کشته شدن کارگر معدن زغال سنگ در کرمان به دلیل نبود ایمنی کار

یک کارگر شاغل در معدن زغال سنگ هشونی شهرستان کوهبنان به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی حین کار جان خود را از دست داد. به گزارش رکنا، این حادثه صبح روز جمعه (۱۵ اردیبهشت ماه) زمانی رخ داد که یک کارگر شاغل در معدن زغال سنگ هشونی شهرستان کوهبنان بر اثر رعایت نشدن ایمنی کار ... کشته شدن کارگر معدن زغال سنگ در کرمان به دلیل نبود ایمنی کار

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

کارگر شهرداری تهران در سیلاب ناپدید شد

شهرداری منطقه ۱۵ تهران از وقوع حادثه برای یک کارگر حین جمع‌آوری آب‌های سطحی در سیلاب شب گذشته خبر داد و اعلام کرد: عملیات جست‌وجو برای نجات این کارگر ادامه دارد. به گزارش خبرگزاری مهر، بارش‌های شدید شب گذشته جمعه چهاردهم و صبح شنبه پانزدهم اردیبهشت ماه، باعث بروز تند آب، انسداد و گرفتگی در ... کارگر شهرداری تهران در سیلاب ناپدید شد

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

تجمع اعتراضی هفتگی کارکنان رسمی صنعت نفت شاغل در شرکت فلات قاره-لاوان

شنبه پانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ عملیاتی‌های معترض جنوب/ اهم مطالبات:حذف نفوذی‌ها و مدیران نالایق➖حذف سقف‌حقوق➖اصلاح کف‌حقوق➖حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی➖اجرای کامل ماده۱۰➖پرداخت بک-پی ماده۱۰➖عدم تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی➖استرداد مازاد مالیات کسر شدهاصلاح روش اخذ مالیات در مناطق عملیاتی

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

رییس گروه بررسی صحنه جرم پزشکی قانونی کشور از جان باختن ۲۱۱۵ نفر به دلیل حوادث محیط‌های کاری در سال گذشته خبر داد

«علی ضیایی» رییس گروه بررسی صحنه جرم سازمان پزشکی قانونی کشور درباره آمار متوفیان ناشی از حوادث محیط‌های کاری در سال ۱۴۰۲ گفت: در مجموع در سال ۱۴۰۲ در حوادث ناشی از کار، ۲۱۱۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات یک هزار و ... رییس گروه بررسی صحنه جرم پزشکی قانونی کشور از جان باختن ۲۱۱۵ نفر به دلیل حوادث محیط‌های کاری در سال گذشته خبر داد

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر

در حالی روز جهانی کارگر امسال را گرامی می‌داریم که سه عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌حومه، رضا شهابی، داود رضوی و حسن سعیدی، و صدها کارگر و‌ معلم و ‌مدافعین حقوق کارگران و‌ زحمتکشان با احکام ناعادلانه در حبس و تحت تعقیب به سر می‌برند. واقعیت این است که در آستانه روز ... بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر

ادامه

استثمار, امنیت شغلی, ایران, ایمنی, بازنشستگان, بیانیه, جوانان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, زنان, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, معلمان, معیشت, میلیتاریسم, همبستگی

نتیجه تسلط مافیا و دلالان؛ رفتن به سمت استثمار هر چه بیشتر نیروی کار و بریدن نان کارگران بوده است

یک فعال کارگری گفت: تمام آنچه تاکنون به نام اصلاح قانون کار دیدیم در واقع رفتن به سمت استثمار هر چه بیشتر نیروی کار و بریدن نان کارگران بوده و این نتیجه‌ی تسلط مافیا و دلالان بر روی کارگران است.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا، اکبر شوکت رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور در خصوص موضوعی که در برنامه‌ی راهبردی – عملیاتی حجت‌الله عبدالملکی، وزیر پیشنهادی کار، تحت عنوان «اصلاح قانون کار با مشارکت ذی‌نفعان (کارگران و کارفرمایان)» آورده شده است، گفت: همانطور که می‌دانیم قانون کار تنها قانون حمایتی از کارگران است و متاسفانه این دیدگاه کاملا غلط در جامعه مطرح شده که قانون کار ضد کارفرمایی و تولید است و وقتی صحبت از حمایت از تولید می‌کنند بحث اصلاح قانون کار هم به میان کشیده می‌شود.

 

وی ادامه داد: البته شاید فعالان و تشکل‌های کارگری در خصوص بخش‌هایی از قانون کار بحث داشته باشند اما بحث اصلی ما اجرا نشدنِ قانون کار است. خیلی از مفاد قانون کار فعلی اصلا اجرا نشده است که بخواهیم به دنبال ایرادات آن باشیم.

 

شوکت بیان کرد: ما می‌گوییم هر وزیری که می‌آید اول باید به فکر اجرای همین قانون کار و بهره‌مندی از ظرفیت‌های آن باشد و بعد اگر هم قرار باشد به سمت و سوی ارتقای قانون کار برویم باید در راستای حمایت از نیروی کار باشد. کلام اصلی قانون کار حمایت از نیروی کار است و روی این نباید شک و شبهه وارد کرد.

