پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه یکشنبه گفت که جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده و آینده به کشورهای در حال رشد تعلق دارد و این کشورها باید استفاده از ارزهای ملی را افزایش دهند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، پوتین در سخنرانی خود در نشست سران بریکس در ریودوژانیروی برزیل که از طریق تماس ویدیویی ... پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ادامه

آفریقای جنوبی, اتیوپی, اقتصادی, امارات, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, گروه ۷, مصر, هندوستان

مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد که این تحریم‌ها از نظر حقوق بین‌الملل غیرقانونی هستند. به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، زاخارووا با بیان اینکه هرگونه تحریم‌های یکجانبه علیه کشورهای مستقل که ناقض منشور ... مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, گردشگری

اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

پژوهشگران و مقام‌های دانشگاهی در شیلی معتقدند که پیوستن این کشور به بریکس می‌تواند به گسترش نقش‌آفرینی جهانی آن و حرکت به سوی نظمی عادلانه‌تر در عرصه سیاست و اقتصاد بین‌الملل کمک کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، در نشست «بریکس؛ چالش‌های منطقه‌ای» که در دانشگاه سانتیاگو، پایتخت شیلی برگزار شد، ... بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, جهان چند قطبی, چین, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, سلاک, شیلی, عادلانه, کارائیب, کشاورزان, گردشگری, گزارش, مرکوسوز

آلمان: در مناقشات با آمریکا بر سر “نورد استریم ۲” سرسخت باقی می‌مانیم

وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرد که برلین همچنان در موضع سرسخت خود در مناقشات با آمریکا درباره پروژه خط لوله انتقال گاز “نورد استریم ۲” باقی می‌ماند.

 

به گزارش تسنیم به نقل از “ان تی وی” آلمان، خط لوله انتقال گاز “نورد استریم ۲” که گاز روسیه را به آلمان می‌آورد تقریبا آماده است، اما آمریکا همچنان تلاش می‌کند با تحریم و تهدید مانع از تکمیل شدن این پروژه گازی شود.

 

در این میان “هایکو ماس”، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرده که در این مبارزات قدرتی با واشنگتن سخت باقی خواهد ماند و تغییر قدرت در واشنگتن هم تغییری در این موضع آلمان ایجاد نمی‌کند.

 

به این ترتیب آلمان اعلام کرده که در مناقشات برسر این پروژه گازی با آمریکا بعد از تغییر قدرت در واشنگتن هم کوتاه نمی‌آید.

 

“هایکو ماس” در گفتگویی اعلام کرد: ما نیازی نداریم درباره استقلال اروپا صحبت کنیم اگر این طور برداشت می‌شود که در آینده همه چیز را همانطور که واشنگتن می‌خواهد باید انجام دهیم. دولت آلمان موضع خود در قبال پروژه گازی نورد استریم ۲ را تغییر نمی‌دهد.

 

این پروژه گازی به طول ۱۲۰۰ کیلومتر است که تا به حال حدود ۹۴ درصد آن تکمیل شده است. آمریکا همچنان تلاش می‌کند با تحریم بخصوص علیه شرکت های آلمانی این پروژه را متوقف کند.

 

آمریکا علت مخالفت خود با این پروژه گازی را وابستگی اروپا به گاز روسیه اعلام می‌کند. منتقدان این انتقاد را به آمریکا وارد می‌کنند که بیشتر به فکر فروختن گاز مایع خود به اروپا است.

 

جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا هم مانند دونالد ترامپ مخالف پروژه گازی نورد استریم ۲ است. هایکو ماس تاکید کرد: در آینده هم موضوعاتی وجود خواهد داشت که در آن ما برداشت های متفاوتی با آمریکا داریم. مهم این است که ما در موضوعات استراتژیک و ژئوپلیتیک مهم یک خط مشترک داشته باشیم و هر دو در یک طرف میدان قرار گیریم.

 

در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ مناسبات بین آلمان و آمریکا به دلیل موضوعات مورد مناقشه فراوان به تیرگی گرائیده است. دولت آلمان حالا و با روی کار آمدن بایدن خواستار آغاز جدید مناسبات بین دو طرف است. ترامپ از جمله این انتقاد را به آلمان وارد می‌کند که هزینه نظامی کمی در ائتلاف نظامی ناتو دارد. در این مسئله هم انتظار تغییر رویکردی از طرف بایدن وجود ندارد.

 

هایکو ماس در بخش دیگری از سخنانش البته به لزوم پایبندی به هدف افزایش بودجه نظامی کشورها در ناتو به ۲ درصد تولید ناخالص ملی تاکید کرده و در عین حال اعلام کرد که در پی بحران کرونا همه کشورها باید امور مالی خود را مجددا سازماندهی کنند. وی افزود: بعد از آن ما باید در این باره و درباره هدف کلی صحبت کنیم.

 

هایکو ماس همچنین درباره مسئله مشارکت کشورش در طرح بازدارندگی هسته‌ای ناتو نیز گفت: ما باید در این راستا نیازهای امنیتی کشورهای همسایه خود را هم در نظر بگیریم. در مجموع این مسئله کمی نادیده گرفته می‌شود. وقتی ما می‌گوییم می‌خواهیم از مشارکت هسته‌ای با ناتو خارج شویم باید همچنین این مسئله را مد نظر قرار دهیم که این چه مفهومی برای شرکای ما دارد.

 

منظور هایکو ماس از بحث مشارکت هسته‌ای بحث های ایجاد شده در کشورش مبنی بر لزوم خروج تسلیحات هسته‌ای آمریکا از خاک آلمان است که برخی سیاستمداران حزب سوسیال دموکرات خواهان آن هستند.

آیا خودکارسازی (اتوماسیون) به معنای پایان سرمایه‌داری است؟

سرمایه‌داری بر اثر جایگزین شدن نیروی کار انسانی با فنّاوری، ”به‌خودی‌خود“ به نوعی نظام ”پساسرمایه‌داری“ یا سوسیالیستی تبدیل نمی‌شود. پایان دادن به سرمایه‌داری مستلزم عمل آگاهانه و جمعی ”اکثریت“، یعنی طبقهٔ کارگر و زحمتکشان است.

ادامه

اقتصادی, انگلستان, جهان, دانش, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, مارکسیسم

لاوروف: کشورهای اروپایی هم به فکر خارج شدن از هرگونه وابستگی به دلار افتاده‌اند

وزیر خارجه روسیه اعلام کرد علاوه بر کشورهای موجود در فهرست تحریمی آمریکا، طرف‌های دیگر از جمله کشورهای اروپایی هم در پی کاهش وابستگی خود به دلار هستند.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, ایران, جهان, چین, خبر, روسیه