برگ‌برگ تاریخ معاصر میهن ما با تلاش ومبارزۀ حزب توده ایران گره خورده است

اعلامیۀ کمیتۀ مرکزی حزب تودۀ ایران به مناسبت هشتادسالگی حزب! فرخنده باد هشتاد سال پیکار خستگی‌ناپذیر حزب توده‌ها برای استقرار آزادی، استقلال، حکومت ملی و مردمی و تحقق حقوق کارگران، زحمتکشان، زنان، جوانان و خلق‌های محروم ایران!

ادامه

اروپا, استثمار, استعمار, اسلام سیاسی, اسیا, اطلاعیه, المان, امپریالیسم, امریکا, انگلستان, ایدئولوژیک, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, دانشجویی, دهقانی, زنان, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, سیاسی, عدالت اجتماعی, فساد, کارگری, کمونیسم

زنان افغانستان قربانیان بازی «برد-برد» امپریالیسم ایالات‌متحده با طالبان

لیز پین، عضو هیئت اجرائیهٔ “مجمع ملی زنان بریتانیا”، استدلال می‌کند که تصرف کردن منابع طبیعی افغانستان و بی‌ثبات کردن سیاسی منطقه محور اصلی بازی میان‌مدت ایالات‌متحده در افغانستان است.

ادامه

اسلام سیاسی, اسیای مرکزی, افغانستان, امپریالیسم, امریکا, انگلستان, ایران, پاکستان, جهان, چین, زنان, سازمان ملل, سوسیالیسم, عربستان سعودی, مقاله

قتل‌های سریالی در افغانستان؛ جسدهایی با دست‌های بسته و بدن‌های شکنجه شده

حرف‌های سیما نشان می‌دهد گویا علاوه بر خشونت عریان طالبانی که شاید همه ما در رسانه‌ها و فضای مجازی دیده‌ایم، قتل‌های مشکوک و زنجیره‌و‌اری نیز در برخی ولایات افغانستان رو به فزونی ست که طالبان مستقیم مسوولیت‌ آنها را برعهده نمی‌گیرد.   اعتمادآنلاین| مرجان زهرانی- «در یک هفته ۶ جسد پیدا شده، دست‌های‌شان از پشت ... قتل‌های سریالی در افغانستان؛ جسدهایی با دست‌های بسته و بدن‌های شکنجه شده

ادامه

اسلام سیاسی, اسیای مرکزی, افغانستان, تروریسم, جهان, حقوق بشر, زنان

صفیه فیروزی، خلبان زن ارتش افغانستان سنگسار شد

امروز روزنامه جمهوری اسلامی در ستون جهت اطلاع خود خبرداد صفیه فیروز خلبان زن افغانستانی، به دست طالبان سنگسار شد.

 

به گزارش اقتصادنیوز، این دختر افغانستانی توانسته بود بیش از یک هزار پرواز را انجام دهد. حدود سه سال پیش سایت افغانستانی هم‌صنفی با این زن موفق گفت‌وگویی انجام داده بود که در ادامه می‌آید.

 

بیوگرافی صفیه فیروزی بانوی خلبان افغان

 

ملبس با لباس پرواز و حجاب، اعتماد به نفس او زمانی که در مقابل مرکز فرماندهی هوانیروی افغان در پایتخت راه می‌رفت، می‌توانست احساس شود. با وجود قد و قامت کوچکش، کاپیتان صفیه فیروزی یک بانوی شجاع بود.

 

فیروزی می‌گفت: من افتخار می‌کنم و از این که یک پیلوت هستم نهایت خوشحالم. من به کشور و مردمم خدمت می‌کنم.»

 

فیروزی بعد از آن که یک آگهی را در تلویزیون که در آن از زنان برای پیوستن به مبارزه علیه تروریزم درخواست شده بود، مشاهده کرد در آکادمی نظامی ثبت نام کرد. در آنجا او متوجه شد که فرماندهی نیروهای هوایی افغانستان در جستجوی دخترانی است که در بخش خلبانی آموزش و خدمت کنند. ۱۳ دختر در آن برنامه درخواست دادند اما تنها او بود که امتحانات را سپری کرده و بعدتر خودش را به عنوان خلبان در هوانیروی افغانستان یافت؛ نیروی که کمتر افغان توانایی پیوستن به آن را داشته و در عین حال در آن زنان در شمار اندک حضور داشته‌اند.

 

فیروزی با هواپیمای c-208 پرواز می کرد و او بیش از ۱۰۰۰ ساعت پرواز داشت. هواپیمای ترابری در هنگام جنگ علیه دشمن بسیار مهم است، به ویژه در کشور کوهستانی مثل افغانستان. این هواپیما ها برای انتقال تجهیزات به نیرو های زمینی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

ایجاد نیروی هوایی افغان یکی از عناصر کلیدی برای استحکام افغانستان به شمار می‌رفت. این چیزی است که فیروزی می‌خواست زنان دیگر نیز بخشی از آن باشند.

 

فیروزی از زنان می‌خواست که راه خود را انتخاب کنند. فیروزی گفته بود: «من از دیگر زنان می‌خواهم که خلبان، پزشک و یا هر آنچه دوست دارند، شوند.»

 

این پیامی‌ست که او آن را به دختر خودش نیز خواهد گفت. فیروزی گفته بود: «من از او نمی‌خواهم که آرزوهای مرا دنبال کند. من امیدوارم که او خواست های خودش را دنبال نماید. زمانی که بزرگتر شود کمکش می‌کنم تا به هر آنچه می‌خواهد برسد.»

 

فیروزی همسرش را در زمان تمرینات خلبانی ملاقات کرد. او هم یک خلبان است و در عین واحد مصروف خدمت می‌باشد. او می‌گفت که همسرش او را در رسیدن به آرزوهایش حمایت می‌کند و یکی از بهترین معلمانش است.·

دشواری‌های زن بودن در عصر طالب‌ها/ سمیه، وجیهه، سها و … آغاز یک تاریکی دوباره را به تصویر می‌کشند

حدفاصل آسیای شرقی و غربی، کشوری محصور در خشکی در همسایگی ایران با بیش از ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع وسعت، حدود ۴ دهه می‌شود که در ناامنی حاصل از جنگ به سر می برد. جنگ طولانی و دامنه‌داری که نقابی شده بر چهره افغانستان پرماجرا تا هرات و مزار شریف و قندهار زیبا در ذهن ... دشواری‌های زن بودن در عصر طالب‌ها/ سمیه، وجیهه، سها و … آغاز یک تاریکی دوباره را به تصویر می‌کشند

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, ایران, پاکستان, تروریسم, حقوق بشر, زنان, مقاله

کاهش فرصت‌ شغلی زنان نسبت به مردان در دوران کرونا/ آمریکا بیشترین

فرصت‌های شغلی زنان نسبت به مردان در دوران کرونا بیشتر از بین رفته است. برخی از کشورها با اقدامات حمایتی سعی در بهبود اوضاع دارند.

ادامه

افریقا, امریکا, جهان, حقوق بشر, زنان, سازمان بین‌المللی کار, شیلی, کارگری, کلمبیا, کنیا, مکزیک

اورآسیا ریویو؛ جهان زنان افغان را تنها نگذارد

پایگاه تحلیلی اورآسیا ریویو در مقاله‌ای با تشریح وضعیت سابق و کنونی افغانستان نوشت: جهان نباید زنان افغان را تنها بگذارد و باید از آنان در برابر طالبان حمایت کند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, پاکستان, تروریسم, جهان, حقوق بشر, زنان, مقاله