 

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور افزود: قانون کار اگر به درستی اجرا شود می‌تواند به تولید و کارفرما هم کمک کند. در واقع اجرای صحیح قانون کار باعث بهره‌مند کردن نیروی کار و افزایش بهره‌وری آن می‌شود و همین باعث بهتر شن جریان تولید می‌شود و این به نفع کارفرما است، اما اینکه بخواهیم با اجرا نکردن بخش‌هایی از قانون کار به دنبال نفع کارفرما باشیم راه به جایی نخواهد برد.

 

شوکت تاکید کرد: تمام آنچه تاکنون به نام اصلاح قانون کار دیدیم در واقع رفتن به سمت استثمار هر چه بیشتر نیروی کار و بریدن نان کارگران بوده و این نتیجه‌ی تسلط مافیا و دلالان بر روی کارگران است.

 

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور در ادامه گفت: تاکنون جلسه‌ای در خصوص اصلاح قانون کار با نمایندگان کارگری برگزار نشده است. البته من نمی‌دانم شاید با یکی دو تا از تشکل‌ها جلسه گذاشته باشند که ما از آن خبر نداریم. به هرحال بزرگترین سندیکای کارگری کشور از حیث پراکندگی متعلق به صنف کارگران ساختمانی است و من علاوه بر اینکه رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی هستم، عضو هیئت مدیره کانون انجمن صنفی کارگران ایران و همچنین عضو هیئت مدیره تامین اجتماعی نیز هستم اما تاکنون جلسه‌ای در این خصوص نداشته‌ایم.

 

شوکت تاکید کرد: اگر قرار باشد روال گذشته در مورد اصلاح قانون کار پیش بیاید کارگران مقاومت خواهند کرد. البته آقای عبدالملکی در برنامه‌های خود مسائلی را مطرح کرده‌اند که باید دید در صورت اخذ رای اعتماد از مجلس چه مسیری را خواهند رفت. همانطور که گفتم ۷۰درصد از ظرفیت قانون کار مغفول مانده و تاکنون اجرا نشده است. ما یک وزیر پرقدرت و جهادی می‌خواهیم که این ظرفیتهای مغفول مانده‌ی قانون کار را به اجرا دربیاورد و بعد اگر ایراداتی وجود دارد آن را اصلاح کند.

 

وی افزود: یکی از مسائلی که فعالان کارگری بر آن تاکید دارند بحث قراردادهای موقت است؛ قانون کار در مورد دائمی بودن قراردادها در کارهای با ماهیت مستمر صحبت کرده است و ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم. اگر می‌خواهیم قانون کار را به روزرسانی کنیم مواردی است که حتما باید از فعالان کارگری در مورد آن سوال شود.

 

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور در ادامه در خصوص مطرح شدن بحث دستمزد منطقه‌ای گفت: افرادی با استفاده از اسامی دینی در قالب خیریه بحث دستمزد منطقه‌ای را مطرح می‌کنند که این خیلی زیرکانه است. متاسفانه مافیای قدرت و ثروت زیرکانه در این مسیر گام برمی‌دارند تا در نهایت ضربات خود را بر پیکره‌ی کارگران و پیکره‌ی تولید کشور وارد کنند.

 

وی افزود: در مورد دستمزد منطقه‌ای عده‌ای دائم می‌گویند در دنیا این کار اجرا می‎شود؛ بله، ما هم منکر این موضوع نمی‌شویم اما این افراد باید بدانند که دستمزد منطقه‌ای اگر در کشوری اجرا می‌شود در آنجا ابتدا حداقل حقوق به رسمیت شناخته شده و بعد برای بالاتر از آن که اتفاقا با سبد معیشت آن‌ها تطابق دارد چانه زنی می‌کنند، نه اینکه همین حداقل حقوق را هم حذف کنند.

 

شوکت اظهار کرد: یکی از اصلاحیه‌هایی که عده‌ای به دنبال آن هستند همین اصلاح ماده ۴۱ و ۴۲ قانون کار است و به موضوع حداقل دستمزد اشاره دارد. آن‌ها می‌خواهند حداقل دستمزد را حذف کنند تا دختران و پسران مردم را با ماهی یک یا دو میلیون تومان به کار بکشند.

از گسترش اعتراض‌های مردمی تا رشد اعتصاب‌های کارگری؛ ضرورت تشکل‌یابی و احیای حقوق سندیکایی زحمتکشان

جنبش اعتراضی طبقه کارگر و زحمتکشان طی ماه‌های اخیر به‌دلایل عینی و ذهنی ازجمله تشدید بحران اقتصادی و رکود که به فقر و فلاکت در ابعادی دهشتناک منجر شده، رشد و گسترشی چشمگیر داشته است.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, حقوق بشر, سرمایه‌داری, کارگری

هزینه‌ی مطالبه‌گری و تلاش برای پیگیری مطالبات صنفیِ از طریق ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری

اخراج نمایندگان کارگران و تلاش برای جلوگیری از فعالیت تشکل‌های صنفی به راحتی زیر سایه‌ی قراردادهای موقت امکانپذیر است و درست به همین دلیل است که به صراحت می‌توان گفت که قانون کار ضمانت اجرایی لازم را ندارد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری, گزارش