آفریقای‌جنوبی خواستار ارجاع حملات علیه فلسطینیان به دیوان بین‌المللی کیفری شد

آفریقای جنوبی با محکومیت جنایات اسراییل، خواستار ارجاع حملات علیه فلسطینیان به دیوان بین‌المللی کیفری شد.

ادامه

اسراییل, افریقای جنوبی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, صهیونیسم, فلسطین

کارشناس پیشین سازمان ملل: ادعاهای آمریکا در مورد نسل کشی در شین جیانگ چین کاملا بی اساس است

آلفرد موریس دی زایاس کارشناس مستقل سابق سازمان ملل در زمینه ارتقا نظم بین‌المللی دموکراتیک و عادلانه چندی پیش در گفت و گو با خبرگزاری شین هوا در ژنو گفت: ادعاهای آمریکا درباره به اصطلاح “نسل کشی” در شین جیانگ چین کاملا بی اساس است و این ها تبلیغاتی با انگیزه های پنهان و ظهور ... کارشناس پیشین سازمان ملل: ادعاهای آمریکا در مورد نسل کشی در شین جیانگ چین کاملا بی اساس است

ادامه

امریکا, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, دیوان بین‌‌المللی لاهه, عراق, لیبی

محکومیت اسرائیل توسط دیده‌بان حقوق بشر اروپا – خاورمیانه به دلیل عدم همکاری با دادگاه کیفری لاهه

دیده بان حقوق بشر اروپا – خاورمیانه مخالفت اسرائیل با همکاری با دیوان کیفری بین‌الملل را محکوم کرد.

ادامه

اتحاد شوروی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, فلسطین

جنایات جنگی در سرزمین‌های فلسطینی؛ دیوان کیفری بین‌المللی یک ماه به اسرائیل مهلت داد

دیوان کیفری بین‌المللی در آستانه تحقیقات در باره جنایات جنگی در سرزمین‌های فلسطینی به اسراییل یک ماه فرصت داد تا درخواست احتمالی برای به تعویق افتادن تحقیقات این پرونده را ارائه کند.

ادامه

اسراییل, جهان, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, فلسطین

اذعان رئیس حزب اسرائیلی “مرتس” به مشروعیت تحقیقات دادگاه لاهه

رئیس حزب چپ گرای مرتس اذعان کرد که تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی برای آغاز تحقیقات درخصوص جنایت‌های جنگی اسراییل در اراضی فلسطین، اقدامی قابل توجیه بود.

ادامه

اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, دیوان بین‌‌المللی لاهه

کارشناسان سازمان‌ ملل: ماموران اسرائیلی به‌جرم جنایات ضدبشری مجازات شوند

کارشناسان مستقل حقوق بشر سازمان ملل از اسرائیل خواستند تا تضمین کند افرادی که مسئول اعمال شکنجه و دیگر رفتارهای بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز ممنوع در حقوق بین‌الملل هستند، به مجازات برسند.

 

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای رسمی سازمان ملل؛ درخواست کارشناسان مستقل حقوق بشر سازمان ملل مبنی بر تضمین رژیم اسرائیل در به مجازات رسیدن عاملان و آمران شکنجه و یا دیگر رفتارهای بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز ممنوع در حقوق بین‌الملل، پس از آن صورت گرفت که ماه گذشته دادستان کل این رژیم تحقیقات خود را درباره روش های پیشرفته بازجویی آژانس امنیتی اسرائیل علیه سامر الاربید، فلسطینی دستگیر شده در سال ۲۰۱۹ به ادعای مظنون بودن در انفجار بمب، متوقف کرد.

 

تارنمای رسمی سازمان ملل افزود: این کارشناسان با ابراز نگرانی از ناتوانی اسرائیل در تعقیب، مجازات و جبران خسارت شکنجه و بدرفتاری‌های اعمال شده علیه این فلسطینی بازداشت شده، تاکید کردند مقابله با این سوءاستفاده ها طبق حقوق بین‌الملل، یک تعهد مطلق است.

