را در حوزه فناوری غافلگیر کرده است.

 

وی افزود: ما به چین توجه نکردیم، چنان‌که جوسپ بورل (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) گفت «وقتی کرونا شیوع یافت ما متوجه شدیم که اروپا حتی یک گرم پاراستامول (مُسکن تب‌بُر) تولید نمی‌کند و باید برویم آن را از چین بخریم.

 

بی‌توجهی هیات‌های چینی به بروکسل

 

این کارشناس اسپانیایی با اشاره به ضعف اتحادیه اروپا در تقویت روابط با چین می‌گوید: ما ۲۰ سال را صرف تماشای رشد چین و روند انتقال صنایع اروپایی و آمریکایی به این کشور کردیم، با این حال چین در صدد مشارکت تکنولوژیکی و روابط دو جانبه با دیگر کشورها برآمد و آنگلا مرکل به منظور تقویت روابط تجاری، سالی دو بار راهی پکن و دیگر شهرهای این کشور شد اما نکته حائز اهمیت اینکه هیات‌های چینی در سفر به اروپا، در برلین و لندن و پاریس توقف می‌کنند و از بروکسل حتی عبور نمی‌کنند.

 

آمبروس در تحلیل پیمان آکوس میان انگلیس، آمریکا و استرالیا و توضیح تغییر مسیر اتحادیه اروپا از آمریکا در قبال چین گفت: اتحاد آکوس دقیقا همان روزی اعلام شد که جوسپ بول استراتژی جدیدی در قبال هند و اقیانوسیه ارائه کرد. آکوس یک سیلی محکم برای اتحادیه اروپا است. طرف‌های توافق این پیمان حتی در حد یک هشدار و یا مجالی کوتاه برای کنار آمدن با این مساله به اروپایی‌ها فرصت ندادند. این رفتار هر چند ترامپیسم نیست اما مترادف آن است و نحوه عملکرد بایدن می‌تواند به تایید ترامپ برسد.

 

آکوس؛ اتحادی ضد چینی اما به نفع چین

 

این روزنامه‌نگار اسپانیایی می‌افزاید: آمریکا در نبردی در حوزه تجاری، فناوری، امنیت سایبری و … قرار گرفته و من به جرات می‌توانم بگویم که چین در دراز مدت برنده این بازی است چرا که چین در منطقه قدرت است و شریک تجاری اصلی اکثریت کشورهای منطقه محسوب می‌شود.

 

وی اظهار کرد: مشکل امضا کنندگان پیمان آکوس فاصله است. آمریکا همزمان با دوری مسافت، استراتژی مشخصی در سواحل غربی اقیانوس آرام ندارد. واشنگتن به عنوان شریک بزرگ متحدان آسیایی خود، حتی نتوانسته است روابط خود را با کره، ژاپن، ویتنام یا کشورهای جنوب شرقی مستحکم کند. انگلیس نیز در فاصله هزاران کیلومتری قرار دارد و از استرالیا تا پکن حدود ۱۱ ساعت فاصله است.

 

نتیجه اینکه، آکوس نشان دهنده ضعف غرب بوده و تنها طرفی که از آن نفع می‌برد، چین است.

 

اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا به همراه بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و جو بایدن رییس جمهوری ایالات متحده به تازگی مشارکت جدید امنیتی نظامی سه جانبه اوکوس را اعلام کردند که از منافع مشترک طرفین در منطقه هند و اقیانوس آرام محافظت می کند.

 

بر اساس مشارکت جدید، بریتانیا و ایالات متحده متعهد شدند که نیروی دریایی استرالیا را به فناوری زیردریایی های هسته ای مجهز کنند. استرالیا با پیوستن به همکاری نظامی با آمریکا و انگلیس، قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری خود با فرانسه را به نفع پیمان آکوس کنار گذاشت و این باعث خشم پاریس شد، که طبق این قرارداد قرار بود ۱۲ زیردریایی معمولی به استرالیا عرضه کند.

نشست ضد چینی آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند / پکن؛ محکوم به‌ شکستید

نشست سران آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن به میزبانی جو بایدن در کاخ سفید، با صدور یک بیانیه مشترک به کار خود پایان داد و واکنش پکن را به دنبال داشت.

ادامه

استرالیا, امریکا, جنوب آسیا, جهان, چین, ژاپن, سازمان ملل, کره شمالی, گزارش, هندوستان

اکثر اروپایی‌ها علاقه‌ای به همراهی با سیاست‌های آمریکا علیه چین ندارند

نتایج یک گزارش حاکی از آن است که اکثر مردم اروپا معتقدند جنگ سرد جدیدی میان آمریکا و چین و روسیه تحت جریان است و در عین حال علاقه‌ای به همراهی سیاستمداران کشورهای خود با راهبرد ضدچین واشنگتن و اتحادیه اروپا ندارند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, اروپا, امریکا, بلژیک, بلغارستان, پرتغال, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, گزارش, مجارستان

اتحادیه اروپا: خودمختاری راهبردی در دستور کار رهبران ما قرار دارد

وزیر دفاع فرانسه درباره توافق اخیر بین کانبرا و واشنگتن درخصوص لغو قرارداد خرید زیردریایی‌ از فرانسه و ایجاد پیمان “آکوس”، ایالات متحده آمریکا را به تلاش برای برانگیختن تقابل با چین متهم کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, استرالیا, افغانستان, امریکا, انگلستان, جنگ سرد, جهان, فرانسه, گزارش

مودی و مکرون متعهد به اقدام مشترک در منطقه هند و اقیانوس آرام شدند

به دنبال توافق آمریکا، انگلیس و استرالیا برای آغاز همکاری جدید در اقیانوس آرام، سه شنبه شب امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه با نارندا مودی نخست وزیر هند گفت و گو کرد و طرفین متعهد به اقدام مشترک در این منطقه شدند.

ادامه

استرالیا, امریکا, انگلستان, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, فرانسه, گزارش, هندوستان