 

این تارنمای خبری یادآور شد که الاربید هنگامی که در تاریخ ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۹ پس از حمله ادعایی در کرانه باختری اشغالی در ماه آگوست دستگیر شد، در سلامتی کامل به سر می‌برد، اما طی ۴۸ ساعت، در اثر جراحات مرگبار ناشی از بدرفتاری در بیمارستان بستری شد و اکنون از شرایط جسمی و روانی ناگواری رنج می‌برد.

 

در ادامه این گزارش آمده است که نقص در سیستم قضایی اسرائیل به مصونیت از مجازات عملی و اقدامات تحقیقی در مورد شکنجه یا دیگر رفتارهای بیرحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز می‌انجامد.

 

منابع خبری به نقل از دیوان کیفری بین‌المللی گزارش دادند که این دادگاه رأیی صادر کرده که به موجب آن، صلاحیت رسیدگی قضایی به اراضی اشغالی فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به این دادگاه واگذار می‌شود.

 

براساس گزارش رسانه‌ها، این اقدام زمینه‌ را برای انجام تحقیقات احتمالی درباره این اراضی ایجاد می‌کند.

 

همین امر موجب خشم “بنیامین نتانیاهو” نخست وزیر اسرائیل شد و وی در واکنش به رأی این دادگاه گفت: دیوان کیفری بین‌المللی بار دیگر ثابت کرد که یک طرف سیاسی و نه یک نهاد قضایی است.

 

از سوی دیگر رسانه‌های اسرائیل نیز در واکنش به این اقدام دادگاه لاهه از این تصمیم به یک تصمیم دراماتیک یاد کردند که زمینه را برای انجام تحقیقات در مورد جنایت جنگی اسرائیل فراهم می‌کند.

 

براساس گزارش رسانه‌ها این تصمیم همچنین موجب می‌شود که مسؤولان ارشد اسرائیل با اقدامات کیفری و حتی قرار بازداشت روبه رو شوند.

 

وزارت امورخارجه تشکیلات خودگردان فلسطین با استقبال از این تصمیم در بیانیه‌ای اعلام کرد که رأی دادگاه لاهه در خصوص صلاحیت رسیدگی قضایی به اراضی اشغالی فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ یک روز تاریخی برای اصل حسابگری و مجازات [اسرائیل] است.

 

این وزارتخانه فلسطینی اعلام کرد که آماده همکاری برای انجام تحقیقات دادگاه کیفری بین‌المللی است.

 

براساس این رأی، اراضی اشغالی ۱۹۶۷ فلسطین شامل کرانه باختری از جمله بیت‌المقدس شرقی و نوار غزه می‌شود و این رأی بعد از آن صادر می‌شود که فلسطینیان بارها از جنایت اسرائیلی‌ها شکایت کرده و خواستار رسیدگی به گزارش‌های ثبت شده و برقراری عدالت در پرونده قربانیان جرایم اسرائیلی‌ها شده‌اند.

 

بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت، مرزهای ۱۹۶۷، به عنوان مرز فلسطین به شمار می‌رود و شهرکسازی یا فعالیت اسرائیل در این زمین‌ها نامشروع و غیرقانونی است.

همسر عرفات از به جریان افتادن پرونده شوهرش در دادگاه لاهه خبر داد

“سهی عرفات” همسر یاسر عرفات رییس پیشین تشکیلات خودگردان فلسطین شنبه شب با بیان این که دادگاه کیفری بین‌المللی (لاهه) پرونده ترور یاسر عرفات را مجدداً به جریان خواهد انداخت، افزود: ما اطلاعات جدید و حساسی را فاش خواهیم کرد.

ادامه

اردن, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه, سوئیس, فرانسه, فلسطین, مصر

جوسپ بورل: تحریم آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی غیرقابل قبول است

مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به تحریم‌های آمریکا علیه ۲ مقام ارشد دیوان کیفری بین‌المللی، این اقدام را غیرقابل قبول، بی‌سابقه و تلاشی برای کارشکنی در روند تحقیقات این دادگاه خواند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, تحریم, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان بین‌‌المللی لاهه